Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έτοιμη η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας
  • [02] Στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Επίσκεψη εργασίας του Αιγύπτιου προέδρου Αντλί Μανσούρ στην Αθήνα
  • [04] Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά αύριο
  • [05] 'Ερευνες στο Φαρμακονήσι για τον εντοπισμό αγνοούμενων λαθρομεταναστών
  • [06] Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι από εισπνοή υγραερίου από σόμπα
  • [07] Νέα επίθεση των Ταλιμπάν στο Πακιστάν
  • [08] Ο γγ του ΟΗΕ κάλεσε και την Ελλάδα στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία
  • [09] Οι ταινίες «Gravity» και «12 Years a Slave» μοιράστηκαν το βραβείο των παραγωγών του Χόλιγουντ

  • [01] Έτοιμη η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας

    Έτοιμη δηλώνει η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας.

    Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των υπουργείων ενόψει και των νέων ελέγχων της ελληνικής οικονομίας.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, είπε ότι η τρόικα δεν έχει σκληρύνει τη στάση της και ότι η κυβέρνηση έχει επιχειρήματα και στέλνει ό,τι πρέπει να σταλεί όσον αφορά τα στοιχεία της πορείας του προϋπολογισμού.

    Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε σχετικά με τα ισοδύναμα μέτρα που φέρεται να μη δέχεται η τρόικα, τον ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο ακινήτων, ότι δεν ελέχθη ποτέ ότι τα μέτρα δεν τυγχάνουν ευηκοων ώτων, «υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα».

    Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής του Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο.

    [02] Στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος

    Με τη σημερινήσυνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, για όλα τα μεγάλα τρέχοντα διεθνή θέματα, Συρία, Ιράν, Αίγυπτος, Ν. Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κοκ, συνεχίζεται, όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο πολιτικός και διπλωματικός «μαραθώνιος» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τις επισκέψεις του σε Παρίσι και Ουάσιγκτον.

    Το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της Προεδρίας, αλλά αναμένεται να τεθούν όλα τα κρίσιμα θέματα τόσο της Ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό μετά και από τις επισκέψεις του κ. Αναστασιάδη στο Λονδίνο και του κ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον.

    Αύριο Τρίτη, ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει στην διακυβερνητική διάσκεψη ΕΕ - Σερβίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη τύπου στα διεθνή ΜΜΕ εκ μέρους της ΕΕ. Επίσης, την ίδια ημέρα θα ενημερώσει και τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες για όλα τα τρέχοντα θέματα.

    [03] Επίσκεψη εργασίας του Αιγύπτιου προέδρου Αντλί Μανσούρ στην Αθήνα

    Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα, ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ.

    Ο κ. Μανσούρ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ανδρών στα μέσα ενημέρωσης και αμέσως μετά ο κ. Παπούλιας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του, στο οποίο θα παρακαθήσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [04] Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά αύριο

    Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινάαύριο με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκεχθες σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα.

    Όπως αποφασίστηκε, από αύριο, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από την συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

    Εξάλλου, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

    [05] 'Ερευνες στο Φαρμακονήσι για τον εντοπισμό αγνοούμενων λαθρομεταναστών

    Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, για τον εντοπισμό αγνοούμενων λαθρομεταναστών.

    Ειδικότερα, 1,5 ναυτικό μίλι από το Φαρμοκονήσι, σκάφος του λιμενικού εντόπισε ακινητοποιημένο αλιευτικό, με λαθρομετανάστες, πιθανόν από μηχανική βλάβη.

    Το πλωτό του λιμενικού άρχισε να ρυμουλκεί το αλιευτικό, αλλά από αδιευκρίνιστη αιτία δύο από τους μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα.

    Τότε οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει μετακινήθηκαν πάνω στο σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει. Έως τώρα έχουν διασωθεί 16 άτομα, ενώ σύμφωνα με τους λαθρομετανάστες, 12 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

    Στη θαλάσσια περιοχή γίνονται έρευνες απο ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, ένα πλωτό, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού και απο ένα ελικόπτερο super puma.

    [06] Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι από εισπνοή υγραερίου από σόμπα

    Νεκρό από αναθυμιάσεις που προήλθαν από διαφυγή υγραερίου από σόμπα, βρέθηκε χθες το απόγευμα ηλικιωμένο ζευγάρι, μέσα στο σπίτι του, στο χωριό Διαβατό της Ημαθίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας, το ζευγάρι, ηλικίας 88 χρόνων και οι δύο, έχασε τη ζωή του από την εισπνοή υγραερίου, μετά από τη διαρροή που παρουσίασε η σόμπα την οποία χρησιμοποιούσαν για θέρμανση.

    Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούνσήμερα από την αστυνομία.

    [07] Νέα επίθεση των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

    Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίσθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε αγορά κοντά στο αρχηγείο του πακιστανικού στρατού στην πόλη Ραβαλπίντι, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από την πακιστανική αστυνομία.

    Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι ταλιμπάν δια του εκπροσώπου τους Σαχιντουλάχ Σαχίντ.

    [08] Ο γγ του ΟΗΕ κάλεσε και την Ελλάδα στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία

    Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που προσκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, για να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία, την Τετάρτη.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΟΗΕ, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), ο γγ του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να στείλει ορισμένες «πρόσθετες προσκλήσεις» για τη διάσκεψη στο Μοντρέ.

    Ο γγ των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος αναχωρεί σήμερα από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Μοντρέ, ανέφερε ότι «η διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας εκείνη την ημέρα θα είναι σημαντική και χρήσιμη» και ότι έλαβε την απόφαση μετά από σειρά επαφών με πολλούς ηγέτες απ' όλο τον κόσμο και με σκοπό να δημιουργηθεί το «καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την επιτυχία αυτής της ζωτικής σημασίας διάσκεψης» για την επικράτηση της ειρήνης στη Συρία.

    [09] Οι ταινίες «Gravity» και «12 Years a Slave» μοιράστηκαν το βραβείο των παραγωγών του Χόλιγουντ

    Τις ταινίες «Gravity» και «12 Years a Slave» (12 Χρόνια Σκλάβος) επέλεξε χθες το Σωματείο Παραγωγών του Χόλιγουντ ως τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

    Το κορυφαίο βραβείο των Producers Guild of America θεωρείται ο προάγγελος του Οσκαρ καλύτερης ταινίας καθώς οι επιλογές του σωματείου των παραγωγών συνέπεσαν τα τελευταία έξι χρόνια με εκείνες της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Το «μεγάλο» βραβείο του Σωματείου Κινηματογραφικών Ηθοποιών (Screen Actors Guild) απέσπασε η ταινία «American Hustle» (Oδηγός Διαπλοκής) στην ετήσια τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Χόλιγουντ.

    Η τελετή απονομής των 'Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 January 2014 - 7:30:27 UTC