Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Πρώιμη αλαζονεία νέων ή παλαιών φορέων»
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Είναι πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές μέσα στο 2014
  • [03] Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι Σερραίοι αγρότες
  • [04] «Να συνδράμει ενεργά την Ελλάδα» η Αγκ. Μέρκελ
  • [05] Επικεφαλής του SPD για τις ευρωεκλογές ο Μ. Σουλτς
  • [06] Πριν από τις βουλευτικές οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο
  • [07] Δεύτερος κύκλος συνομιλιών στη Γενεύη για τη Συρία
  • [08] Ο Βαβρίνκα νίκησε το Ναδάλ και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Πρώιμη αλαζονεία νέων ή παλαιών φορέων»

    Το δίλημμα των ευρωεκλογών έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην εκδήλωση του Κινήματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε έντονη κριτική στη ΔΗΜΑΡ, την οποία ωστόσο κάλεσε εκ νέου να συμμετέχει στη διαδικασία συγκρότησης της «κεντροαριστεράς» και του ψηφοδελτίου του συνεργατικού σχήματος που θα κατέβει στις ευρωεκλογές υπό τη σημαία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το δίλημμα είναι «αν η χώρα θα ολοκληρώσει με ασφάλεια, τη μόνη εφικτή και υπαρκτή στρατηγική που οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο ή αν θα κάνει μια άλλη αβέβαιη, μη περιγραφόμενη και μη προτεινόμενη επιλογή που ακυρώνει τις θυσίες και οδηγεί ξανά στην αρχή για να ξανακάνουμε από χειρότερο σημείο τις ίδιες θυσίες», σε έναν «λαβύρινθο χωρίς να υπάρχει έξοδος».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε συνολικά την αντιπολίτευση ότι επενδύει ανοικτά στην καταστροφή και την εξανέμιση των προσπαθειών της χώρας. Ειδικότερα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εμμονική διεκδίκηση της κατάληψης της εξουσίας, με διαρκή στρατηγική εφόδου που γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, καθώς επίσης και για άκρατη δημαγωγία. Είπε ακόμη ότι η εσωτερική κατάσταση χαρακτηρίζεται από «πρώιμη αλαζονεία νέων ή παλαιών φορέων που περνούν την περίοδο μικρομεγαλισμού τους».

    Όσον αφορά στο ζήτημα της συμπαράταξης ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το κόμμα προχωρά με τις αποφάσεις της πρόσφατης ΚΠΕ, χωρίς ηγεμονισμούς και αλαζονεία, ζητώντας ωστόσο από όλες τις συνεργαζόμενες δυνάμεις σεβασμό της υπόσταστης του ΠΑΣΟΚ, της ιστορικής πορείας του και του σημερινού ρόλου του.

    [02] Π. Σκουρλέτης: Είναι πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές μέσα στο 2014

    Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ., δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής", ο οποίος τονίζει ότι "δεν συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο". Επισημαίνει, ακόμη, πως "ούτε είμαστε ΠΑΣΟΚ ούτε φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τον διάδοχό του. Συγκροτούμε την Αριστερά της εποχής μας με τα δικά της χαρακτηριστικά. Σ΄αυτή την πορεία συναντιόμαστε με πολίτες που μέχρι πρότινος εκφράζονταν από άλλους πολιτικούς χώρους".

    Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί ότι, είναι πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές μέσα στο 2014, καθώς, όπως εκτιμά, στις επερχόμενες ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα υποστεί μια πανωλεθρία και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στη θέση της. "Ενδεχομένως η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εκλογές πριν ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπω μια μεγάλη ήττα της" αναφέρει.

    [03] Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι Σερραίοι αγρότες

    Την απόφαση να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους, έλαβαν Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Σερρών, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα για στους αγρότες και κυρίως στο νέο καθεστώς της τήρησης βιβλίων εσόδων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννη Τουρτούρα, αύριο, στην πλατεία του Μητρουσίου, οι αγρότες της περιοχής πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αγροτικοί σύλλογοι του νομού.

    «Τα νέα μέτρα φορολόγησης των αγροτών θα ξεκληρίσουν τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας προσθέτοντας ότι «το κόστος του πετρελαίου είναι ήδη δυσβάσταχτο για τους περισσοτέρους». Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει,«αυτό που ζητάνε οι αγρότες είναι να μην είναι υπόχρεοι στην τήρηση βιβλίων για ακαθάριστα έσοδα των 40.000 ευρώ, έναντι των 10.000 ευρώ που έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με το άρθρο 41 του κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000)».

    [04] «Να συνδράμει ενεργά την Ελλάδα» η Αγκ. Μέρκελ

    Να ηγηθεί επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για την Ελλάδα καλεί την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), με επιστολή του προς την Καγκελαρία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού, ο Σύνδεσμος ευχαρίστησε την Καγκελάριο «για τη δέσμευση της κυβέρνησής της να στηρίξει και να συνδράμει ενεργά την Ελλάδα και να τη βοηθήσει με συγκεκριμένα προγράμματα να βγει όσον το δυνατόν γρηγορότερα και όσο γίνεται πιο ανώδυνα από την κρίση».

    Όπως επισημαίνει ο κ. Κοτσαμπόπουλος, «για πρώτη φορά σε συμφωνία κυβέρνησης συνασπισμού, οι εταίροι δεσμεύονται πολιτικά υπέρ της Ελλάδος» και συνεχίζει κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της Γερμανο-Ελληνικής Συνέλευσης «της οποίας προΐσταται ο γνωστός πλέον πανελλαδικά Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ και για την ανάληψη πρωτοβουλίας για την ίδρυση γερμανοελληνικού φορέα για την νεολαία στα πρότυπα του ήδη από πενηντακονταετίας υπάρχοντος γερμανογαλλικού, όπως ο DHW επανειλημμένως ζητούσε από το 2011».

    [05] Επικεφαλής του SPD για τις ευρωεκλογές ο Μ. Σουλτς

    Ο Μάρτιν Σουλτς είναι και τυπικά ο επικεφαλής υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τις ευρωεκλογές, μετά την εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

    Ο κ. Σουλτς κατέλαβε το 97,3% των ψήφων και την 1η Μαρτίου αναμένεται να λάβει το χρίσμα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ως κοινός υποψήφιος όλων των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη.

    [06] Πριν από τις βουλευτικές οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο

    Η Αίγυπτος θα πραγματοποιήσει προεδρικές εκλογές πριν από τις βουλευτικές, δήλωσε σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Αντλι Μανσούρ--μία ανατροπή η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εκλογή στην προεδρία του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι εντός ολίγων μηνών.

    Οι βουλευτικές εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν πρώτα με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

    [07] Δεύτερος κύκλος συνομιλιών στη Γενεύη για τη Συρία

    Οι διαπραγματευτές του συριακού καθεστώτος και της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν πριν από λίγο τον δεύτερο γύρο συνομιλιών στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη παρουσία του διεθνούς διαμεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος επιχειρεί να εξασφαλίσει την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό του εμφυλίου.

    Οι σημερινές συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο ζήτημα των αιχμαλώτων και των αγνοουμένων, ενώ οι χθεσινές είχαν αντικείμενο τα προβλήματα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Χομς.

    Η Δαμασκός θεωρεί τη συριακή αντιπολίτευση υπεύθυνη για τις απαγωγές χιλιάδων ανθρώπων, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ Ζούμπι.

    "Χιλιάδες (άνθρωποι) έχουν απαχθεί από ομάδες ενόπλων την τελευταία διετία και η αντιπολίτευση θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, την κατάστασή τους και να αναλάβει την ευθύνη για την υγεία τους", είπε στους δημοσιογράφους στη Γενεύη ο υπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να διασφαλίσει την απελευθέρωση των απαχθέντων.

    [08] Ο Βαβρίνκα νίκησε το Ναδάλ και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν

    Ο Στάνισλας Βαβρίνκα έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο σε τουρνουά γκραν σλαμ, επικρατώντας του Ράφα Ναδάλ με 6-3, 6-2, 3-6, 6-3. Ο Ελβετός τενίστας, που στο δρόμο για τον τελικό είχε αποκλείσει και το Νο2 του κόσμου και κάτοχο του τίτλου, τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, μπήκε πολύ δυνατά απέναντι στον Ισπανό σουπεστάρ, ενώ το έργο του διευκολύνθηκε μετά από ένα τραυματισμό που υπέστη ο Ναδάλ στις αρχές του δεύτερου σετ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 January 2014 - 13:30:23 UTC