Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είναι η ώρα της συμβολής και της συνεισφοράς
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Η έρευνα για το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι θα είναι πλήρης
  • [03] «Αντισυνταγματικές» οι περικοπές στους συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων
  • [04] Πρώτο κόμμα οι Δημοκρατικοί στην Ιταλία
  • [05] Στην 4η θέση ο Αστέρας μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είναι η ώρα της συμβολής και της συνεισφοράς

    Κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί από τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, ενώ στη συνέχεια πήγε οδικώς στο Ληξούρι για να ελέγξει και ο ίδιος, όπως τόνισε, τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Ο κ. Τσίπρας περπάτησε μαζί με τους συνεργάτες του στο λιμάνι του Ληξουρίου που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, ενώ λίγο πριν αποχωρήσει, επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται, από τον πρώτο σεισμό, στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και μίλησε μαζί τους.

    «Είμαστε εδώ για να εξετάσουμε από κοντά την κατάσταση και για να ενημερωθούμε ώστε να είμαστε χρήσιμοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας. «Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε κριτική, γιατί δεν είναι η ώρα της κριτικής, είναι η ώρα της συμβολής και της συνεισφοράς» τόνισε και συμπλήρωσε: «Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ήταν εδώ προκειμένου να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους και να προσφέρουν την βοήθεια τους. Να αποδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπό μας που το έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Η έρευνα για το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι θα είναι πλήρης

    Τη «βαθύτατη θλίψη» της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής κοινωνίας για το «τραγικό ναυάγιο» στο Φαρμακονήσι και τη διαβεβαίωση ότι η ανεξάρτητη έρευνα που ήδη διατάχθηκε «θα είναι πλήρης και δεν θα έχει οποιοδήποτε περιορισμό σε εύρος και βάθος» έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος μιλώντας σε συζήτηση στην Ευρωβουλή για τις «εικαζόμενες απωθήσεις στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών».

    Αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ.Βενιζέλος σημείωσε ότι «μας ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα και θέλουμε να λειτουργήσει παιδαγωγικά», παρέπεμψε δε σε σχετική επιστολή που απηύθυνε ο αρμόδιος υπουργός Μ.Βαρβιτσιώτης προς το Συμβούλιο της Ευρώπης και την αρμόδια επίτροπο διαβεβαιώνοντας ότι «η έρευνα θα είναι πλήρης και θα φωτισθούν απόλυτα τα δεδομένα του ναυαγίου».

    Καταλήγοντας ο κ.Βενιζέλος υπενθύμισε την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που παραπέμπει σε δίκαιη κατανομή βαρών», εξέφρασε την ευχή να έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο το «σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών», τονίζοντας πάντως ότι αυτό «δεν δίνει απάντηση στο οργανωμένο έγκλημα» που διαπράττεται στη θάλασσα από τους εμπόρους διακίνησης.

    [03] «Αντισυνταγματικές» οι περικοπές στους συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων

    Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσιος Λασκαράτος υποστήριξε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των συντάξεων των ένστολων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) των δικαστικών, των καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των διευθυντών του ΕΣΥ, κ.λπ.

    Ειδικότερα, ο κ. Λασκαράτος επισήμανε ότι οι μειώσεις των συντάξεων των ενστόλων, κ.λπ. είναι αντίθετες στις εξής τρεις συνταγματικές αρχές:

    1) Στην αρχή της ισότητας, ως προς την κατανομή των δημοσίων βαρών, ανάλογα με τις δυνάμεις του κάθε φορολογούμενου πολίτη, αφού οι ένστολοι έχουν πληγεί δυσανάλογα σε σχέση με άλλες ομάδες πολιτών οι οποίοι φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν,

    2) Στην αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφού με τις μειώσεις των συντάξεων πλήττεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβιώσεως των συνταξιούχων στρατιωτικών και

    3) Στην αρχή της αναλογικότητας, καθώς δεν αιτιολογείται, αλλά ούτε τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία, η αναγκαιότητα των μειώσεων των συντάξεων, που θα συμβάλλει στην επίτευξη του σκοπού της περιστολής των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

    Η Ολομέλεια του ΕΣ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

    [04] Πρώτο κόμμα οι Δημοκρατικοί στην Ιταλία

    Διατηρεί την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών εκλογέων το κυβερνών κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, συγκεντρώνοντας το 27,6%, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο IPR Marketing και δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

    Το ποσοστό αυτό του Δημοκρατικού Κόμματος, εάν επαληθευτεί, θα είναι κατά μία εκατοστιαία μονάδα και πλέον υψηλότερο από εκείνο που είχε καταγράψει στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2009 (26,1%), δύο και πλέον μονάδες υψηλότερο από το ποσοστό του στις περσινές εκλογές για τη Βουλή (25,4%), αλλά μόνο ελαφριά αυξημένο από το ποσοστό του στις περσινές εκλογές για τη Γερουσία (27,4%).

    Στη δεύτερη θέση και σε αξιοσημείωτα μικρή απόσταση ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, με 25,4%. Η μόνη δυνατότητα σύγκρισης των επιδόσεων του M5S, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια συγκριτικά πολύ νέα πολιτική δύναμη, είναι με το αποτέλεσμά της στις εκλογές του 2013 (25% στην ψηφοφορία για τα μέλη της Βουλής, κοντά στο 24% στην ψηφοφορία για τα μέλη της Γερουσίας).

    Το αναγεννημένο κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη δημοσκόπηση αυτή, με το 24,3%.

    [05] Στην 4η θέση ο Αστέρας μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού

    Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους "πράσινους". Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Καράσκο στο 54ο λεπτό.

    ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 5-0

    Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον ΟΦΗ αλλά ανεβάζοντας θεαματικά την απόδοσή του στην επανάληψη έφτασε σε ευρύτατης έκτασης νίκη με 5-0 (4΄ Αθανασιάδης, 61΄ Σαλπιγγίδης, 74΄ Νάτχο, 80΄ Χούσεν, 86΄ Μαντούρο) επί της ομάδας του Ηρακλείου, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Πλατανιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει ο Ολυμπιακός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2014 - 21:30:22 UTC