Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσβλητικός και ο Ηλίας Κασιδιάρης απέναντι στον υπουργό Δικαιοσύνης
  • [02] Αθ. Τσαυτάρης: Με την τροπολογία για τα ενυπόθηκα αγροτικά δάνεια θέλουμε να μειώσουμε τα πανωτόκια
  • [03] Πειθαρχική ποινή επέβαλε το προεδρείο στην Ελένη Ζαρούλια
  • [04] Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες
  • [05] Στα χέρια της αστυνομίας ο νεαρός άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί μπροστά στον Λευκό Πύργο
  • [06] Άνδρας έπεσε το πρωί από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • [07] Στον δήμο Βόλου το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα
  • [08] Αιφνίδια υποτίμηση του αργεντίνικου πέσο εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας
  • [09] Πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών
  • [10] Η Fitch επιβεβαίωσε το αξιόχρεο «ΑΑΑ» της Γερμανίας
  • [11] Εντονη κριτική στην τρόικα ασκεί η Alpha Bank
  • [12] Η ιταλική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το 40% των ταχυδρομείων
  • [13] Η Βαλερί Τριερβελέρ αφήνει τον πρόεδρο και πάει στην Ινδία
  • [14] Εξερράγη βόμβα στο Βατικανό, ώρες πριν την επίσκεψη Ολάντ
  • [15] Αμφίβολος ο Κάρικ για το ματς με τον Ολυμπιακό

  • [01] Προσβλητικός και ο Ηλίας Κασιδιάρης απέναντι στον υπουργό Δικαιοσύνης

    Δεν ήταν μόνον η υβριστική αναφορά της κ. Ζαρούλια στο πρόσωπο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, σήμερα στη Βουλή. Είχε προηγηθεί ο συνάδελφός της, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησήη του για την ανακρίτρια κ. Κλάπα, χαρακτήρισε τον κ. Αθανασίου «κουτό» και «ανόητο». Ο κ. Κασιδιάρης, αφού επανέλαβε ότι «η υπόθεση δικαστικής δίωξης της Χρυσής Αυγής αποτελεί την πιο άθλια σκευωρία που έχει δει ο ελληνικός λαός τα τελευταία 50 χρόνια» και η οποία «στήθηκε με εντολή Σαμαρά», κατηγόρησε εκ νέου την κ. Κλάπα ότι μετατέθηκε στο Εφετείο και ανέλαβε την υπόθεση επειδή ο σύζυγός της είναι στέλεχος της ΔΗΜΑΡ. Έθεσε επίσης θέμα με την ημερομηνία των ενταλμάτων κράτησης για τους βουλευτές κ.κ. Ηλιόπουλο, Γερμενή, Μπούκουρα και κατήγγειλε ότι ο κ. Αθανασίου πήρε τηλέφωνο την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, την κ. Τσάμη, την ώρα που ανακρίνονταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να παρέμβει στο ανακριτικό έργο. Μιλώντας δε σε πρώτο πρόσωπο στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Κασιδιάρης τον κατηγόρησε ότι «στηρίζει, από τη θέση του, την κλίκα της Λέσβου (σ.σ.: τόπος καταγωγής του υπουργού) Κουτζαμάνη και Βουρλιώτη».

    [02] Αθ. Τσαυτάρης: Με την τροπολογία για τα ενυπόθηκα αγροτικά δάνεια θέλουμε να μειώσουμε τα πανωτόκια

    Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγροτών που βρίσκονται στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) αφορά η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM". «Τα πανωτόκια προσπαθούμε να μειώσουμε, να φέρουμε σε λογικά επίπεδα το χρέος. Δεν το χαρίζουμε. Όμως, η παλαιά ΑΤΕ μπορούσε να βάζει υποθήκες χωρίς να πληρώνει το κόστος υποθηκών -επειδή πήγαινε στο υποθηκοφυλακείο ατελώς- και έβαζε σε υποθήκη όλη την περιουσία του αγρότη, και ό,τι είχε στην τράπεζα, ή έπαιρνε ένα πολύ μεγάλο χωράφι. Έτσι, βρέθηκαν πάρα πολλά χωράφια υπερυποθηκευμένα και μπορεί για ένα δάνειο 1.000 ευρώ να έχεις υποθηκευμένο ένα χωράφι 10.000 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός.

    [03] Πειθαρχική ποινή επέβαλε το προεδρείο στην Ελένη Ζαρούλια

    Την προβλεπόμενη από τον Κανονισμό της Βουλής πειθαρχική ποινή, που συνεπάγεται περικοπή μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης, επέβαλε ο γ' αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Η κ. Ζαρούλια φώναξε στην αίθουσα της Ολομέλειας «αληταράδες», μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησής της για το καθεστώς των αδειών των κρατουμένων στην οποία απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Αμέσως ο κ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η φράση της βουλευτού και να εγκρίνει το σώμα πειθαρχική ποινή προς την κ. Ζαρούλια για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

    [04] Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

    Πιο αναλυτικά: Σήμερα Παρασκευή βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Χίονια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.

    [05] Στα χέρια της αστυνομίας ο νεαρός άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί μπροστά στον Λευκό Πύργο

    Έληξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το περιστατικό με τον νεαρό άνδρα που απειλούσε να ανατιναχτεί με χειροβομβίδα -όπως υποστήριζε ότι κατέχει- μπροστά στην είσοδο του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη. Μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

    [06] Άνδρας έπεσε το πρωί από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    Νεκρός ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Ρίου- Αντιρρίου, άνδρας ηλικίας περίπου 55 ετών, ο οποίος λίγο πριν τις 11:00 το πρωί έπεσε από τη γέφυρα. Αμέσως μετά την πτώση του άνδρα, ειδοποιήθηκε το λιμενικό και πλωτό σκάφος άρχισε τις έρευνες. Όμως, ο άνδρας εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Λιμενικού, τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε στη θάλασσα ο άνδρας, όσο και για την εξακρίβωση των στοιχείων του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λιμενικοί έχουν απευθυνθεί στους εργαζόμενους στη γέφυρα, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες. Επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει οπτικό υλικό από το συμβάν.

    [07] Στον δήμο Βόλου το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα

    Στον δήμο Βόλου θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος κατήγγειλε ότι, ενώ υπάρχει νόμος ομόφωνα ψηφισμένος από τη Βουλή, έχει εκδοθεί σε εφαρμογή του η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση και το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών, υπάρχουν δυνάμεις που μπλοκάρουν την εφαρμογή τους. «Το ζήτημα πλέον είναι πρωτίστως πολιτικό. Μολονότι οι συγκεκριμένες Μονάδες είναι χαμηλής όχλησης, υπάρχουν δυνάμεις, θεατές και αθέατες, οι οποίες δεν αφήνουν να δημιουργηθεί έστω ένα κέντρο αποτέφρωσης στην Αττική» είπε ο κ. Βούτσης. Όπως ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, αυτήν τη στιγμή προχωρά η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, καθώς υπάρχει και η βούληση και όλα τα εχέγγυα και όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει νόμιμα και θα προχωρήσει η εγκατάσταση και δημιουργία κλιβάνου αποτέφρωσης νεκρών.

    [08] Αιφνίδια υποτίμηση του αργεντίνικου πέσο εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας

    Η Αργεντινή υιοθέτησε νέα νομισματική στρατηγική, αφήνοντας την ισοτιμία του πέσο να διαμορφωθεί έναντι του δολαρίου στα 13,9% μέσα σε δύο ημέρες, μία κίνηση άνευ προηγουμένου από την έναρξη της οικονομικής κρίσης του 2001, με στόχο να στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης στις αγορές. Μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας σχετικά με τα συναλλαγματικά αποθέματα, τον πληθωρισμό και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Αργεντινής, η ισοτιμία διαμορφώθηκε στα 8,34 πέσος έναντι του δολαρίου, φθάνοντας σε ένα ιστορικό επίπεδο, πριν πέσει στα 8,01 κατά το κλείσιμο της Πέμπτης. Κατά τις πρώτες τρεις εβδομάδες του 2014, η υποτίμηση του πέσο, εχθρός των καταθετών και των επενδυτών, έφθασε στο 18,6%, έναντι 24% στο σύνολο του 2013.

    [09] Πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

    Πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ εμφάνισε στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου Νοεμβρίου το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών τής χώρας. H εξέλιξη αυτή αντανακλά κατά κύριο λόγο την μείωση του εμπορικού ελλείμματος καθώς και την αύξηση των πλεονασμάτων στα ισοζύγια τρεχουσών μεταβιβάσεων και υπηρεσιών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 2,7 δισ. ευρώ αντανακλά την περαιτέρω μείωση των εισαγωγών κατά 5,4% αλλά και την αύξηση των εξαγωγών κατά 3,3%. Η αύξηση του πλεονάσματος στο ισοζύγιο υπηρεσιών αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην βελτίωση του τουρισμού εφέτος, η οποία αντιστάθμισε τις απώλειες από το ναυτιλιακό συνάλλαγμα.

    [10] Η Fitch επιβεβαίωσε το αξιόχρεο «ΑΑΑ» της Γερμανίας

    Ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Γερμανίας στο επίπεδο «ΑΑΑ» με σταθερή προοπτική, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. «Η Γερμανία συνεχίζει να έχει τα στοιχεία για μία διαδρομή μείωσης του δημόσιου χρέους. Η οικονομία της αναπτύσσεται, η δημοσιονομική της θέση είναι σχετικά ευνοϊκή και τα ονομαστικά επιτόκια είναι χαμηλά», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του. Ο οίκος Standard & Poor's επιβεβαίωσε στις 10 Ιανουαρίου την πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ της Γερμανίας και τη σταθερή προοπτική της, ενώ ο οίκος Moody's είχε υποβαθμίσει τον Ιούλιο του 2012 σε αρνητικές τις προοπτικές του αξιόχρεου της χώρας Aaa.

    [11] Εντονη κριτική στην τρόικα ασκεί η Alpha Bank

    Έντονη κριτική στη στάση της τρόικας, ασκεί η Alpha Bank, με αφορμή την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Δύο από τις πιο εντυπωσιακές εξελίξεις στην Ελληνική Οικονομία το 2013 ήταν η απόλυτα επιτυχημένη αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και η πολύ καλύτερη από ό,τι είχε προγραμματιστεί εκτέλεση του Προϋπολογισμού της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2013, με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στη Γενική Κυβέρνηση (ΓΚ) ύψους άνω των 1,5 δισ. ευρώ (0,8% του ΑΕΠ), ήδη από το 2013. Με βάση τις ανωτέρω εξελίξεις και το επιπλέον γεγονός ότι η πτώση του ΑΕΠ είναι χαμηλότερη το 2013 και, πιθανότατα, η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη το 2014, από ό,τι προβλέπει η Τρόικα, δημιουργούνται ουσιαστικά ερωτήματα για το τι ακριβώς επιδιώκεται με τις νέες καθυστερήσεις όσον αφορά την καταβολή των συμφωνημένων δόσεων για την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

    [12] Η ιταλική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το 40% των ταχυδρομείων

    Η κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένεται να αποφασίσει και επίσημα σήμερα την μερική ιδιωτικοποίηση των Ιταλικών Ταχυδρομείων (Poste Italiane). Το σχέδιο είναι να διατεθεί σε ιδιώτες ένα 40% από το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η οποία ως σήμερα ανήκει κατά 100% στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Το δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αντόνιο Κατρικαλά και το επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι. Η αποκρατικοποίηση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου των ταχυδρομείων θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της Ιταλίας να εισπράξει περίπου 4 δισεκ. ευρώ.

    [13] Η Βαλερί Τριερβελέρ αφήνει τον πρόεδρο και πάει στην Ινδία

    Η Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύθηκε επί οχτώ ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του συντρόφου της γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με μια ηθοποιό, θα βρεθεί την Κυριακή στη Βομβάη, για να υποστηρίξει μια ανθρωπιστική οργάνωση, έγινε γνωστό σήμερα από το περιβάλλον της. Τη σύντροφο του Ολάντ, η οποία είναι δημοσιογράφος του περιοδικού Paris-Match, θα συνοδεύει στο διήμερο ταξίδι της στην Ινδία η ηθοποιός Σαρλότ Βαλαντρί. Μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με την ηλικίας 41 ετών Ζιλί Γκαγιέ, ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να ξεκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση με την Τριερβελέρ.

    [14] Εξερράγη βόμβα στο Βατικανό, ώρες πριν την επίσκεψη Ολάντ

    Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη χθες τη νύχτα κοντά σε εκκλησία που διαχειρίζεται η Γαλλία, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο Βατικανό, έγινε γνωστό από τη γαλλική πρεσβεία στην Αγία 'Εδρα.

    Η έκρηξη της βόμβας προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή. Η αστυνομία εκτιμά ότι η ενέργεια αυτή είναι πιθανό να σχετίζεται με την επίσκεψη Ολάντ στο Βατικανό. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόκειται να έχει συνομιλίες σήμερα το πρωί με τον Πάπα.

    [15] Αμφίβολος ο Κάρικ για το ματς με τον Ολυμπιακό

    Τέσσερις εβδομάδες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Μάικλ Κάρικ. Ο 32χρονος Αγγλος διεθνής μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις των «μπέμπηδων» στα τέλη του επόμενου μήνα. Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Ολυμπιακό για τους «16» του τσάμπιονς λιγκ στις 25 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 January 2014 - 11:30:28 UTC