Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων προτεραιότητα για την Ευρώπη»
  • [02] Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας
  • [03] Η ιταλική εφορία ελέγχει τραπεζικούς λογαριασμούς
  • [04] Παραιτήθηκε βουλευτής του κόμματος του Ρ.Τ. Ερντογάν
  • [05] Δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Παναθηναϊκό
  • [06] Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 32-44 στο ημίχρονο

  • [01] «Η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων προτεραιότητα για την Ευρώπη»

    Η εφαρμογή του προγράμματος "Εγγύηση για τη Νεολαία" και η ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων της Ευρώπης, σύμφωνα με τους εισηγητές του "Διευρυμένου Περιφερειακού Συνεδρίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων" που ξεκίνησε σήμερα στο Γκάζι και συνεχίζεται αύριο στις 11 το πρωί, στον Πειραιά.

    "Ηφαίστειο πάνω στο οποίο καθόμαστε" χαρακτήρισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την ανεργία των νέων, και τόνισε ότι το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην χώρα μας, ξεπερνά το 60%, κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά. Ο Δήμαρχος της Αθήνας, δήλωσε ότι θα διατεθούν συνολικά 160 εκατ. ευρώ, κυρίως από κοινοτικούς αλλά και εθνικούς πόρους για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στην πόλη.

    Ως πρώτη προτεραιότητα για την Ευρώπη χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος που χαρακτήρισε το φαινόμενο "στίγμα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό" ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, Αργύρης Περουλάκης χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη της εφαρμογής αποτελεσματικότερων πολιτικών απασχόλησης κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

    [02] Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

    Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκεστο 98ο χλμ της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας,στην Υλίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια νταλίκα βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε τουλάχιστον με τρία Ι.Χ. στο ρεύμα προς Λαμία.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για την κατάσταση των ατόμων που επέβαιναν στα οχήματα που εμπλέκονται στη σύγκρουση. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και ήδη η τροχαία προσπαθεί να βρει τρόπους να εκτρέψει την κυκλοφορία μέσα από επαρχιακούς δρόμους.

    [03] Η ιταλική εφορία ελέγχει τραπεζικούς λογαριασμούς

    Σε 40 εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς Ιταλών πολιτών έχει πρόσβαση από σήμερα η υπηρεσία είσπραξης φόρων της χώρας, στο πλαίσιο μιας πιο εντατικής προσπάθειας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Αρχικά, η ημερομηνία που είχε ορισθεί για την εφαρμογή του μέτρου ελεύθερης πρόσβασης στα τραπεζικά δεδομένα των Ιταλών φορολογούμενων ήταν η 28η Οκτωβρίου 2013. Λόγω όμως μιας σειράς τεχνικών προβλημάτων, την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η αναβολή του μέτρου ως σήμερα 31η Ιανουαρίου.

    Οι υπεύθυνοι της ιταλικής υπηρεσίας φοροεισπράξεων θα μπορούν να ελέγχουν εμβάσματα, πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, αυτόματες αναλήψεις και δάνεια.

    [04] Παραιτήθηκε βουλευτής του κόμματος του Ρ.Τ. Ερντογάν

    Ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, ανεβάζοντας σε 8 τον αριθμό των στελεχών που έχουν εγκαταλείψει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚP από τα μέσα του Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την κυβέρνηση.

    Εκλεγμένος με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουχαμέντ Τσετίν είχε ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του έχοντας κατηγορηθεί ότι «συκοφάντησε» το κόμμα.

    Παρά την παραίτησή του, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 319 έδρες από τις συνολικά 550.

    Φημολογείται πως ο παραιτηθείς Τσετίν ανήκει στους υποστηρικτές του Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

    [05] Δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Παναθηναϊκό

    Τη δεύτερη ήττα του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας και μάλιστα διαδοχική υπέστη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός από την αήττητη του 5ου ομίλου Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 63-56, για την 5η αγωνιστική της Β' φάσης, πληρώνοντας τα 20 λάθη και την αστοχία τους σε κομβικά σημεία του τελευταίου δεκαλέπτου (0/7 σουτ εντός πεδιάς στο τελευταίο πεντάλεπτο).

    Τα δεκάλεπτα: 23-24, 32-44, 47-52, 56-63.

    [06] Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 32-44 στο ημίχρονο

    Τη Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 January 2014 - 21:30:22 UTC