Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Τζ. Κέρι την Πέμπτη
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Νέα αρχή στη συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας
  • [03] Σε ύψος ρεκόρ το εξαγωγικό πλεόνασμα της Γερμανίας
  • [04] Επτά νεκροί στην Αίγυπτο την πρώτη μέρα του δημοψηφίσματος

  • [01] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Τζ. Κέρι την Πέμπτη

    Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα συζητηθούν στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεθαύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

    Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κ. Βενιζέλος αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον κ. Κέρι για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

    Η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει, εκτός από τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, την ενέργεια, την τρομοκρατία, τον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα ευρωατλαντικών σχέσεων.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Νέα αρχή στη συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας

    Τη βούληση της Ελλάδας και της Αλβανίας να εμβαθύνουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τη διμερή συνεργασία τους προς όφελος όλων των λαών της «πολύπαθους περιοχής της ΝΑ Ευρώπης» επαναβεβαίωσαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μιμί Κοντέλι σε δηλώσεις τους , αμέσως μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, στην Αθήνα.

    Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν τις συνομιλίες χρήσιμες, εποικοδομητικές και αποτελεσματικές.

    Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για μία νέα αρχή στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας και γνωστοποίησε ότι στα τέλη Αυγούστου θα υπογραφεί νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Η κ. Κοντέλι χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εταίρο της Αλβανίας τονίζοντας ότι «δεσμευόμαστε για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα», ευχήθηκε η ελληνική προεδρία της ΕΕ να είναι επιτυχημένη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τη χώρα μας για τη στήριξη που παρέχει στην προσπάθεια της γείτονος να ενταχθεί στην ΕΕ.

    [03] Σε ύψος ρεκόρ το εξαγωγικό πλεόνασμα της Γερμανίας

    Το μεγαλύτερο εξαγωγικό πλεόνασμα στον κόσμο διαθέτει αυτή τη στιγμή η Γερμανία, με 260 δισεκατομμύρια για το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου. Το μεγαλύτερο μάλιστα μέρος του ποσού επενδύθηκε στο εξωτερικό, σημειώνει το Ifo.

    Το πλεόνασμα της Γερμανίας είναι υψηλότερο και από αυτό της μεγαλύτερης εξαγωγικής δύναμης, της Κίνας, η οποία περιορίστηκε σε 195 δισεκατομμύρια, ισοδυναμεί δε σε 7,3% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο συνιστά υπέρβαση του ορίου 6% που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Σύμφωνα με το ifo, η αύξηση οφείλεται κυρίως στις εξαγωγές προς χώρες εκτός Ευρωζώνης και αναμένεται, με τους επίσημους υπολογισμούς να φθάσει στο 7,4%.

    [04] Επτά νεκροί στην Αίγυπτο την πρώτη μέρα του δημοψηφίσματος

    Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται και αύριο, για δεύτερη ημέρα, η ψηφοφορία στο δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει ως στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατίας μετά την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, τον Ιούλιο του 2013.

    Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, το ισλαμικό κίνημα που πρόσφατα ανακηρύχθηκε "τρομοκρατική οργάνωση" από τις αρχές, έχουν καλέσει τους υποστηρικτές τους να μποϊκοτάρουν τη διαδικασία. Το νέο σύνταγμα θα αντικαταστήσει εκείνο που εγκρίθηκε το 2012, όταν ακόμη ήταν πρόεδρος ο Μόρσι.

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, σήμερα, σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρικτών του πρώην προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 January 2014 - 21:30:24 UTC