Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Δεν βοηθούν την οικονομία οι υπερβολές της τρόικας και ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της
  • [03] Αθ. Σκορδάς: Καμία ανοχή στην υπονόμευση του νόμου για την προστασία των «κόκκινων» δανειοληπτών
  • [04] Τη μείωση του ΦΠΑ στη διακίνηση ακτοπλοϊκώς των φορτηγών αυτοκινήτων συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας
  • [05] Μετά τις 27 Ιανουαρίου αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας
  • [06] Δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ταινίες «Οδηγός Διαπλοκής» και «Gravity»

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Δεν βοηθούν την οικονομία οι υπερβολές της τρόικας και ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης

    Τη ρευστότητα έθεσε ως κυρίαρχο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ωστόσο ότι για την αποκατάστασή της επιβάλλεται ένα θετικό κλίμα στην οικονομία. Στην κατεύθυνση αυτή δεν βοηθούν οι υπερβολές της τρόικας και ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης, όπως τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγραμματισμού του υπουργείου για το 2014.

    Ο υπουργός σχολίασε ότι υπάρχει διάχυτο νέφος αμφισβήτησης από την τρόικα σε σχέση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ενώ και η αντιπολίτευση αναλώνεται σε στείρο λαϊκισμό.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

    Ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, με συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, και ρεπορτάζ του ειδικού απεσταλμένου της εφημερίδας στην Αθήνα, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Le Figaro».

    Με τα λόγια του Ευ. Βενιζέλου «η Αθήνα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τιτλοφορεί η εφημερίδα τη συνέντευξη, το δε ρεπορτάζ έχει για τίτλο «Η Ελλάδα στην αυγή μιας πολιτικής θύελλας» και υπότιτλο «παρότι ξανοίγει ο οικονομικός ορίζοντας, η Αθήνα που προεδρεύει στους 28, φοβάται μια ψήφο - τιμωρία στις ευρωεκλογές».

    Σχετική με το «ισχυρά αναπτυσσόμενο αντιευρωπαϊκό συναίσθημα στη χώρα» είναι η πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου Φιλίπ Ζέλι, που πήρε τη συνέντευξη. Καλεί τον κ. Βενιζέλο να εξηγήσει πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση, «τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα συνεχίζει να είναι εξαρτημένη από την ευρωπαϊκή βοήθεια». Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι η ελληνική ηγεσία «είναι σε θέση να κάνει τον διαχωρισμό ανάμεσα στις εθνικές προτεραιότητες και στα ευρωπαϊκά συμφέροντα». Επικαλείται δε την εμπειρία πέντε προεδριών στην ΕΕ και το γεγονός ότι ο ευρωσκεπτικισμός δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι γενικός.

    [03] Αθ. Σκορδάς: Καμία ανοχή στην υπονόμευση του νόμου για την προστασία των «κόκκινων» δανειοληπτών

    Σαφές μήνυμα ότι «δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση η υπονόμευση της εφαρμογής τού νέου νόμου για την προστασία των «κόκκινων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς», μετά τις καταγγελίες από πολλούς δανειολήπτες ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στις τράπεζες, στέλνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

    «Όντως, καταγγέλθηκε από αρκετούς δανειολήπτες ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στις τράπεζες. Αμέσως επικοινωνήσαμε και με την Ένωση Τραπεζών και με τις επιμέρους διοικήσεις των τραπεζών, ώστε να λυθεί το θέμα και σε κάθε περίπτωση, θα υπογραμμίσω, ότι είτε από άγνοια, είτε από αμέλεια, ή πρόθεση, δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση η υπονόμευση αυτής της πρωτοβουλίας, αυτής της ρύθμισης» σημειώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

    [04] Τη μείωση του ΦΠΑ στη διακίνηση ακτοπλοϊκώς των φορτηγών αυτοκινήτων συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας

    Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, από το 23% στο 13%, στη διακίνηση ακτοπλοϊκώς των φορτηγών αυτοκινήτων (ο συντελεστής ΦΠΑ για τους επιβάτες είναι στο 13%), ετέθη κατά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί μεν να συζητηθεί, αλλά πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με την τρόικα.

    [05] Μετά τις 27 Ιανουαρίου αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας

    Μετά το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να αρχίσει ο νέος γύρος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

    Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ, ταυτόχρονα, το οικονομικό επιτελείο θα αποστείλει στους εκπροσώπους των δανειστών και τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Τα στελέχη του υπουργείου θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της βελτίωσης της εικόνας της ελληνικής οικονομίας, κυρίως όσον αφορά στο σκέλος των εσόδων.

    [06] Δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ταινίες «Οδηγός Διαπλοκής» και «Gravity»

    Οι ταινίες «Οδηγός Διαπλοκής» και «Gravity» συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες, 10 η καθεμία, για τα φετινά Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης αυτής για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

    Η ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» ακολουθεί με 9 υποψηφιότητες. Και αυτή είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

    Έξι υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες «Captain Phillips», «Dallas Buyers Club» και «Nebraska», ενώ πέντε οι ταινίες «Her» και «Ο Λύκος της Wall Street».

    Τα Όσκαρ θα απονείμει φέτος η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στις 2 Μαρτίου σε τελετή που θα γίνει στο Λος Άντζελες και την οποία θα παρουσιάσει η κωμικός Έλεν Ντετζένερις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2014 - 15:30:25 UTC