Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει την προετοιμασία ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών
  • [02] Δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ οι ένστολοι για τις μειώσεις των αποδοχών τους
  • [03] Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας
  • [04] Εργοτέλης-Ξάνθη: 2-2
  • [05] Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης: 1-2
  • [06] Άρης-Ατρόμητος: 0-0

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει την προετοιμασία ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει τους ρυθμούς της πολιτικής και οργανωτικής προετοιμασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με στόχο να βρεθεί σε θέση πλήρους ετοιμότητας την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση ίσως τα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να συζητήσει υποψηφιότητες, πολιτική, οργανωτική και προγραμματική προετοιμασία, ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (1-2 Φεβρουαρίου) να ληφθούν αποφάσεις. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές συσκέψεις και συζητήσεις σχετικά με πρόσωπα και συνεργασίες με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα. Η τάση που ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες είναι να υπάρξουν υποψηφιότητες στελεχών του κόμματος και σε μεγάλους δήμους της Αττικής και σε Περιφέρειες, καθώς ενισχύεται η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει προσωπικότητες που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για επικράτηση των συνδυασμών που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ οι ένστολοι για τις μειώσεις των αποδοχών τους

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.

    Οι σύμβουλοι Επικρατείας της Ολομέλειας, σχεδόν ομόφωνα, διαπίστωσαν τα συνταγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περικοπή των αποδοχών των ενστόλων και θα ακυρώσει τη σχετική υπουργική απόφαση που τις προβλέπει.

    [03] Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας

    Η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας, τελέστηκε το πρωί στο Παρεκκλήσι της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών.

    Η εκδήλωση αυτή καθιερώθηκε από το 2006 και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

    Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα της κοινωνικής ομόνοιας απέναντι στην τρομοκρατία, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της μητέρας του Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από ρουκέτα της 17 Νοέμβρη στο Σύνταγμα, το 1992.

    Όταν η κ. Σταυρούλα Αξαρλιάν ρωτήθηκε για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην επίθεση κατά του τότε υπουργού Γιάννη Παλαιοκρασσά, κατά την οποία σκοτώθηκε ο γιος της (ο θάνατος του οποίου χαρακτηρίστηκε από την οργάνωση παράπλευρη απώλεια), αναφέρθηκε στην άδεια που δόθηκε στον Ξηρό από τις φυλακές και τόνισε: «Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από κει που βρίσκεται».

    [04] Εργοτέλης-Ξάνθη: 2-2

    Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε ο Εργοτέλης στο ματς με τη Ξάνθη στο Παγκρήτιο, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα (2-2). Με δύο γκολ του Αναστασάκου προηγήθηκε 2-0 (10' και 17'), η Ξάνθη μείωσε στο 23' με τον Σολάρι και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Κρήτης θα προσέθετε στο ενεργητικό της τους τρεις βαθμούς, ήρθε ο Γούτας στο τέταρτο λεπτό τον καθυστερήσεων να νικήσει στον αέρα την άμυνα των γηπεδούχων και με κεφαλιά να χαρίσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ακριτική ομάδα.

    [05] Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης: 1-2

    Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κρίθηκε το ματς στη Ριζούπολη μεταξύ του Απόλλωνα Σμύρνης και του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Τότε η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε να πετύχει το νικητήτιο γκολ με τον Λούι και να ρίξει στο... καναβάτσο τον Απόλλωνα, ο οποίος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 81' με τον Πετρόπουλο, το γκολ που είχε πετύχει ο Καράσκο από το 39ο λεπτό.

    [06] Άρης-Ατρόμητος: 0-0

    Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Σωκράτη Διούδη και το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Ο τερματοφύλακας του Άρη έσωσε τους «κιτρινόμαυρους» με τις εκπληκτικές αποκρούσεις του σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, όπου η ομάδα του Περιστερίου έφθασε πολύ κοντά στο γκολ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 January 2014 - 17:30:23 UTC