Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση του Μ. Γλέζου στον Χρ. Ξηρό
  • [02] Λ. Ρακιντζής: Δεν ισχύουν όσα γράφονται για τους επίορκους υπαλλήλους
  • [03] Το συριακό αεροσκάφος θα ανεφοδιασθεί και θα αναχωρήσει για τον προορισμό του, διαβεβαιώνει το ΥΠΕΞ
  • [04] Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5000 ευρώ ο Κώστας Σακκάς
  • [05] «Απόλυτο χάος στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης»
  • [06] Π. Λιαργκόβας: Μπορούμε να διεκδικήσουμε χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας
  • [07] Νέα ώθηση στις γαλλογερμανικές σχέσεις επιθυμούν να δώσουν Φαμπιούς και Σταϊνμάγερ
  • [08] Η κυβέρνηση της Ταϊλανδης επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα
  • [09] Οι αρχές κατέσχεσαν 1.243 ακίνητα μιας Ιταλίδας δισεκατομμυριούχου
  • [10] Η μόλυνση του αέρα από την Κίνα μεταφέρεται μαζικά προς τις ΗΠΑ

  • [01] Επίθεση του Μ. Γλέζου στον Χρ. Ξηρό

    «Ποιόν συμφέρει η διαφυγή τού δολοφόνου της 17Ν;» διερωτάται σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στον Χριστόδουλο Ξηρό και προσθέτει ότι συμφέρει «το σύστημα και μόνο, διότι αποπροσανατολίζει από την τραγωδία του λαού, και είναι αυτό που τον άφησε ελεύθερο».

    «Όσο για την απόπειρα του αυτόκλητου δικαστή και τιμωρού, να βρει κοστούμι για να δικαιολογήσει το μίσος και τις δολοφονικές προθέσεις του, μια είναι η απάντηση: Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν έχει ιδεολογική επένδυση», επισημαίνει στη δήλωσή του ο Μ. Γλέζος.

    [02] Λ. Ρακιντζής: Δεν ισχύουν όσα γράφονται για τους επίορκους υπαλλήλους

    Τη διαπίστωση ότι το ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει τη συντριπτική πλειονότητα των καταλογισμών, που έχουν γίνει μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ και αφορούν σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια, έκανε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. «Είναι μεγάλα τα ποσά για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια» είπε ο κ. Ρακιντζής. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «όσοι καταλογισμοί και να γίνουν, δεν εισπράττονται.

    Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αναφερόμενος στους ρυθμούς απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί 200 επίορκοι υπάλληλοι. «Άκουσα διάφορα τρελά νούμερα για 7.000 επίορκους υπαλλήλους, αλλά οι εισαγγελικές Αρχές έχουν στείλει στο γραφείο μου περίπου 2.500 ποινικές υποθέσεις, οι οποίες δεν αφορούν 2.500 υπαλλήλους, δεδομένου ότι πολλές παραγγελίες αντιστοιχούσαν στο ίδιο πρόσωπο» είπε ο κ. Ρακιντζής και ενημέρωσε ότι, σήμερα, εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια ακόμη 500 υποθέσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις από τη Δικαιοσύνη.

    [03] Το συριακό αεροσκάφος θα ανεφοδιασθεί και θα αναχωρήσει για τον προορισμό του, διαβεβαιώνει το ΥΠΕΞ

    Τη διαβεβαίωση ότι οι Αρχές ακολουθούν τη διαδικασία ελέγχου, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διεθνούς εμπάργκο και ότι μετά την περαίωσή της, το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για τον προορισμό του, παρέχει το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την παραμονή στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» συριακού αεροσκάφους, που μεταφέρει τη διπλωματική αποστολή της χώρας στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, στη Γενεύη.

    Ειδικότερα, με αφορμή δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων και της συριακής τηλεόρασης, έγινε γνωστό από το ΥΠΕΞ ότι υπάρχει διεθνής κανονισμός, που πρέπει να τηρηθεί και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το αεροσκάφος θα εφοδιαστεί με καύσιμα και θα αναχωρήσει.

    [04] Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5000 ευρώ ο Κώστας Σακκάς

    Ελεύθερος με την επιβολή των ήδη ισχυόντων περιοριστικών όρων και επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ, αφέθηκε, μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή υποθέσεων τρομοκρατίας, ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Ο νεαρός συνελήφθη πριν λίγες ημέρες μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής της υπόθεσης, ένταλμα που αφορούσε στοιχεία που διαβίβασε στην ανάκριση η Αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του κατηγορούμενου σε κατασχεθέντα αντικείμενα από διαμέρισμα στο Χαλάνδρι που φέρεται να χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης.

    Με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Κώστας Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος και εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που ήδη του είχαν επιβληθεί.

    [05] «Απόλυτο χάος στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης»

    Για «απόλυτο χάος» στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, με την κατάθεση της οποίας ξεκίνησε η εξέταση των μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Σκιαγραφώντας την κατάσταση που βρήκε στον Δήμο, όταν κλήθηκε να διενεργήσει τον διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο, η εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας Αν. Τσεμπερά, μίλησε για αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνταν στον Δήμο και κινούνταν «πέρα από κάθε εφαρμογή νόμου».

    Αναφερόμενη στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τις πληρωμές των παρακρατούμενων φόρων προς τη ΔΟΥ και των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, η οικονομική επιθεωρήτρια κατέθεσε ότι οι εκταμιεύσεις και μεταφορές ποσών δεν μπορούσαν να ελεγχθούν, αφού χρησιμοποιούνταν απλές αποδείξεις.

    Όπως είπε, ο πρώην ταμίας, που πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με αποφάσεις δημάρχων, από το 1991 δεν ελέγχονταν παρά μόνο μία φορά το χρόνο, στο τέλος αυτού (31/12), σε μέρα ημιαργίας.

    Επικαλούμενη δε την προανακριτική κατάθεση του Π. Σαξώνη, η Αν. Τσεμπερά υποστήριξε ότι για τη «δράση» του γνώριζαν τόσο ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος όσο και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι, για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ισόβια.

    [06] Π. Λιαργκόβας: Μπορούμε να διεκδικήσουμε χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας

    Την ανάγκη να συνεχιστεί η πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής, απαιτώντας ωστόσο ταυτόχρονα μια χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Παναγιώτης Λιαργκόβας.

    «Αυτό δεν είναι ανέφικτο, γιατί ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην τελευταία του έκθεση, εντόπισε τα προβλήματα αυτής της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας - κάποιοι τη χαρακτηρίζουν μάλιστα και τυφλή λιτότητα. Άρα μπορούμε να διεκδικήσουμε μια χαλάρωση της πολιτικής αυτής με μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να επαναπαυθούμε, αλλά να συνεχίσουμε τις προσπάθειες» σημειώνει ο κ. Λιαργκόβας.

    Σε ερώτηση για την πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, ο κ. Λιαργκόβας τονίζει: «Το μνημόνιο, έτσι κι αλλιώς, τελειώνει τον Μάιο. Μπορούμε να δείξουμε κάποια αποτέλέσματα, αλλά σίγουρα τα βαθειά ζητήματα δεν έχουν λυθεί ακόμη. Αλλά και αν βγούμε από το μνημόνιο, η νέα οικονομική διακυβέρνηση που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο πια -οχι από την τρόικα, αλλά από ευρωπαικούς θεσμούς- ουσιαστικά ακολουθεί το μοντέλο της τρόικας και παρόμοια πολιτική».

    [07] Νέα ώθηση στις γαλλογερμανικές σχέσεις επιθυμούν να δώσουν Φαμπιούς και Σταϊνμάγερ

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας Λοράν Φαμπιούς και Βάλτερ Σταϊνμάγερ επιθυμούν να «δώσουν νέα ώθηση» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως κοινά ταξίδια σε γειτονικές χώρες σε κρίση, σύμφωνα με πηγές από το Βερολίνο.

    Όπως αναφέρουν πηγές που πρόσκεινται στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι Φαμπιούς και Σταϊνμάγερ αναφέρθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας σε συγκεκριμένα μέτρα, όπως «κοινά ταξίδια σε χώρες όπου υπάρχουν ταραχές, κοντά στα σύνορα της Ευρώπης».

    [08] Η κυβέρνηση της Ταϊλανδης επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα

    Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ και τα περίχωρά της, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η κλιμάκωση της πολιτικής έντασης έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με στόχο να εξαναγκαστεί σε παραίτηση η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

    Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από αύριο Τετάρτη και για 60 ημέρες και δίνει ενισχυμένες εξουσίες στις δυνάμεις ασφαλείας.

    [09] Οι αρχές κατέσχεσαν 1.243 ακίνητα μιας Ιταλίδας δισεκατομμυριούχου

    Η ιταλική οικονομική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση 1.243 ακινήτων ιδιοκτησίας της Αντζιόλα Αρμελίνι, της κόρης του ιδιοκτήτη μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας.

    Στην πλειονότητά τους τα αμέτρητα ακίνητα της Ιταλίδας δισεκατομμυριούχου βρίσκονται στη Ρώμη και στον κατάλογο που έχει στα χέρια της η ιταλική δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία. Η Αρμελίνι είχε αποφύγει να καταβάλει στο δημόσιο τους οφειλόμενους φόρους χάρη σε είκοσι εταιρίες που φέρεται να είχε ιδρύσει στο Λουξεμβούργο.

    Τα εισοδήματα που η Αρμελίνι δεν δήλωσε ποτέ στην ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων υπολογίζεται σε έως και 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι φόροι που αναλογούν υπολογίζονται σε 190 εκατομμύρια ευρώ.

    [10] Η μόλυνση του αέρα από την Κίνα μεταφέρεται μαζικά προς τις ΗΠΑ

    Η μόλυνση του αέρα από την Κίνα μεταφέρεται μαζικά διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό προς τις ΗΠΑ, όπως διαπίστωσε νέα μελέτη, και υπάρχουν ημέρες κατά τις οποίες τα αέρια που προκαλούν την όξινη βροχή και προκύπτουν από την καύση των ορυκτών καυσίμων στην Κίνα αντιστοιχούν μέχρι και στο ένα τέταρτο της μόλυνσης του αέρα με θειικό άλας στις δυτικές ΗΠΑ.

    Όπως επισημαίνει η ομάδα των κινέζων και αμερικανών ερευνητών σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών--μία ΜΚΟ επιστημονική οργάνωση--σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες παρατηρείται μία επιπλέον ημέρα νέφους τον χρόνο από το μονοξείδιο του άνθρακα και τα οξείδια του αζώτου που προέρχονται από τα κινεζικά εργοστάσια.

    Ποσοστό που κυμαίνεται από 17 ως 36% των διαφόρων ρυπαντικών ουσιών στον αέρα που εντοπίστηκε στην Κίνα το 2006 συνδεόταν με την παραγωγή εξαγώγιμων προϊόντων, σύμφωνα με την έκθεση, και το ένα πέμπτο εξ αυτών συνδεόταν με το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 January 2014 - 13:30:24 UTC