Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Παράθυρο ευκαιρίας για πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης»
  • [02] Δεκατετράχρονος τραυματίστηκε από πυροβολισμό 74χρονου
  • [03] Πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ
  • [04] Για επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας
  • [05] Σ. Λαβρόφ: Οι αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας δεσμεύτηκαν για συνομιλίες την Παρασκευή
  • [06] Ρ.Τ. Ερντογάν: Κίνδυνοι από μια παράλληλη κρατική δομή
  • [07] Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

  • [01] «Παράθυρο ευκαιρίας για πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης»

    Την πρόθεση της Ελλάδας, ως χώρας με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με τον συριακό λαό, να στηρίξει και να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να προχωρήσουν μπροστά στο μονοπάτι της ειρήνης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος κατά την παρέμβασή του στη Συνδιάσκεψη Γενεύη ΙΙ για τη Συρία που διεξάγεται στο Μοντρέ.

    Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος «η απόφαση της Δαμασκού και του συνασπισμού της Συριακής αντιπολίτευσης να μετάσχουν στην "Γενεύη ΙΙ" είναι μια καθαρή ένδειξη ότι καταλαβαίνουν πλήρως το μέγεθος του διακυβεύματος για τη χώρα τους και το συριακό λαό».

    Μάλιστα, χαιρέτισε την απόφασή τους να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη και τους κάλεσε να δείξουν ειλικρινές και εποικοδομητικό πνεύμα, καθώς και ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, για το καλό της δικής τους χώρας και προς όφελος του συριακού λαού και των επερχόμενων γενεών.

    «Η διεθνής κοινότητα, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, είναι έτοιμη να στηρίξει τη Συρία στις προσπάθειές της να σταθεί στα πόδια της και να ανοικοδομηθεί, μετά από μία επιτυχία της μεταβατικής διαδικασίας "Γενεύη ΙΙ"» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός και σημείωσε ότι η σημερινή έναρξη της διαδικασίας «Γενεύη ΙΙ» προσφέρει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για μια πολιτική επίλυση, μέσω διαπραγματεύσεων, της συριακής κρίσης με τη διαμεσολάβηση του Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου Lakhdar Brahimi, στον οποίο, όπως είπε, εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας.

    [02] Δεκατετράχρονος τραυματίστηκε από πυροβολισμό 74χρονου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σχετικά με τον τραυματισμό ενός 14χρονου, έπειτα από πυροβολισμό ενός 74χρονου, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος είχε παραπονεθεί κατά καιρούς, διότι ενοχλείτο από τις φωνές των παιδιών. Το απόγευμα ο ηλικιωμένος βρήκε έξω από το σπίτι του ένα μάρμαρο και φέρεται να θεώρησε ως υπεύθυνα μια παρέα παιδιών, που βρισκόταν στην περιοχή.

    Έτσι πήρε μια καραμπίνα και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο ανήλικος. Ο 14χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αιγίου, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    [03] Πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

    Δεκάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια που πραγματοποίησε νωρίτερα η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση συγκέντρωσης που είχε διοργανωθεί στον ίδιο χώρο στις 8 Ιανουαρίου, τη σύλληψη του συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία και την απαγόρευση της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ στις 11 Ιανουαρίου.

    Λίγο μετά τις 19.30 οι συγκεντρωμένοι, μέλη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΟΛΜΕ και των εργαζομένων στο μετρό, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν.

    Για αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι, και καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να μετάσχουν στη συγκέντρωση, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπιδων, στις 10.00 το πρωί για να συμπαρασταθούν στον Παύλο Αντωνόπουλο, η δίκη του οποίου διεξάγεται την ίδια ώρα στο κτίριο 7, καθώς και στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ στις 12.30 μετά το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

    [04] Για επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας

    Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών κάλεσαν τις δυο πλευρές στην Κύπρο να προχωρήσουν σε επίτευξη συμφωνίας «το συντομότερο δυνατόν» στο κοινό ανακοινωθέν, που θα οδηγήσει στην επανέναρξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών συνομιλιών, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και ο ειδικός σύμβουλός του, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    [05] Σ. Λαβρόφ: Οι αντιμαχόμενες πλευρές της Συρίας δεσμεύτηκαν για συνομιλίες την Παρασκευή

    Οι δύο συριακές αντιπροσωπείες, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκαν να διεξαγάγουν άμεσες συνομιλίες την Παρασκευή και να αρχίσουν με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, υπογράμμισε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες της συνόδου "Γενεύη 2" στο Μοντρέ της Ελβετίας.

    Ο ίδιος, ο οποίος διευκρίνισε ότι είχε σήμερα συνομιλίες με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ αλ Μουάλεμ και τον ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα, κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση και τους ξένους υποστηρικτές της να μην επικεντρώνονται αποκλειστικά στην αλλαγή εξουσίας στη Δαμασκό.

    [06] Ρ.Τ. Ερντογάν: Κίνδυνοι από μια παράλληλη κρατική δομή

    Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανησυχεί για τους κινδύνους που δημιουργεί η λειτουργία μιας «παράλληλης δομής» εξωθεσμικών παραγόντων που ασκούν επιρροή στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης της χώρας, δήλωσε σε συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Τα τελευταία δύο χρόνια ανησυχούμε έντονα για το θέμα» αυτό, δήλωσε ο κ. Ερντογάν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

    «Στόχος αυτής της παράλληλης δομής δεν είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης, αλλά η τιμωρία συγκεκριμένων ομάδων» υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    [07] Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και σε συνδυασμό με το 4-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε εύκολα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Σέποβιτς στο 79΄.

    Διαβάστε επίσης:

    Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 January 2014 - 21:30:26 UTC