Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους η απόφαση του ΣτΕ ζητεί ο Αλ. Μητρόπουλος
  • [02] Εβδομάδα διαβουλεύσεων για τους αγρότες της Β. Ελλάδας
  • [03] Σήμερα η δίκη 18 αστυνομικών που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος πολιτών
  • [04] Παράταση για χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους
  • [05] Από αναμμένο «μάτι» πετρογκάζ προήλθε ο θάνατος του ηλικιωμένου ζευγαριού
  • [06] Στη ρύθμιση 32.000 στεγαστικών δανείων έχει προχωρήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
  • [07] Ανεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους, εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού
  • [08] Ο Ασαντ δηλώνει ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να είναι υποψήφιος για την προεδρία
  • [09] «Έφυγε» ο διευθυντής ορχήστρας Κλαούντιο Αμπάντο

  • [01] Να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους η απόφαση του ΣτΕ ζητεί ο Αλ. Μητρόπουλος

    Την ελπίδα ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών των ένστολων «θα εγκαινιάσει μια νέα θεώρηση της δικαστικής λειτουργίας για τους μισθούς και συντάξεις όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, βγάζοντας σταδιακά αντισυνταγματικούς όλους τους σχετικούς εφαρμοστικούς νόμους που μέλλουν να εφαρμοστούν για πολλές γενεές εργαζομένων» εκφράζει, με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

    Σε σχετική δήλωσή του και υπό την επιφύλαξη της μελέτης της απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ προς συναγωγή ολοκληρωμένων συμπερασμάτων, ο κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι η καθυστερημένη αυτή και επιμερισμένη δίκαια κρίση του ΣτΕ πρέπει να επεκταθεί και σε όλους τους άλλους κλάδους και να μην περιοριστεί στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, για το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει τη μερική ενίσχυσή του μέσα από το λεγόμενο πλεόνασμα.

    [02] Εβδομάδα διαβουλεύσεων για τους αγρότες της Β. Ελλάδας

    Εβδομάδα διαβουλεύσεων θα είναι η τρέχουσα για τους Βορειοελλαδίτες αγρότες, καθώς μπορεί συνάδελφοί τους, προσκείμενοι στην ΠΑΣΥ, να αποφάσισαν έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων από αύριο- με κορύφωση τις παραστάσεις διαμαρτυρίας της Παρασκευής έξω από εφορίες -ωστόσο οι υπόλοιποι αγρότες της Β. Ελλάδας συζητούν ακόμη προτάσεις που προτίθενται να καταθέσουν στους αρμόδιους υπουργούς, αντί της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.

    Αγρότες της Β. Ελλάδας διαβεβαιώνουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούν να μην φορολογηθούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτό θα γίνει δίκαια και όχι με στόχο την οικονομική "καταστροφή" τους και τον αφανισμό των καλλιεργειών τους και σημειώνουν πως θα έχουν εντατικές διαβουλεύσεις αυτή την εβδομάδα προτού προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση.

    [03] Σήμερα η δίκη 18 αστυνομικών που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος πολιτών

    Ενώπιον του Μονομελούς Πλημελειοδικείου έχει προσδιοριστεί για σήμερα η δίκη 18 αστυνομικών των ομάδων ΜΑΤ και ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος πολιτών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις 29 Ιουνίου του 2011 στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε βάρος των αστυνομικών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και για έκθεση πολιτών σε κίνδυνο.

    Οι κατηγορίες αφορούν τις άγριες, σύμφωνα με καταγγελίες που έλαβε υπόψη της η Εισαγγελία, κατασταλτικές μεθόδους των κατηγορουμένων σε βάρος πολιτών, αλλά και περιπτώσεις που εμποδίστηκαν, από τα όργανα της τάξης, τα ασθενοφόρα στη διακομιδή τραυματιών στα νοσοκομεία.

    Την επίμαχη μέρα, βάσει των καταγγελιών, αστυνομικοί είχαν προβεί σε ρίψη χημικών μέσα στον χώρο του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα όπου είχαν καταφύγει δεκάδες πολίτες είτε γιατί είχαν τραυματιστεί είτε λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

    [04] Παράταση για χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους

    Παράταση για δεύτερο μήνα δίνει ο ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους, αφού οι επιτροπές φαρμάκων εξωτερικού και υψηλού κόστους δεν λειτουργούν λόγω της παρατεινόμενης απεργίας της Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

    Έτσι, με απόφαση του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακα τους για έναν ακόμη μήνα, χωρίς απόφαση των επιτροπών και με ευθύνη του θεράποντα γιατρού. Η ένδειξη χορήγησης θα πρέπει να σημειώνεται στο βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου.

    [05] Από αναμμένο «μάτι» πετρογκάζ προήλθε ο θάνατος του ηλικιωμένου ζευγαριού

    Από διαρροή υγραερίου από το αναμμένο «μάτι» πετρογκάζ που χρησιμοποιείτο για οικιακή χρήση (και όχι από σόμπα, όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες) εκτιμάται ότι προήλθε ο θάνατος ζεύγους ηλικιωμένων στο Διαβατό Ημαθίας.

    Σύμφωνα με τις Αρχές, το αναμμένο «μάτι» στάθηκε μοιραίο για τους δύο ηλικιωμένους (αμφότεροι 87 ετών), καθώς το δηλητηριώδες αέριο «γέμισε» το σπίτι τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις.

    [06] Στη ρύθμιση 32.000 στεγαστικών δανείων έχει προχωρήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

    Παντελώς αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τις καταγγελίες ότι ξένο fund αγόρασε από το Τ.Π. και Δανείων, κόκκινα δάνεια και ότι η αγορά έγινε στο 20% περίπου της πραγματικής αξίας του δανείου, σε έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Με το έγγραφο γίνεται, ωστόσο, γνωστό ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε εφαρμογή νόμου (Ν. 3453/2006) και σε εφαρμογή υπουργικών αποφάσεων, πραγματοποίησε το 2006 μεταβίβαση και τιτλοποίηση απαιτήσεων από χορηγηθέντα, έως την 1η Ιουλίου 2004, στεγαστικά δάνεια ισοδύναμης αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία Grifonas Finance No1 PLC και έδρα το Λονδίνο, που δημιουργήθηκε για το σκοπό της τιτλοποίησης. Το ποσό των 950 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχούσε στο 100% του άληκτου υπολοίπου κεφαλαίου των μεταβιβασθέντων δανείων κατά τη χρονική στιγμή της μεταβίβασης.

    [07] Ανεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους, εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού

    Η αδυναμία κρατών μελών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ενδιάμεση έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, υπό τον τίτλο «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα».

    Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, «το παρόν σημείωμα στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα παραμένει στη Ζώνη του Ευρώ ή ότι υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση για να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή.

    Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση, «στο μέλλον κάθε ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα αν υπογραφεί νέο μνημόνιο, θα πρέπει να κινείται εντός των νέων κανόνων οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Επίσης πρέπει να υπογράψει μαζί με άλλα κράτη- μέλη πάσης φύσης "συμβατικές διευθετήσεις" οι οποίες θα θέτουν τους όρους υπό τους οποίους θα χορηγείται βοήθεια μέσω των διαφόρων μηχανισμών. Από το 2014 βρισκόμαστε σε μια διαφορετική ΕΕ και Ευρωζώνη, δηλαδή σε μια νέα κατάσταση συλλογικής εποπτείας για τη δημοσιονομική της πολιτική και στενότερης συνεργασίας για τη γενικότερη οικονομική της πολιτική».

    [08] Ο Ασαντ δηλώνει ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να είναι υποψήφιος για την προεδρία

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ ανακοίνωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι υπάρχουν "μεγάλες πιθανότητες" να είναι υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία τον προσεχή Ιούνιο και απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφέρει την προεδρία μίας μελλοντικής κυβέρνησης σε μέλος της συριακής αντιπολίτευσης.

    Στη συνέντευξη που δόθηκε χθες στο Μέγαρο του Λαού στη Δαμασκό, ο Μπασάρ αλ Ασαντ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος που διεξάγει κατά των ανταρτών θα είναι μακροχρόνιος, τη στιγμή που αρχίζουν την Τετάρτη οι συνομιλίες της ειρηνευτικής διάσκεψης Γενεύη 2 για την "πολιτική διευθέτηση" της συριακής σύρραξης, η οποία έχει αφήσει πίσω της περισσότερους από 130.000 νεκρούς.

    [09] «Έφυγε» ο διευθυντής ορχήστρας Κλαούντιο Αμπάντο

    Ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας Κλαούντιο Αμπάντο, που ασθενούσε επί μακρόν, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 80 ετών στην Μπολόνια, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του ο Αμπάντο είχε αναγκαστεί πριν από μία εβδομάδα να ακυρώσει μια συναυλία στο Μπάρι, στην Κάτω Ιταλία.

    Σχολιαστές στην Ιταλία επισημαίνουν ότι ο ?γεννημένος στο Μιλάνο το 1933? Αμπάντο ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος επέλεξε και κατάφερε να μείνει μακριά από το λεγόμενο «σταρ σίστεμ» και να βοηθήσει πολλά ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο της μουσικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 January 2014 - 11:30:25 UTC