Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι
  • [02] Στο Στρασβούργο ο Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [03] Δημ. Κουτσούμπας: Στην εξουσία πρέπει να βρεθεί η Λαϊκή Συμμαχία
  • [04] Συμμετoχή εφοριακών στις κινητοποιήσεις των φοροτεχνικών
  • [05] Άκομη ένα δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με συνεχείς μετασεισμούς
  • [06] Συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [07] Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται η Κεφαλονιά
  • [08] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του νομοσχεδίου για την Υγεία
  • [09] Κινητοποίηση για ανακούφιση των σεισμοπαθών
  • [10] Δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια

  • [01] Επαφές Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι

    Συναντήσεις με Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και θα δώσει συνεντεύξεις σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα με στόχο την προώθηση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Χθες συνομίλησε με τον πρόεδρο του Γαλλικού Αριστερού Μετώπου Ζαν Λικ Μελανσόν, τον οποίο και προσκάλεσε να έλθει στην Ελλάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Βασικό θέμα της συζήτησης των δυο πολιτικών ήταν η Αριστερά στην Ευρώπη και ο κ. Μελανσόν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του: «Είσαι η καλύτερη επιλογή (...) θα κάνουμε καμπάνια για σένα στη Γαλλία».

    Ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τα στελέχη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς παρουσία του προέδρου Πιέρ Λοράν και μίλησε σε δημόσια εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

    [02] Στο Στρασβούργο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συμμετάσχει, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Αύριο, ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Schulz, προς τιμήν του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napolitano.

    [03] Δημ. Κουτσούμπας: Στην εξουσία πρέπει να βρεθεί η Λαϊκή Συμμαχία

    Στην εξουσία πρέπει να βρεθεί η Λαϊκή Συμμαχία, έχοντας κατεύθυνση ενάντια στα μονοπώλια και το σύστημά τους ως την ανατροπή του, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών, στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» χθες βράδυ.

    Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι θεμελιώδεις προτεραιότητες μιας τέτοιας εξουσίας είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ώστε η χώρα να μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά και προς όφελος του λαού την οικονομία της, η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι με λαϊκή εξουσία η πολιτική αυτή δεν θα είναι χρεωκοπία. Ανέφερε ότι η οικονομική κρίση συνέβη με την Ελλάδα εντός καπιταλιστικού συστήματος και επισήμανε ότι τα δάνεια δεν συνιστούν βοήθεια προς τον ελληνικό λαό, αλλά οδεύουν προς στήριξη των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων.

    [04] Συμμετoχή εφοριακών στις κινητοποιήσεις των φοροτεχνικών

    Τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), κατά προβλέψεων της φορολογικής νομοθεσίας, (πρόστιμα φορολογικών υποχρεώσεων που ισχύουν από 1.1.2014), ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εφοριακών.

    Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΔΟΥ, «οι εφοριακοί που καλούνται να υλοποιήσουν τους φορολογικούς νόμους, διαπιστώνουν καθημερινά την φορολογική αδικία, ανισότητα και φοροκαταιγίδα στις πλάτες ενός λαού που υποφέρει δοκιμάζεται και αγωνιά".

    [05] Άκομη ένα δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με συνεχείς μετασεισμούς

    Ακόμη μια δύσκολη νύχτα έξω από το σπίτι τους, πέρασαν οι περισσότεροι κάτοικοι της Κεφαλονίας, κυρίως στα αυτακίνητα τους, σε κλειστά γήπεδα, στα πλοία, σε λεωφορεία και σε κάποιες σκηνές. Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για άλλο ένα βράδυ γέμισε με σεισμόπληκτους, που δεν είχαν που να περάσουν το βράδυ τους. Οι καιρικές συνθήκες στο νησί παραμένουν αντίξοες, με τη θερμοκρασία τις βραδινές ώρες να πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι δυνατοί άνεμοι και η συνεχείς βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν την κατάσταση. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι μετασεισμοί δεν άφησαν τους κατοίκους να ηρεμήσουν, οι οποίοι πλέον ζουν με τρόμο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

    Ο κρατικός μηχανισμός δίνει μάχη με τον χρόνο για την ανακούφιση των πληγέντων, με προτεραιότητα τη σίτιση και τη στέγαση όσων δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους. Σήμερα το πρωί, αναμένονται στο Ληξούρι με C-130, άντρες των ΟΥΚ για να ελέγχξουν υποβρύχια το λιμάνι της περιοχή. Ακόμα με το C-130 φθάνουν χημικές τουαλέτες, επιπλέον σκηνές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

    [06] Συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Για 6η μέρα συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Η ακροαματική διαδικασία επαναλαμβάνεται με την κατάθεση της βασικής μάρτυρος, της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία εξετάζεται από την υπεράσπιση. Γι' αυτή την εβδομάδα το δικαστήριο έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει δύο μέρες, σήμερα και αύριο.

    Υπενθυμίζεται ότι για την πολύκροτη υπόθεση καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας κι ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθονται επιπλέον δύο πρώην διευθυντές οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.

    [07] Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται η Κεφαλονιά

    Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται όλη η Κεφαλονιά για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

    Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, και τώρα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα. Το υπουργείο Υποδομών, εξήγησε, είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται, αλλά για να εγκατασταθούν αυτά πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι΄αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Άκομη ένα δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με συνεχείς μετασεισμούς

    Κινητοποίηση για ανακούφιση των σεισμοπαθών

    [08] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του νομοσχεδίου για την Υγεία

    Συλλαλητήριο, στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, κατά του νομοσχεδίου για την Υγεία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία, πραγματοποιεί σήμερα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

    Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καλώντας σε αγώνα για «την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην υγεία», και «να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς και κάθε ισοδύναμο μέτρο, καθώς και η επιχειρηματική δράση και στην Υγεία», και ζητά «την χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

    [09] Κινητοποίηση για ανακούφιση των σεισμοπαθών

    Σκηνές και τρόφιμα μεταφέρθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου, ενώ ήδη έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές στο γήπεδο του Ληξουρίου για τους σεισμόπληκτους. Όλη την επιχείρηση συντονίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μαζί με αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

    Εκτός από τις σκηνές που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους πληγέντες από το σεισμό, ανοιχτά στο λιμάνι του Ληξουρίου είναι τα καράβια που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αργοστολίου - Ληξουρίου για να προσφέρουν στέγη σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

    Επίσης όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, η εκκλησία θα είναι δίπλα στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσφέροντας ζεστό φαγητό, νερό, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους που πριν μια εβδομάδα περίπου αναγκάστηκαν να αφήσουν το γηροκομείο και μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου. Ακόμη βρέθηκε και στο νοσοκομείο της περιοχής αλλά και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου μίλησε και έδωσε δύναμη στους σεισμοπαθείς που φιλοξενούνται στο πλοίο.

    Σήμερα στο νησί θα βρεθούν, για να επισκεφθούν τις σεισμόπληκτες περιοχές, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    [10] Δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια

    Δίωρη στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 9:00 το πρωί, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, ενάντια στις ρυθμίσεις των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

    Η στάση εργασίας είναι πανευρωπαϊκή, καθώς το IDC, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Λιμενεργατών στο οποίο ανήκουν και τα ελληνικά σωματεία του κλάδου, προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης για συμπαράσταση στους Πορτογάλους υπαλλήλους και λιμενεργάτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2014 - 7:30:26 UTC