Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Εποικοδομητικές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ποινική δίωξη σε βάρος της συζύγου και του αδελφού του Γερ. Γιακουμάτου
  • [03] Αισιόδοξες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία
  • [04] Στην Ουκρανία αύριο η Κάθριν Άστον

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Εποικοδομητικές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

    Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη, με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και η γενική γραμματέας του υπουργείου Χριστίνα Παπανικολάου.

    Οι βουλευτές παρουσίασαν στον υπουργό τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, τις οποίες ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε εποικοδομητικές και ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξη στο νομοσχέδιο.

    Μετά τη σημερινή συζήτηση αποδείχθηκε ότι οι προτάσεις μας βοήθησαν ώστε να υπάρξει μια αλλαγή σε κατευθύνσεις και να υπάρξει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

    [02] Ποινική δίωξη σε βάρος της συζύγου και του αδελφού του Γερ. Γιακουμάτου

    Κρατούμενοι θα παραμείνουν ως αύριο η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα μετά τη σύλληψή τους από την οικονομική αστυνομία.

    Σε βάρος των δυο, καθώς και των δύο εργαζομένων σε οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησής τους, που επίσης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

    Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αύριο μετά το μεσημέρι.

    [03] Αισιόδοξες προβλέψεις για τη γερμανική οικονομία

    Απροσδόκητα υψηλός -ο υψηλότερος των τελευταίων δυόμισι ετών- εμφανίζεται ο δείκτης επενδυτικής πίστης στην Γερμανία, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών στην κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού». Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, ο δείκτης έφθασε τις 110,6 μονάδες, ενώ τον Δεκέμβριο βρισκόταν στις 109,5 μονάδες. «Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από τον Ιούνιο του 2012», εξήγησε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, προσθέτοντας ότι «οι προσδοκίες για τις μελλοντικές εξελίξεις έφθασαν στο πιο αισιόδοξο σημείο των τελευταίων σχεδόν τριών ετών, γεγονός που αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη έναρξη της χρονιάς».

    [04] Στην Ουκρανία αύριο η Κάθριν Άστον

    Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον ανακοίνωσε απόψε ότι θα επισκεφθεί την Ουκρανία αύριο, 48 ώρες νωρίτερα απ' ό,τι προβλεπόταν, προκειμένου να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης που σπαράσσει την χώρα.

    «Θα μεταβώ αεροπορικώς στο Κίεβο αύριο το βράδυ» ανέφερε η Άστον σε μια γραπτή δήλωσή της. Εκπρόσωπός της είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αξιωματούχος θα αναχωρήσει αύριο μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βρυξέλλες και ότι θα περάσει ολόκληρη την Τετάρτη στο Κίεβο προτού αναχωρήσει για τη Ρίγα την Πέμπτη.

    Η Άστον εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στην Ουκρανία. «Έχω θορυβηθεί από τα δημοσιεύματα περί του ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τόνισε. Αυτό θα οδηγούσε σε μια νέα ολισθηρή πορεία τη χώρα «η οποία δεν θα ωφελούσε κανέναν», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 January 2014 - 21:30:22 UTC