Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Ολλανδία
  • [02] Πονική δίωξη στους απαγωγείς του Μ. Καραμολέγκου
  • [03] Συνελήφθη ξανά ο Κώστας Σακκάς
  • [04] Νέες μεταθέσεις εισαγγελέων στην Τουρκία
  • [05] Αγωγή κατά του περιοδικού Closer κατέθεσε η Γκαγιέ
  • [06] Νέο πολιτικό σκάνδαλο στην Ιταλία

  • [01] Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Ολλανδία

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στην Ολλανδία το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση-συζήτηση, που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας στο Amersfoort και θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.

    [02] Πονική δίωξη στους απαγωγείς του Μ. Καραμολέγκου

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου.

    Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένων κλοπών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και παράνομης οπλοφορίας.

    Η υπόθεση ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

    [03] Συνελήφθη ξανά ο Κώστας Σακκάς

    Συνελήφθη ξανά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο 30χρονος Κώστας Σακκάς, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε ταυτοποίηση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων με δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι.

    Ο Κ. Σακκάς συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος για πράξεις του άρθρου 187Α του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτισης ένοπλης ομάδας, και θα οδηγηθεί αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών.

    [04] Νέες μεταθέσεις εισαγγελέων στην Τουρκία

    Σάλο προκαλούν στην Τουρκία οι μεταθέσεις συνολικά είκοσι εισαγγελέων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που διεξήγαγαν τις έρευνες σχετικά με τις υποθέσεις διαφθοράς.

    Ταυτόχρονα ήρθησαν οι εντολές προσαγωγής που είχε δώσει ο εισαγγελέας για 41 πρόσωπα στο δεύτερο κύμα προσαγωγών την 25η Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν λόγω άρνησης της αστυνομίας να υλοποιήσει τις εντολές του εισαγγελέα.

    Από τις δύο αυτές σημαντικές εξελίξεις η πρώτη αφορά τις μεταθέσεις εισαγγελέων. Αυτό συνέβη με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών Εισαγγελέων, όπου εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος σύμφωνα με το νόμο προεδρεύει, με τους διορισμούς που έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες την πλειοψηφία έχουν οι θεωρούμενοι «φιλοκυβερνητικοί» δικαστικοί.

    [05] Αγωγή κατά του περιοδικού Closer κατέθεσε η Γκαγιέ

    Αγωγή κατά του περιοδικού Closerκατέθεσε η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλί Γκαγιέ, η οποία φέρεται να διατηρεί σχέση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής.

    Η Γκαγιέ, 41 ετών, ζητεί από το περιοδικό αποζημίωση 50.000 ευρώ συν τους τόκους, 4.000 ευρώ για τα έξοδα της δίκης καθώς και να δημοσιευθεί η δικαστική απόφαση στο εξώφυλλο του Κλόουζερ.

    Πάντως, το περιοδικό ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει μια νέα ειδική έκδοση, που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα αύριο Παρασκευή με «νέες φωτογραφίες και αποκλειστικές πληροφορίες» για τη σχέση του Γάλλου προέδρου με την ηθοποιό.

    [06] Νέο πολιτικό σκάνδαλο στην Ιταλία

    Νέο πολιτικό σκάνδαλο ξέσπασε στην Ιταλία με πρωταγωνίστρια την υπουργό Γεωργίας της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, τη Νούντσια Ντι Τζιρόλαμο.

    Η Ντι Τζιρόλαμο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνήματος το περιεχόμενο του οποίου δημοσιεύθηκε από τον Τύπο, εξέφραζε την πρόθεσή της να παρέμβει στη διαδικασία διορισμού ανώτερων στελεχών του ιταλικού συστήματος Υγείας στην Κάτω Ιταλία και στην ανάθεση εργολαβιών δημόσιων νοσοκομείων ήδη πριν αναλάβει τα καθήκοντά της.

    Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της υπουργού, η οποία ανήκει στη Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο. Ως τον Νοέμβριο ήταν στέλεχος της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Αύριο, η 39χρονη Ντι Τζιρόλαμο αναμένεται να μιλήσει στη βουλή για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση της επιλογής των ιθυνόντων του ιταλικού Εθνικού Συστήματος Υγείας στην πόλη καταγωγής της - το Μπενεβέντο, βόρεια της Νάπολης, η οποία θεωρείται παραδοσιακό προπύργιο της κεντροδεξιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2014 - 19:30:22 UTC