Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χαρακόπουλος: «Η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή»
  • [02] Στην Κεφαλονιά αύριο κλιμάκιο του υπ. Παιδείας
  • [03] Ζημιές σε δρόμους της Μεσσηνίας από τις βροχοπτώσεις
  • [04] Αυξάνεται σε 1.500 ευρώ, το ακατάσχετο όριο σε μισθούς και συντάξεις
  • [05] Ανεστάλη η παροχή κρατικής επιχορήγησης στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης
  • [06] Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία με 14 νεκρούς
  • [07] Ταϊλάνδη: Ειρηνικά διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές
  • [08] Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ενθουσίασε το κατάμεστο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης

  • [01] Μ. Χαρακόπουλος: «Η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή»

    «Οι ζημιές στην ελληνική αγελαδοτροφία, που θα επιφέρει η επιμήκυνση του χρόνου ζωής του γάλακτος, θα είναι μεγαλύτερες από την αμφισβητούμενη μείωση στην τιμή, που θα έχει το γάλα στο ράφι» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλος στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής». Υπογραμμίζει πως «η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή» και προσθέτει: «Ό,τι είναι ωφέλιμο και γόνιμο για την οικονομία μας, να το υιοθετήσουμε. Ό,τι, όμως, δημιουργεί αρνητικές συνέπειες δεν μπορούμε παρά να το απορρίψουμε».

    [02] Στην Κεφαλονιά αύριο κλιμάκιο του υπ. Παιδείας

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι των κατοικιών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Έως τώρα έχουν ελεγχθεί 1.000 σπίτια σε Αργοστόλι και Ληξούρι εκ των οποίων τα 500 έχουν υποστεί βλάβες. Αύριο,αναμένεται να μεταβεί στο νησί κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί λύση για τους μαθητές των τριών σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα. Στόχος είναι η αποφυγή ή έστω η ελαχιστοποίηση της απώλειας ωρών διδασκαλίας.

    [03] Ζημιές σε δρόμους της Μεσσηνίας από τις βροχοπτώσεις

    Ζημιές έχουν υποστεί δρόμοι στην Μεσσηνία από τις έντονες βροχοπτώσεις και κλιμάκιο μηχανικών της περιφερειακής ενότητας μαζί με τον αντι-περιφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, πραγματοποίησαν αυτοψία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο Αριστομένη - Μηλιώτη, περίπου 1,5 χλμ πριν το Μηλιώτη, όπου υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος. Από την αυτοψία των μηχανικών, διαπιστώθηκε πως η καθίζηση οφείλεται στις βροχοπτώσεις και πρόκειται για προβληματικό σημείο, αφού το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια. Ο αντι-περιφερειάρχης έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες για άμεση παρέμβαση με διάνοιξη αποστραγγιστικών τάφρων και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Στον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη - Στρέφι έχει υποστεί ζημιά η γέφυρα κι έχει εγκατασταθεί εργολαβία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για αποκατάσταση της ζημιάς. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω των εργασιών που εκτελούνται και αύριο θα γίνει τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος και πλήρης αποκατάστασης της ζημιάς. Παρόλα αυτά, ο δρόμος θα παραμένει κλειστός για ένα πενθήμερο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το οδόστρωμα πλήρως. Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στον δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος λίγο πριν την είσοδο της Πύλου και στο δρόμο Αμπελόφυτο - Χώρα, λίγο πριν την είσοδο της Χώρας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

    [04] Αυξάνεται σε 1.500 ευρώ, το ακατάσχετο όριο σε μισθούς και συντάξεις

    Αύξηση του ακατάσχετου ορίου σε μισθούς και συντάξεις στα 1.500 ευρώ τον μήνα, προαναγγέλει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Μιλώντας στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» σημειώνει πως «τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο των κατασχέσεων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων έως 1.500 ευρώ και να αποκλειστούν κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ». Επίσης, δηλώνει ότι προωθείται ρύθμιση, που θα προβλέπει τον συμψηφισμό απαιτήσεων των πολιτών από το Δημόσιο με οφειλές τους στο Δημόσιο. Ο κ. Μαυραγάνης σημειώνει ότι οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν με την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας, κάτι που μπορεί να γίνει από το 2015, καθώς «είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι ελάφρυνση των φορολογικών βαρών θα αρχίσει, όταν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη φορά».

    [05] Ανεστάλη η παροχή κρατικής επιχορήγησης στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης

    Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ αποφάσισε την αναστολή της παροχής κρατικής επιχορήγησης προς τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη μετά τις καταγγελίες για κακοδιαχείρηση και μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

    [06] Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία με 14 νεκρούς

    Τουλάχιστον 50 άνθρωποι αγνοούνται μετά την έκρηξη ηφαιστείου στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας που σκόρπισε σε μεγάλο μήκος βράχια, ηφαιστειακή στάχτη και φονικά αέρια. Από την έκρηξη του ηφαιστείου τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αρωγής. Το ηφαίστειο στο όρος Σίναμπουνγκ το οποίο βρισκόταν σε δραστηριότητα έκρηξης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξερράγη το Σάββατο μετά από μερικές ημέρες ύφεσης και όταν αρκετοί από τους κατοίκους των όμορων περιοχών άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους εγκαταλείποντας τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης. Οι αρχές στη δυτική Σουμάτρα είχαν απομακρύνει περισσότερα από 30.000 άτομα, στεγάζοντας τα σε σκηνές, σχολεία και δημόσια κτίρια έξω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά πολλοί από αυτούς επέστρεψαν κοντά στην περιοχή του ηφαιστείου για να ελέγξουν τα σπίτια και τα αγροκτήματά τους. Μόλις την Παρασκευή, η τοπική κυβέρνηση επέτρεψε σε σχεδόν 14.000 ανθρώπους, που βρίσκονταν έξω από τη ζώνη των πέντε χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς η ηφαιστειακή δραστηριότητα είχε μειωθεί Οι διασώστες ήδη εντόπισαν 14 πτώματα, αλλά ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί είναι εμφανής καθώς μερικοί από τους κατοίκους της περιοχής ανέβηκαν έως τους πρόποδες του βουνού για να ελέγξουν τις καλλιέργειές τους και δεν εμφανίστηκαν εκ νέου στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

    [07] Ταϊλάνδη: Ειρηνικά διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές

    Ειρηνικά διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος των εκλογικών περιφερειών της Ταϊλάνδης, αν και σημαδεύτηκαν από το μποϊκοτάρισμα του κόμματος της αντιπολίτευσης και τις προσπάθειες διαδηλωτών να εμποδίσουν τους πολίτες να ψηφίσουν. Ο γενικός γραμματέας της εκλογικής επιτροπής Πουσάνγκ Νουτραουόν δήλωσε ότι προβλήματα σημειώθηκαν στην εκλογική διαδικασία σε 69 περιφέρειες, σε σύνολο 375, κυρίως στη νότια Ταϊλάνδη εξαιτίας της έλλειψης ψηφοδελτίων ή αξιωματούχων, αλλά και λόγω των διαμαρτυριών. Η εκλογική διαδικασία ακυρώθηκε σε 13 από τις 33 εκλογικές περιφέρειες της Μπανγκόκ, αν και στην πρωτεύουσα δεν αναφέρθηκαν βίαια επεισόδια. Επίσης διακόπηκε η εκλογική διαδικασία σε 37 από τις 56 περιφέρειες της νότιας Ταϊλάνδης, όπου είναι μεγαλύτερη η υποστήριξη στο Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει μποϊκοτάρει τις εκλογές. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 15:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας), όμως δεν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα παρά μερικά αποτελέσματα, καθώς έχουν προγραμματιστεί επαναληπτικές εκλογές για τις 23 Φεβρουαρίου καθώς περίπου 440.000 ψηφοφόροι σε σύνολο 2 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

    [08] Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ενθουσίασε το κατάμεστο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης

    Μνήμες, χρώματα και παραδόσεις του Ελληνισμού ζωντάνεψαν με τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, σε μια μοναδική συναυλία, που έδωσε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). Η Ελληνίδα τραγουδίστρια εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή και κατάφερε να γεμίσει τη μεγάλη αίθουσα χωρητικότητας 2.804 θέσεων, ενθουσιάζοντας το κοινό με την ερμηνεία της. Παρουσίασε τα πιο γνωστά δικά της τραγούδια, αλλά και τραγούδια κορυφαίων συνθετών, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος συμμετείχε και ο αρμενικής καταγωγής σολίστας και συνθέτης Αρα Ντινκτζιάν. «Απρόσμενα μαγική βραδιά, με μεγάλη συγκίνηση, πολύ δυνατή, με πολύ αγάπη, με ένα γεμάτο Κάρνεγκι Χολ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελευθερία Αρβανιτάκη μετά τη συναυλία της.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 February 2014 - 9:30:23 UTC