Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με Τζ. Κέρι και Τζ. Λιου
  • [02] Στον ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
  • [03] Ο Fitch επιβεβαίωσε το ΑΑΑ για το αξιόχρεο της Ολλανδίας
  • [04] Στα θετικά στοιχεία των εσόδων στοχεύει το οικονομικό επιτελείο ενόψει έλευσης της τρόικας
  • [05] Έκρηξη σε πορεία αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη
  • [06] Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε, σε μια δοκιμαστική ψηφοφορία, τον προϋπολογισμό
  • [07] Η Αυστραλία θέλει να προσλάβει Έλληνες πυροσβέστες
  • [08] Ο Ομπάμα παρουσιάζει τη μεταρρύθμισή του στα προγράμματα παρακολουθήσεων
  • [09] «Έξυπνοι» φακοί επαφής από τη Google που μετρούν το σάκχαρο στα δάκρυα των διαβητικών
  • [10] Οι πρωτεϊνες δονούνται σαν τις χορδές ενός μουσικού οργάνου ή σαν καμπάνα

  • [01] Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με Τζ. Κέρι και Τζ. Λιου

    Σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζ. Κέρι με θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν τα εθνικά θέματα (Κυπριακό και ονομασία της ΠΓΔΜ), ενώ οι Αμερικανοί αναμένεται να θέσουν το θέμα της τρομοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

    Πριν την επίσκεψή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη συνάντησή του με τον Τζον Κέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιού, τον οποίο θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [02] Στον ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, απολογείταισήμερα ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σ. Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

    Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ.

    Και οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται στη ΓΔΑΑ.

    [03] Ο Fitch επιβεβαίωσε το ΑΑΑ για το αξιόχρεο της Ολλανδίας

    Ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Ολλανδίας με τριπλό Α λέγοντας πως αντανακλά την οικονομική, θεσμική και πιστωτική κατάσταση της χώρας, όμως διατήρησε αρνητική την προοπτική εξαιτίας των ασθενών οικονομικών προοπτικών της.

    Ένας άλλος οίκος αξιολόγησης, ο Standard & Poor's, είχε στερήσει στα τέλη Νοεμβρίου από την Ολλανδία την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ, επικαλούμενος τις χαμηλές αναπτυξιακές προοπτικές της.

    [04] Στα θετικά στοιχεία των εσόδων στοχεύει το οικονομικό επιτελείο ενόψει έλευσης της τρόικας

    Μετά το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να αρχίσει ο νέος γύρος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

    Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ, ταυτόχρονα, το οικονομικό επιτελείο θα αποστείλει στους εκπροσώπους των δανειστών και τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Τα στελέχη του υπουργείου θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της βελτίωσης της εικόνας της ελληνικής οικονομίας, κυρίως όσον αφορά στο σκέλος των εσόδων.

    Με τον νέο προγραμματισμό για την έλευση της τρόικας, η συμφωνία για την έγκριση της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ από την ευρωπαϊκή πλευρά, μετατίθεται για το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα, οι δύο δόσεις -1,8 δισ. ευρώ η κάθε μια, σύνολο 3,6 δισ. ευρώ- από το ΔΝΤ, αναμένεται να εγκριθούν από το Ταμείο στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

    Σημειώνεται, ότι η ατζέντα των νέων διαπραγματεύσεων θεωρείται «καυτή», καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον φόρο ακινήτων, το χρηματοδοτικό κενό 2014- 2015, η αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για τις ομαδικές απολύσεις, η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και η σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

    [05] Έκρηξη σε πορεία αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη

    Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Μπανγκόκ, στη διάρκεια πορείας διαδηλωτών που επιδιώκουν εδώ και εβδομάδες να πέσει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Bluesky, που υποστηρίζει τους διαδηλωτές, ένας εκρηκτικός μηχανισμός ερίφθη εναντίον της πορείας και οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

    [06] Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε, σε μια δοκιμαστική ψηφοφορία, τον προϋπολογισμό

    Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014, ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διαδικαστική δοκιμαστική ψηφοφορία που διεξήχθη χθες.

    Η Γερουσία ψήφισε 72 υπέρ και 26 κατά, στην ψηφοφορία.

    Εάν υπερψηφιστεί κατά την τελική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο θα σταλεί στον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, προς έγκριση.

    [07] Η Αυστραλία θέλει να προσλάβει Έλληνες πυροσβέστες

    Εκστρατεία στις τάξεις της ομογένειας της Αυστραλίας κάνει η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας προκειμένου να προσλάβει νέους πυροσβέστες.

    Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (FRNSW) Greg Mullins η υπηρεσία θέλει να είναι σύγχρονη και αποτελεσματική και θέλει το καλύτερο στελεχιακό προσωπικό.

    Πιστεύει δε πως στις τάξεις της ομογένειας μπορεί να βρει εξαιρετικούς πυροσβέστες.

    Ήδη η υπηρεσία έχει ομογενείς πυροσβέστες αλλά θέλει να τους αυξήσει!

    Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου στο www.fire.nsw.gov.au

    [08] Ο Ομπάμα παρουσιάζει τη μεταρρύθμισή του στα προγράμματα παρακολουθήσεων

    Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) συλλέγει καθημερινά σχεδόν 200 εκατομμύρια μηνύματα κειμένου απ' όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας δεδομένα για ταξίδια προσώπων, για τις επαφές τους και τις συναλλαγές τους με πιστωτικές κάρτες, ανέφερε χθες η βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα μια μεταρρύθμιση των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης των επικοινωνιών, επτά μήνες αφότου ο πρώην σύμβουλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν άρχισε τις εκρηκτικές αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις αυτές.

    Η ομιλία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης των επικοινωνιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον.

    Ωστόσο σύμφωνα με τους New York Times, ο πρόεδρος δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάποια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο η NSA συγκεντρώνει και αποθηκεύει δισεκατομμύρια πληροφορίες σχετικές με τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές επικοινωνίες στις ΗΠΑ και το εξωτερικό.

    Υποστηρικτές των ελευθεριών του πολίτη έκαναν γνωστή την απογοήτευσή τους γι' αυτό.

    [09] «Έξυπνοι» φακοί επαφής από τη Google που μετρούν το σάκχαρο στα δάκρυα των διαβητικών

    Η Google έκανε γνωστό ότι αναπτύσσει πρωτοποριακούς «έξυπνους» φακούς επαφής, που μετρούν το επίπεδο του σάκχαρου στα δάκρυα των διαβητικών.

    Η συσκευή περιλαμβάνει ένα μικροσκοπικό ασύρματο «τσιπ», μια αντένα και ένα εξίσου μικροσκοπικό αισθητήρα μέτρησης της γλυκόζης, που είναι ενσωματωμένος ανάμεσα στα δύο στρώματα του υλικού του φακού.

    Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, ότι εργάζεται ώστε να προσθέσει στον «έξυπνο» φακό πολύ μικρά λαμπάκια τύπου LED, που θα ανάβουν και θα προειδοποιούν τον ασθενή ότι το σάκχαρο (γλυκόζη) πέρασε ένα όριο. Πάντως η Google διευκρίνισε ότι «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά», εωσότου η νέα ιατρική τεχνολογία είναι έτοιμη για ευρεία χρήση.

    [10] Οι πρωτεϊνες δονούνται σαν τις χορδές ενός μουσικού οργάνου ή σαν καμπάνα

    Μια νέα τεχνική οπτικής απεικόνισης επέτρεψε σε Αμερικανούς ερευνητές να αποκαλύψουν τη «συμφωνία της ζωής», καθώς οι δομικοί λίθοι του ανθρώπινου -και κάθε άλλου- οργανισμού, οι πρωτεΐνες, δονούνται με ποικίλους τρόπους, όπως οι χορδές ενός βιολιού. Οι επιστήμονες υποπτεύονταν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, αλλά μέχρι τώρα δεν το είχαν δει καθαρά με τα μάτια τους. Το επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για να μελετηθούν με ένα εντελώς νέο τρόπο οι βασικές κυτταρικές διαδικασίες της ζωής.

    Οι δονήσεις στα πρωτεϊνικά μόρια -που έως τώρα πιστευόταν ότι γρήγορα σταματούν- στην πραγματικότητα διαρκούν «όπως η δόνηση μιας καμπάνας», σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι ανεπαίσθητες, αλλά διαρκείς, αυτές κινήσεις επιτρέπουν στις πρωτεΐνες να αλλάζουν σχήμα γρήγορα, πράγμα που τους διευκολύνει να προσδένονται σε άλλες πρωτεΐνες. Αυτή η διαδικασία είναι αναγκαία στον οργανισμό για να επιτελέσει τις διάφορες ζωτικές βιολογικές λειτουργίες του, όπως την απορρόφηση οξυγόνου, την επιδιόρθωση κυττάρων και την αντικατάσταση του ελαττωματικού DNA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 January 2014 - 7:30:27 UTC