Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής
  • [02] Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Πύλο
  • [03] Xιονιοθύελλα σαρώνει τον αμερικανικό νότο

  • [01] Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής

    Την συνάντησή του στο Στρασβούργο με τον Αλέξη Τσίπρα στις 11 Δεκεμβρίου επικαλέστηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας για να αναφέρει προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρουσίασε - παρότι του ζητήθηκε - καμία εναλλακτική πρόταση και δεν άσκησε κριτική. Αντιθέτως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρας - ο κ. Τσίπρας στην ωριαία συζήτηση που είχε μαζί του ο επικεφαλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, δήλωσε ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Κατά τη συζήτηση στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής απαντώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στο Ευρωκοινοβούλιο και την τρόικα, είπε επί λέξει:

    «Συναντηθήκαμε στον Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα επί πάνω από μία ώρα και τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας, ποιες είναι οι προτάσεις σας, τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω. Είχαμε αυτή τη συζήτηση, πάνω από μία ώρα».

    «Ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» χαρακτηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας ότι κατά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο, παρότι του ζητήθηκε δεν παρουσίασε εναλλακτική πρόταση και δεν άσκησε κριτική. Αντιθέτως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρας - ο κ. Τσίπρας στην ωριαία συζήτηση που είχε μαζί του ο επικεφαλής και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, δήλωσε ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    [02] Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Πύλο

    Ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 194 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αθήνας, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 23:04 ώρα Ελλάδος.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πύλου με εστιακό βάθος 82 χιλιόμετρα.

    [03] Xιονιοθύελλα σαρώνει τον αμερικανικό νότο

    Χάος προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις και ο παγετός που έπληξαν τον αμερικανικό νότο σήμερα, μια σπάνια χειμερινή καταιγίδα η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, ανάγκασε πολλούς μαθητές να περάσουν τη νύχτα στις τάξεις των σχολείων τους και προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις σε διάφορες πολιτείες, περιλαμβανομένων εκατοντάδων ακυρώσεων πτήσεων στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου.

    Η καταιγίδα σάρωσε μια περιοχή, η οποία κάθε άλλο παρά είναι συνηθισμένη στον παγετό και το χιόνι, κι εκτείνεται από το Τέξας ως την Τζόρτζια και τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα χθες και σήμερα.

    Στην Ατλάντα, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στους παγωμένους διαπολιτειακούς αυτοκινητοδρόμους και μερικοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να περάσουν ακόμη και 18 ώρες στο δρόμο.

    Επτακόσια ενενήντα ένα τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν στην πόλη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της Ατλάντα Κέισιμ Ριντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Προσέθεσε ότι στόχος αυτή τη στιγμή των αρχών είναι ο απεγκλωβισμός και η διάσωση των παγιδευμένων οδηγών.

    «Θα απεγκλωβίσουμε αυτούς τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους» είπε ο ίδιος.

    Τουλάχιστον 5 άνθρωποι στην Αλαμπάμα και ένας στην Τζόρτζια έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια που αποδόθηκαν στην κακοκαιρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 January 2014 - 23:30:24 UTC