Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη δήλωση Δ. Χριστογιάννη περί επταετίας
  • [02] Χάνες Σβόμποντα: «Η επιτυχία των ιδιωτικοποιήσεων έγκειται στην αποδοχή τους από την κοινωνία και τα συνδικάτα»
  • [03] Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ
  • [04] Στον δρόμο βγήκαν σήμερα οι αγρότες της Αργολίδας
  • [05] Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας επαναλαμβάνει ότι ο Άσαντ δεν θα παραιτηθεί

  • [01] Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη δήλωση Δ. Χριστογιάννη περί επταετίας

    Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Δ. Χριστογιάννη σε τηλεοπτικό σταθμό για τη περίοδο της δικτατορίας, με τον δεύτερο να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του.

    «Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστόγιαννης.

    Σύμφωνα, ωστόσο, με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς» και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση». Ερωτά, δε, αν «η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση».

    Απαράδεκτη και ανατριχιαστική αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση Χριστογιάννη. Με ανακοίνωσή του, το συγκυβερνών κόμμα καλεί τη ΝΔ «να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στην τάξη».

    Από τη μεριά της, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει σε σχετικό σχόλιό της: «Στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά τη φιλοχουντική έκρηξη του βουλευτή της».

    [02] Χάνες Σβόμποντα: «Η επιτυχία των ιδιωτικοποιήσεων έγκειται στην αποδοχή τους από την κοινωνία και τα συνδικάτα»

    «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και η επιτυχία τους έγκειται στην αποδοχή τους από την κοινωνία και τα συνδικάτα», τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Πειραιά με τη διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία προηγήθηκε της κύριας συνάντησής του με τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζόμενων στα λιμάνια.

    Προσέθεσε επίσης ότι οι απόψεις του για την τρόικα είναι αρνητικές και υπογράμμισε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί για τη λιμενική βιομηχανία αν αυτή είναι αντίθετη με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [03] Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

    Στη σύλληψη του Θωμά Μαύρου προχώρησε σήμερα η αστυνομία, λόγω των χρεών που δημιουργήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ κατά το -σύντομο- διάστημα της προεδρίας του. Ο παλαίμαχος άσος είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2012 επικεφαλής μίας διοίκησης «σωτηρίας» στην Ένωση, αλλά αποχώρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

    Ο Θωμάς Μαύρος θα παραμείνει κρατούμενος σήμερα και θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή.

    [04] Στον δρόμο βγήκαν σήμερα οι αγρότες της Αργολίδας

    Στον δρόμο βγήκαν σήμερα οι αγρότες της Αργολίδας, ύστερα από κινητοποίηση που οργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αργολίδας, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αγία Τριάδα Μιδέας.

    Στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορα σημεία του νομού με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

    Κύριο αίτημα των αγροτών, είναι ο νέος τρόπος φορολόγησής τους και ζητούν να αποσυρθεί το μέτρο αυτό, που όπως τόνισαν, στόχο έχει να τους χρεώσει όχι μόνο με επιπλέον φόρους, αλλά και «με μόνιμο μηνιάτικο σε λογιστή».

    Οι αγροτοκτηνοτρόφοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με αυτοκίνητα στα χωριά του αργολικού κάμπου, Πυργέλα, Δαλαμανάρα και κατέληξαν στο Ναύπλιο, όπου πραγματοποίησαν δίωρη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

    [05] Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας επαναλαμβάνει ότι ο Άσαντ δεν θα παραιτηθεί

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως ζητούν ορισμένες μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στη χώρα, επανέλαβε ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ Ζόχμπι.

    Ο Σύρος υπουργός κάλεσε επίσης όλον τον κόσμο να βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση "να πολεμήσει την τρομοκρατία", αναφερόμενος στους αντάρτες.

    Ο Ζόχμπι κατηγόρησε εξάλλου τις αντιπροσωπείες που μετέχουν στην ειρηνευτική σύνοδο ότι διασπείρουν "ψεύδη και λάθος πληροφορίες" για τη χώρα του και ότι "παραποιούν την αλήθεια". Προειδοποίησε επίσης ότι οι επικριτικές δηλώσεις εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας εγείρουν αμφιβολίες για τη "νομιμότητα" των συνομιλιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 January 2014 - 15:30:22 UTC