Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Ζαν Λικ Μελανσόν
  • [02] Ο Θ. Παφίλης υποψήφιος του ΚΚΕ για την περιφέρεια Αττικής
  • [03] «Να μην μπουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά αν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί»
  • [04] Εισαγγελικό αίτημα να παραμείνει κρατούμενος ο Άγγελος Φιλιππίδης
  • [05] Ίδιος με του Επαναστατικού Αγώνα ο εκτοξευτήρας του Π. Φάληρου
  • [06] Μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την Κεφαλονιά
  • [07] Ν. Ζήγρας: Η Ελβετία να επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα
  • [08] Στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης οι φορολογικές διαφορές

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Ζαν Λικ Μελανσόν

    Διήμερο συναντήσεων στο Παρίσι έχει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με στόχο την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Το πρωί ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον πρόεδρο του Γαλλικού Αριστερού Μετώπου Ζαν Λικ Μελανσόν, τον οποίο και προσκάλεσε να έλθει στην Ελλάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Βασικό θέμα της συζήτησης των δυο πολιτικών ήταν η Αριστερά στην Ευρώπη και ο κ. Μελανσόν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του: «Είσαι η καλύτερη επιλογή (...) θα κάνουμε καμπάνια για σένα στη Γαλλία».

    O κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Μελανσόν για την κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε «ρευστή» σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Αναφέρθηκε στις πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η επόμενη κυβέρνηση και τόνισε: «Αυτό ίσως είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη, γι αυτό και εμφανίζουν σχέδια για νέα δάνεια και νέα μνημόνια αλλάζοντας τις ονομασίες. Όπως και να έχει όμως, η ουσία είναι ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν οδηγούν σε διέξοδο».

    Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τα στελέχη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς παρουσία του προέδρου Πιέρ Λοράν, ενώ αργότερα θα μιλήσει σε δημόσια εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

    [02] Ο Θ. Παφίλης υποψήφιος του ΚΚΕ για την περιφέρεια Αττικής

    «Το ΚΚΕ θα στηρίξει τις προτάσεις των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με σήμα κατατεθέν το γαρύφαλλο του αγώνα μας» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή εκδήλωση στο «Τιτάνια» με θέμα «Οι Θέσεις του ΚΚΕ για την μάχη των Ευρωεκλογών και τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές».

    Ο κ. Κουτσούμπας έδωσε εν συνεχεία στην δημοσιότητα τους υποψήφιους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες καθώς και τους υποψήφιους δημάρχους σε όλους τους βασικούς δήμους της χώρας.

    Για την περιφέρεια Αττικής υποψήφιος είναι ο βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Παφίλης

    Για τον δήμο Αθήνας υποψήφιος είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης - δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.

    Στον δήμο Πειραιά υποψήφια είναι η Ελπίδα Παντελάκη δημοτική σύμβουλος Πειραιά, υπεύθυνη του Τμήματος Δημοτικής και Περιφερειακής Διοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Στη Θεσσαλονίκη υποψήφιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος, εκπαιδευτικός Γιάννης Δελής.

    [03] «Να μην μπουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά αν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί»

    Σεισμό 7 Ρίχτερ αναμένει μέσα στην επόμενη 10ετία στην Κεφαλονιά ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος όπως δήλωσε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

    Η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψή μου αυτό λέει, πρόσθεσε ο κ. Παπαζάχος, διευκρίνισε δε ότι οι σεισμοί στο νησί είναι δύο διαφορετικοί, που προήλθαν από δύο διαφορετικά σημεία του ίδιου ρήγματος.

    Ο κόσμος, είπε ο καθηγητής, να μην μπει στα σπίτια του αν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί.

    [04] Εισαγγελικό αίτημα να παραμείνει κρατούμενος ο Άγγελος Φιλιππίδης

    Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο Εισαγγελέας Εκδόσεων.

    Ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον κ. Φιλιππίδη, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων.

    Διαβάστε επίσης:

    Δεν εκδίδεται στην Ελλάδα ο Άγγελος Φιλιππίδης

    [05] Ίδιος με του Επαναστατικού Αγώνα ο εκτοξευτήρας του Π. Φάληρου

    Στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, παραπέμπει ο εκτοξευτήρας RPG, που βρέθηκε μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας ρουκετών, είναι ιδίου τύπου και κατασκευαστή (κινεζικής προέλευσης, type 69, 40mm), με τον εκτοξευτήρα RPG, που είχε βρεθεί και κατασχεθεί στο διαμέρισμα- κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα, στην οδό Αιγίνης 8 στην Κυψέλη.

    [06] Μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την Κεφαλονιά

    Στην Κεφαλονιά βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ., Θ. Μπούρας, Σ. Βούλτεψη, Δ. Τζουμάνης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Π. Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, οι οποίοι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έφθασαν στο νησί για να ξαναγίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι ενέργειες προκειμένου να επανέλθει η πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

    Νωρίτερα, έφθασαν στην Κεφαλονιά 2 μοίρες αλεξιπτωτιστών, 8 στρατιωτικοί γιατροί, 3 γιατροί της 6ης Υγειονομικής Υπηρεσίας, και κλιμάκιο της μονάδας του Μηχανικού του στρατού. Ακόμα στο νησί θα φτάσουν τις επόμενες μέρες 80 μηχανικοί της ΕΑΣ.

    Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, αναμένεται να φθάσει ένα κρουαζιερόπλοιο για να φιλοξενήσει τους σεισμόπληκτους. Το κρουαζιερόπλοιο, είναι χωρητικότητας 900 κλινών ενώ θα παρέχεται φαγητό. Το νέο καράβι θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αργοστολίου καθώς είναι ο μοναδικός λιμένας του νησιού που μπορεί να το υποδεχτεί. Στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", που είναι μια εβδομάδα τώρα στο λιμάνι του Αργοστολίου, υπάρχουν διαθέσιμες για απόψε 250 κλίνες.

    Ο επαρχιακός δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου παραμένει κλειστός καθώς οι πτώσεις ογκόλιθων αλλά και οι κατολισθήσεις απαγορεύουν την διέλευση των οχημάτων, με εξαίρεση τα οχήματα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και το νησί είναι κομμένο στα δύο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ενισχύεται ο κρατικός μηχανισμός στην Κεφαλονιά

    [07] Ν. Ζήγρας: Η Ελβετία να επιστρέψει τα κλεμμένα χρήματα

    Αίτημα για την επιστροφή 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που διατηρεί σε ελβετικές τράπεζες, με σκοπό την απόδοσή τους στο ελληνικό Δημόσιο, υπέβαλε στο κλιμάκιο της ελβετικής Δικαιοσύνης που τον εξέτασε ο Ν. Ζήγρας,εξάδελφος και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Α.Τσοχατζόπουλου.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο του Ζήγρα, Στέλιο Γκαρίπη, η απάντηση των Ελβετών ήταν πώς για κάτι τέτοιο θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης προς τον Ελβετό ομόλογό του ώστε να κριθεί αν και πόσα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν στην Ελλάδα.

    Ο Ν. Ζήγρας εμφανίζεται δικαιούχος σε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες μέσω των οποίων, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, διακινήθηκαν παράνομα ποσά σχετιζόμενα με εξοπλιστικά προγράμματα.

    [08] Στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης οι φορολογικές διαφορές

    Στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης θα μπορούν να υπάγονται για εξέταση, ύστερα από αίτημα του φορολογούμενου, οι υποθέσεις φορολογικών διαφορών με το δημόσιο που εκκρεμούσαν ενώπιον της Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Διαφορών του άρθρου 70. Πρόκειται για υποθέσεις με συνολικό αμφισβητούμενο ποσό άνω των 300.000 ευρώ οι οποίες δεν είχε καταστεί δυνατόν να εξετασθούν έως την 31.12.2013

    Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αποσκοπεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση των διαφορών αυτών και την είσπραξη των εσόδων από το δημόσιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 February 2014 - 19:30:24 UTC