Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός
  • [02] Άκαρπη η συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - φαρμακοποιών
  • [03] Διάσωση 47 μεταναστών βόρεια της Σάμου
  • [04] Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στη ΔΕΗ
  • [05] Την απόσυρση του νόμου για τις διαδηλώσεις, ζήτησε η Μέρκελ από τον Γιανουκόβιτς
  • [06] Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στους «16» της Ευρωλίγκας

  • [01] Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός

    Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του, που ξεκίνησε το πρωί, ο Μιχάλης Ματαντός, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    Ο εφοπλιστής που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτών και Εισαγγελέα, κρίθηκε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή μόνο χρηματικής εγγύησης.

    Ο κ. Ματαντός, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, φέρεται ως αντιπρόσωπος της Ferrostaal και μέσω της εταιρείας του ΜΙΕ, να διακινούσε χρήματα που προορίζονταν για «ωφέλιμες πληρωμές».

    Διαβάστε επίσης:

    Στους ανακριτές για τα εξοπλιστικά ο εφοπλιστής Ματαντός

    [02] Άκαρπη η συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - φαρμακοποιών

    Δεν βρέθηκε ούτε σήμερα σημείο επαφής μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των φαρμακοποιών για την απελευθέρωση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) που προωθεί το υπουργείο στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του με σκοπό την μείωση των τιμών.

    Στο απογευματινό ραντεβού του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και των εκπροσώπων των φαρμακοποιών, όπως ανέφεραν οι φαρμακοποιοί, γνωστοποιήθηκε από την πλευρά του υπουργείου ότι το νομοσχέδιο θα έχει περάσει από τη Βουλή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα, το υπουργείο θα προχωρήσει τη συγκεκριμένη απελευθέρωση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Σημειώνεται πάντως ότι η τελευταία αυτή αναφορά δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

    [03] Διάσωση 47 μεταναστών βόρεια της Σάμου

    Σαράντα επτά μετανάστες (31 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 ανήλικοι) περισυνελέγησαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

    Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

    [04] Πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στη ΔΕΗ

    Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στη ΔΕΗ κατά της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς), με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (το 34% παραμένει στο Δημόσιο) διακυβεύεται η ασφάλεια και η ανάπτυξη της χώρας και ότι η πώληση των μετοχών θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και σε διάλυση του ομίλου της ΔΕΗ.

    [05] Την απόσυρση του νόμου για τις διαδηλώσεις, ζήτησε η Μέρκελ από τον Γιανουκόβιτς

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενέτεινε τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ζητώντας του, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους απόψε, να αποσύρει τα νομοθετήματα που περιορίζουν το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

    «Η καγκελάριος απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο να ηγηθεί ενός σοβαρού διαλόγου με την αντιπολίτευση και να καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, περιλαμβανομένων της ακύρωσης των νόμων που περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών» τονίζεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της καγκελαρίας όπου αναφέρεται ότι η Μέρκελ τηλεφώνησε σήμερα το απόγευμα στον Γιανουκόβιτς.

    Η Άγγελα Μέρκελ «εξέφρασε τους φόβους της για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στο Κίεβο την οποία καταδίκασε με σθένος».

    [06] Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στους «16» της Ευρωλίγκας

    Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός του τελευταίου δεκαλέπτου έχασε στις λεπτομέρειες στην Κωνσταντινούπολη από την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και υπέστη την πρώτη ήττα του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 77-72, για την 4η αγωνιστική, με τους Τούρκους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης.

    Τα δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50, 77-72.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 January 2014 - 21:30:22 UTC