Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ
  • [02] Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα
  • [03] «Αποκυήματα φαντασίας τα ποσά για προσδιορισμό των δαπανών διαβίωσης»
  • [04] «Ο Γιανουκόβιτς είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία»
  • [05] Μπραχίμι: Δεν επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες
  • [06] Νέο κύμα μεταθέσεων δικαστικών στην Τουρκία
  • [07] Σκόρ πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό

  • [01] Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ

    Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν απόψε τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ, ύστερα από την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

    Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «Δυστυχώς, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν την κομματική πειθαρχία αδιαφορώντας για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας».

    Τα συνδικάτα θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις ενόψει της ολοκλήρωσης της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα

    Απεργία για τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κήρυξε η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, όπως έγινε γνωστό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του προεδρείου της.

    Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις για μεθαύριο, Παρασκευή, για το θέμα της διαθεσιμότητας. Στην Αθήνα η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Kλαυθμώνος στη 1 το μεσημέρι μαζί με τους υπαλλήλους των ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    [03] «Αποκυήματα φαντασίας τα ποσά για προσδιορισμό των δαπανών διαβίωσης»

    «Τα ποσά που αναφέρονται σχετικά με τον προσδιορισμό των δαπανών διαβίωσης αποτελούν αποκυήματα φαντασίας» επισημαίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

    Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση και στο ζήτημα αυτό, όπως αποδείχθηκε και στην υπόθεση των πλειστηριασμών, θα λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία και θα διασφαλίσει την προστασία όλων των νοικοκυριών που έχουν ανάγκη».

    [04] «Ο Γιανουκόβιτς είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία»

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει «ισχυρή πρόθεση να παραμείνει στην εξουσία» και «πιθανόν θα καταφύγει στον εκφοβισμό και σε έκνομα μέσα» για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του το 2015, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ.

    «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα συνεχίσουν να διαμορφώνονται από τη οργή των πολιτών και της αντιπολίτευσης εξαιτίας των καταχρήσεων της εξουσίας από την κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς» εκτίμησε ο Κλάπερ στην έγγραφη κατάθεσή του προς τους γερουσιαστές της επιτροπής Πληροφοριών.

    Οι διαφορετικές τακτικές που εφαρμόζει ο Γιανουκόβιτς για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, κυρίως εξασφαλίζοντας τη στήριξη της ελίτ, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε «μια βαθύτερη υπονόμευση των δημοκρατικών αρχών», σύμφωνα με τον Κλάπερ.

    [05] Μπραχίμι: Δεν επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες

    Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη συριακή κρίση Λάχνταρ Μπραχίμι δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος κατά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, όμως ελπίζει ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι πιο παραγωγικός.

    Ο Μπραχίμι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα ασκήσουν την επιρροή τους στις δύο πλευρές ώστε να γεφυρωθούν οι "σχετικά μεγάλες" διαφορές τους, προσθέτοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη και η συριακή κυβέρνηση διαπραγματεύονται ακόμη το πώς θα φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλιά Πόλη της Χομς, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες.

    [06] Νέο κύμα μεταθέσεων δικαστικών στην Τουρκία

    Περισσότεροι από εκατό δικαστές της Κωνσταντινούπολης μετατέθηκαν, μεταξύ αυτών και δύο εισαγγελείς που συμμετείχαν στην έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκονται συνεργάτες και οικείοι του Tούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι δύο εισαγγελείς αυτοί, ο Τζελάλ Καρά και Μεχμέτ Γιουζγκέτς, απαλλάχθηκαν από την υπόθεση από τον νέο γενικό εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, που διορίστηκε πριν δύο εβδομάδες, αφού ζήτησαν να παρουσιαστούν ενώπιόν τους δύο επιχειρηματίες, διευκρινίζει στον ιστότοπό της η εφημερίδα Χουριέτ, επικαλούμενη δικαστικές πηγές.

    Συνολικά 115 εισαγγελείς και δικαστές επηρεάστηκαν από τις νέες αυτές μεταθέσεις, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    [07] Σκόρ πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό

    Σκορ πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον πρωτοπόρο της Β΄ Εθνικής Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο συνέτριψε με 4-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με γκολ των Ατζαγκούν (48΄), Μπαϊράμι (57΄), Μπεργκ (73΄) και Καρέλη (89΄), απλοποιώντας έτσι την κατάσταση ενόψει της ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 January 2014 - 19:30:22 UTC