Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν, θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Συνάντηση του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ
  • [03] Συνελήφθησαν η σύζυγος και ο αδερφός του Γ. Γιακουμάτου, για χρέη προς το Δημόσιο
  • [04] Ευ. Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα όχι μόνο δεν δημιούργησε την κρίση, αλλά υφίσταται τις συνέπειές της
  • [05] Αλλαγές στο μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων
  • [06] Την ανησυχία του για την ενίσχυση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, εκφράζει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του ρατσισμού
  • [07] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του νομοσχεδίου για την Υγεία
  • [08] Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» ταξιδεύει βόρεια
  • [09] Επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν εργαζόμενοι της ΔΕΗ
  • [10] Επίδομα ανεργίας σε όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • [11] Τα θύματα του Ολοκαυτώματος τίμησε σήμερα η ισραηλιτική κοινότητα

  • [01] Συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν, θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επαφή στη Μόσχα. Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στη βελγική πρωτεύουσα, θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η συνάντηση αυτή είναι ένα σαφές σημάδι πως κάτι αρχίζει να κινείται και πάλι στα ελληνορωσικά.

    [02] Συνάντηση του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ

    Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε σήμερα υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι (Talat Xhaferi). Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας στο υπουργείο. Στη συνάντηση των δύο υπουργών εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπογραφεί μονοετής συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας σε επίπεδο Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και ΠΓΔΜ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και την αύξηση του αριθμού των σπουδαστών στις αντίστοιχες στρατιωτικές σχολές.

    Στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, που χωρίζει τις δύο χώρες.

    [03] Συνελήφθησαν η σύζυγος και ο αδερφός του Γ. Γιακουμάτου, για χρέη προς το Δημόσιο

    Συνελήφθησαν από την οικονομική αστυνομία, η σύζυγος και ο αδερφός του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου, για χρέη προς το Δημόσιο, χρέη που αφορούν τον οίκο ευγηρίας που διατηρούν στο Ψυχικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον οίκο ευγηρίας διενεργήθηκε έλεγχος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

    [04] Ευ. Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα όχι μόνο δεν δημιούργησε την κρίση, αλλά υφίσταται τις συνέπειές της

    ΟΠρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανοίγοντας τις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών - μελών της ΕΕ,παρατήρησε πως ορισμένοι επιχείρησαν να εμφανίσουν την Ελλάδα σαν ένα αρνητικό σύμβολο για την Ευρώπη, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε το λάθος μιας τέτοιας προσέγγισης. «Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν δημιούργησε την κρίση, αλλά υφίσταται και στο μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειές της. Ίσως γιατί πράγματι υπήρχαν πάρα πολλές παθογένειες, που θα έπρεπε να είχαν διορθωθεί από μας τους ίδιους, εδώ και δεκαετίες ?και εκεί είναι η δική μας ευθύνη. Ταυτόχρονα όμως, έχουμε και τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κρίσης, που δεν είναι δική μας ευθύνη και που αυτός έπρεπε να συζητηθεί ακόμη περισσότερο, και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της χώρας και της οικονομίας, όπως έπρεπε να γίνει και στα προγράμματα των άλλων χωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

    [05] Αλλαγές στο μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων

    Σε αναθεώρηση του οριζόντιου χαρακτήρα του μέτρου του πλαφόν στη μηνιαία δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων από τους γιατρούς αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η οποία παραδέχθηκε ότι «ο οριζόντιος χαρακτήρας του μέτρου έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, κυρίως σε γιατρούς νοσοκομείων» τα οποία ήδη συζητήθηκαν στο υπουργείο Υγείας.

    [06] Την ανησυχία του για την ενίσχυση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, εκφράζει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του ρατσισμού

    Την ανησυχία του για την ενίσχυση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, εκφράζει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του ρατσισμού, κάνοντας ειδική αναφορά στη «Χρυσή Αυγή». Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της σημερινής «Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος», το Δίκτυο σημειώνει ότι τα πολιτικά κόμματα που προωθούν ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις κατά διαφόρων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Ρατσισμού επικρίνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέλη των ακροδεξιών κομμάτων «Γιόμπικ» στην Ουγγαρία και «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών τους, αρνούνται το Ολοκαύτωμα, με απαξιωτικές αναφορές επανειλημμένα κατά των Εβραίων, των Ρομά, των Μουσουλμάνων και των έγχρωμων Ευρωπαίων και των μεταναστών.

    [07] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του νομοσχεδίου για την Υγεία

    Συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, κατά του νομοσχεδίου για την Υγεία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία εξήγγειλε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καλώντας σε αγώνα για «την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην υγεία», και «να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς και κάθε ισοδύναμο μέτρο, καθώς και η επιχειρηματική δράση και στην Υγεία», και ζητά «την χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

    [08] Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» ταξιδεύει βόρεια

    Θα φορούν κόκκινα γιλέκα και θα στέκονται σε συγκεκριμένες γωνιές της Θεσσαλονίκης κρατώντας περιοδικά. Από την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, οι περαστικοί θα τους συναντούν και ελπίζουν να μην τους προσπερνούν. Είναι οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

    Η «Σχεδία» πωλείται ήδη εδώ και έναν χρόνο στην Αθήνα, βοηθώντας σήμερα περίπου 160 άτομα, από 20 έως 70 ετών. Είναι ένα περιοδικό με τιμή πώλησης 3 ευρώ, από τα οποία ο πωλητής λαμβάνει άμεσα το 1,5 ευρώ. Το τιράζ φτάνει τα 18.000 τεύχη. Η πρώτη «Σχεδία» της Θεσσαλονίκης διαφοροποιείται προς το παρόν, ως προς τη θεματολογία (από εκείνη της Αθήνας) κατά τρεις σελίδες.

    Σύμφωνα με τον Χρήστο Αλεφάντη, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού, στη Θεσσαλονίκη έχουν έρθει περίπου 10 άνθρωποι -ενώ αναμένονται κι άλλοι- ώστε την Τετάρτη να βγουν στους δρόμους για να πουλήσουν το περιοδικό, σημείωσε, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου. «Ενδιαφέρθηκα για τους άστεγους του Παρισιού λόγω του προηγούμενου βιβλίου (σ.σ. Ο Μικρός Έλληνας) μου και διαπίστωσα πως δεν μας χωρίζει τίποτα» ανέφερε ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, που κλήθηκε στην εκδήλωση, προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του και συγχρόνως για να εκφράσει την υποστήριξή του στο εγχείρημα.

    [09] Επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν εργαζόμενοι της ΔΕΗ

    Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα μεσάνυχτα απόψε, εξήγγειλαν σήμερα οι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς). Τα σωματεία διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεθαύριο Τετάρτη στις 3.30 μμ στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου. Οι κινητοποιήσεις εξαγγέλονται από τα πρωτοβάθμια Σωματεία καθώς δεν έχει συγκροτηθεί ΔΣ στη ΓΕΝΟΠ μετά τις τελευταίες εκλογές, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει και προγραμματίζεται νέο συνέδριο. Οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν, ότι η διάρκεια και η ένταση των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές. Σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου τάχθηκαν κατά της αποκρατικοποίησης των δικτύων μεταφοράς ανεξαρτήτως τιμήματος, όπως είπαν, καθώς θεωρούν, ότι ο συγκεκριμένος τομέας θα πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικούς και εθνικής ασφάλειας. Υποστήριξαν επίσης, ότι η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα συνοδευθεί από αυξήσεις στα τέλη χρήσης των δικτύων που θα μετακυλισθούν στα τιμολόγια, ενώ έθεσαν και ζήτημα νομικής αμφισβήτησης της αποκρατικοποίησης υπό το πρίσμα του ασφαλιστικού.

    [10] Επίδομα ανεργίας σε όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία

    Τη διεύρυνση του αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοτελώς απασχολουμένων, που δικαιούνται επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση. Στο εξής, σύμφωνα με την απόφαση, το επίδομα θα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων, έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης. Το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ ανά μήνα και καταβάλλεται για χρονικό διάστημα τριών έως εννέα μηνών, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης.

    [11] Τα θύματα του Ολοκαυτώματος τίμησε σήμερα η ισραηλιτική κοινότητα

    Τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τιμήθηκαν σήμερα, Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, με ειδική δέηση, στην εβραϊκή συναγωγή της Αθήνας, στο Θησείο. Επιζώντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκπρόσωποι ισραηλινών σωματείων, παρουσία πρέσβεων καθώς και εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Από την πολιτειακή ηγεσία στεφάνι κατέθεσαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ιωάννης Δριβελέγκας, εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο πρέσβης επί τιμή Ελευθέριος Καραγιάννης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το μέλος της κεντρικής επιτροπής Αγνή Σμπόνια και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων στεφάνι κατέθεσε ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 January 2014 - 15:30:24 UTC