Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη σημασία των αγορών παραγωγών, εξήρε ο Αθ. Τσαυτάρης
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνηση
  • [03] Με ομιλία Αλ. Τσίπρα ξεκινούν οι εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Κλειστοί, από τις 4 το απόγευμα, οι σταθμοί του μετρό σε «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμό»
  • [05] Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής, που έγινε το 2013 σε οικία στην Ιερισσό
  • [06] Ταϊλάνδη: Πυροβολισμοί και εκρήξεις στη βόρεια Μπανγκόκ

  • [01] Τη σημασία των αγορών παραγωγών, εξήρε ο Αθ. Τσαυτάρης

    Τη σημασία των Farmer market (αγορές παραγωγών), με τη θέσπιση των οποίων επιχειρείται, πιο δυναμικά από ποτέ, το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, εξήρε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αγορά Παραγωγών, που λειτουργεί μέσα στην 25η Agrotica, με τη συμμετοχή της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας, Λακωνίας, Χαλκιδικής και Σερρών, ο κ. Τσαυτάρης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τα farmer markets και μαζί με τα πολυαγροκτήματα που μόλις θεσπίστηκαν, την οικοτεχνία που είναι επίσης ένας νέος θεσμός, θα βοηθήσουν να κάνουμε τη γεωργία ξανά πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνηση

    Εκλογές, δημοψήφισμα για την κυβέρνηση, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Μετά τη χθεσινή του εισήγηση στην Πολιτική Γραμματεία για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και τον δήμο Αθηναίων, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση, επικεντρωμένη σχεδόν αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, ενώ αναφερόμενος στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου δήλωσε ότι «η κάλπη της ευρωβουλής, αλλά και αυτή των περιφερειών θα αποτελέσουν ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει και την αυτοδιοίκηση». Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «και αυτή η νίκη στα δυο αυτά δημοψηφίσματα θα είναι ιστορική, θα είναι καταλυτική», ο κ. Τσίπρας είπε επίσης: «Η ανατροπή που ονειρευτήκαμε, για την οποία παλέψαμε και η οποία θα ξεκολλήσει τη χώρα από τον μνημονιακό βάλτο, είναι επί θύραις». Αναφορικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανάγκη να τοποθετηθούν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι, ώστε να φέρουν «φρέσκο αέρα στη βαριά ομίχλη της πολιτικής ζωής». Επικεντρώνοντας την ομιλία του αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά προσωπικά και χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα άλλα κόμματα, κάτι που σηματοδοτεί και τη μορφή του προεκλογικού αγώνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αν για την πλειοψηφία του λαού, ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη διέξοδος από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο, για τις δυνάμεις του μνημονίου, της συντήρησης, της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας τα πράγματα είναι αλλιώς: «Γι αυτούς ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε. Για τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «είναι εκπρόσωπος του παλιού και του φθαρμένου».

    [03] Με ομιλία Αλ. Τσίπρα ξεκινούν οι εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

    Με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπραξεκινούν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος,με αντικείμενο την πολιτική κατάσταση, τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Η Κεντρική Επιτροπή θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες τηςβουλευτού Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, του οικονομολόγου Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Δήμο Αθηναίων καθώς και τιςυποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Παρίσι,στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [04] Κλειστοί, από τις 4 το απόγευμα, οι σταθμοί του μετρό σε «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμό»

    Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 4 το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμό», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων.

    Συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή, στο Μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, ενώ στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντωση στο Σύνταγμα, από διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις και στις 6.30 στα Προπύλαια, από την Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, «οι συγκεντρώσεις δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

    [05] Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής, που έγινε το 2013 σε οικία στην Ιερισσό

    Εννέα μήνες μετά την πράξη του, άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, έπιασαν 48χρονο Αλβανό, που είχε εισβάλει, τον Απρίλιο του 2013, σε σπίτι, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, απ΄όπου αφαίρεσε 10.600 ευρώ, σύμφωνα με καταγγελία της 74χρονης ιδιοκτήτριας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του απεστάλη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

    [06] Ταϊλάνδη: Πυροβολισμοί και εκρήξεις στη βόρεια Μπανγκόκ

    Πυροβολισμοί και εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών αντίπαλων παρατάξεων στη Μπανγκόκ. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν κοντά σε σημείο όπου πραγματοποιείται διαδήλωση στη βόρεια πλευρά της πρωτεύουσας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 February 2014 - 11:30:21 UTC