Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την εξαίρεση της εφέτη ανακρίτριας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής πρόκειται να ζητήσει ο Ηλ. Κασιδιάρης
  • [02] Απολογείται τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του ΤΤ
  • [03] Καταργείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως
  • [04] Βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δημιουργεί η Ryanair
  • [05] Αδ. Γεωργιάδης: Θα πηγαίνω αιφνιδιαστικά σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα
  • [06] Πτώση 3,7 % στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας
  • [07] Περικοπές δαπανών προανήγγειλε ο Φρ. Ολάντ
  • [08] Nέος κύκλος ζωής ξεκινάει για το θέατρο της Οδού Κυκλάδων/Λευτέρης Βογιατζής
  • [09] Ο Ζέεντορφ ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τη Μίλαν

  • [01] Την εξαίρεση της εφέτη ανακρίτριας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής πρόκειται να ζητήσει ο Ηλ. Κασιδιάρης

    Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες ο βουλευτής, κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, που εχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, πρόκειται να στραφεί κατά της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα -που μαζί με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου διενεργούν την κύρια ανάκριση για τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, λόγω «υπονοιών μεροληψίας». Σύμφωνα με τον βουλευτή η κ. Κλάπα ζήτησε τις προφυλακίσεις των Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλου χωρίς στοιχεία, επειδή «είναι σύζυγος ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ και συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη».

    [02] Απολογείται τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του ΤΤ

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του ΤΤ, απολογείται το πρώην στέλεχος της τράπεζας Χαράλαμπος Γιαγκούδης, που συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των επτά κατηγορουμένων για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

    Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος κατηγορείται για απιστία κατ΄εξακολουθηση, που αφορά τέσσερις περιπτώσεις δανείων. Ειδικότερα, ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης Επενδύσεων, κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Πάνο Μπιτσαξή, αρνείται την κατηγορία και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.

    [03] Καταργείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

    Με Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, τα οποία συστεγάζονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της οδού Λεοχάρους 4.

    Το προσωπικό του Τμήματος Ακροπόλεως, όσο και αυτό του Τμήματος Ασφάλειας Ακροπόλεως, θα διανεμηθεί στα Αστυνομικά Τμήμα και τα Τμήματα Ασφαλείας Ομονοίας, Συντάγματος και Εξαρχείων.

    [04] Βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δημιουργεί η Ryanair

    Βάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δημιουργεί από τον Απρίλιο η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στελέχη της.

    Συγκεκριμένα, η Ryanair θα σταθμεύει δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ένα αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας, σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 2.800 νέες θέσεις εργασίας, συνολικά.

    Σε ό,τι αφορά τη βάση της Αθήνας, τα δύο αεροσκάφη θα εκτελούν έξι δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο, ενώ αναμένεται να μεταφέρουν, σε ετήσια βάση, πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες με περισσότερες από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως. Επίσης, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.200 νέες θέσεις εργασίας. Για πτήσεις από την Αθήνα η ιρλανδική εταιρεία προσφέρει, από αύριο έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου, εισιτήρια για ταξίδια τον Απρίλιο και τον Μάιο, που θα ξεκινούν από 12 ευρώ ανά διαδρομή.

    Εξάλλου, η Ryanair, ξεκινά τον Απρίλιο από τη νέα βάση της στη Θεσσαλονίκη τρεις νέους προορισμούς, Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία.

    [05] Αδ. Γεωργιάδης: Θα πηγαίνω αιφνιδιαστικά σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα

    Μικρής έντασης επεισόδιο απειλήθηκε από συγκεντρωμένους στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας-Πατησίων «Αγία Όλγα», όταν εμφανίσθηκε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, για να παραστεί σε εκδήλωση αφιερωμένη στους μεγάλους ευεργέτες οι οποίοι έχτισαν το νοσοκομείο και το δώρισαν στο κράτος.

    "Δυστυχώς συνέβησαν κάποια μικρά επεισόδια από μια μειοψηφία που σίγουρα δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού Λαού. Και το Εθνικό Σύστημα Υγείας -θέλω να το πω- ότι κρατιέται και προχωράει με την πολύ μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού και των γιατρών και των νοσηλευτών", τόνισε μετά την εκδήλωση ο υπουργός Υγείας.

    Όταν ρωτήθηκε για τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις του με αφορμή τη χθεσινή στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» όπου ήταν η πρώτη μέρα εφημερίας μετά την κινητικότητα, είπε: «Όταν πηγαίνω κάπου, χωρίς να το ξέρουν ώστε να μαζευτούν αυτοί της άκρας αριστεράς, δεν έχω ποτέ προβλήματα. Όταν μαθαίνουν άλλοι ότι θα πάω και μαζεύονται για το σόου, τότε καταλαβαίνετε ότι γίνεται αυτό που βλέπετε. Κανένα πρόβλημα. Θέλω να σας πω ότι ο σκοπός μου είναι να πηγαίνω αιφνιδιαστικά τουλάχιστον σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα. Θέλω μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχω πάει σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και θα πηγαίνω μια φορά τη βδομάδα, επίσης αιφνιδιαστικά, σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας».

    [06] Πτώση 3,7 % στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

    Πτώση 3,7 % σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το 2013, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το σύνολο του έτους που γνωστοποίησε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς. Η μείωση οφείλεται κυρίως στον περιορισμό της κατανάλωσης από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις (-4,4 %), που αποδίδεται στην οικονομική κρίση αλλά και στις ηπιότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι του 2013 σε σχέση με το 2012. Αντίθετα για τις μεγάλες επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης καταγράφεται μικρή αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,3 %.

    [07] Περικοπές δαπανών προανήγγειλε ο Φρ. Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία 2015-17, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της χώρας.

    "Το 2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισεκατομμύρια" είπε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο προεδρικό μέγαρο παρουσία 500 δημοσιογράφων και όλων των μελών της κυβέρνησής του. "Από το 2015 μέχρι το 2017 θα εξοικονομήσουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει" πρόσθεσε.

    Στην αρχή της συνέντευξης ο Ολάντ, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2017 θα προωθήσει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    [08] Nέος κύκλος ζωής ξεκινάει για το θέατρο της Οδού Κυκλάδων/Λευτέρης Βογιατζής

    Ένας νέος κύκλος ζωής ξεκινάει για το ιστορικό θέατρο της Οδού Κυκλάδων, μετά την απώλεια του ιδρυτή του, του μεγάλου θεατράνθρωπου Λευτέρη Βογιατζή, για τον οποίο αποτέλεσε για πάνω από 30 χρόνια το «καταφύγιο» του, το «σπίτι» του, το χώρο δημιουργίας του. Σε αυτή τη σκηνή, στο «ορμητήριό» του, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία ν' απολαύσει τις δεκαεννέα (από τις είκοσι πέντε συνολικά) υπέροχες σκηνοθεσίες του, συγκεντρώθηκαν σήμερα φίλοι και συνεργάτες του, με αφορμή την ανακοίνωση του προγραμματισμού του θεάτρου σε βάθος τριετίας.

    «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την φλόγα της δημιουργίας, στον χώρο που την κράτησε αναμμένη για 30 ολόκληρα χρόνια. Με μία προοπτική 3ετίας, ευελπιστούμε, ότι ο χώρος αυτός θα λειτουργήσει ως φυτώριο καλλιτεχνικής δημιουργίας υψηλών προδιαγραφών», ανέφερε φανερά συγκινημένη η σύντροφος του Λευτέρη Βογιατζή, Ειρήνη Λεβίδη, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε και τη θέσπιση του Βραβείου Σκηνοθεσίας «Λευτέρης Βογιατζής», με την σύμπραξη του δήμου Αθηναίων.

    Το βραβείο θα απονέμεται κάθε 2 χρόνια στον καλύτερο νέο ευρωπαίο σκηνοθέτη και θα συνοδεύεται από το έπαθλο των 30.000 ευρώ, το οποίο θα καλύπτει την αμοιβή του βραβευμένου σκηνοθέτη και τα έξοδα παραγωγής μιας παράστασής του, στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων/Λευτέρης Βογιατζής.

    [09] Ο Ζέεντορφ ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τη Μίλαν

    Ο Κλάρενς Ζέεντορφ ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ότι θα είναι ο νέος τεχνικός της Μίλαν. Ο άλλοτε παίκτης των «ροσονέρι» και διεθνής με την εθνική Ολλανδίας μέσος, ο οποίος δεν διαθέτει προηγούμενη προπονητική εμπειρία, δήλωσε ότι «κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του».

    Ο 37χρονος αποχώρησε το 2012 από τη Μίλαν για να συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία και την Μποταφόγκο. «Αυτό δεν είναι ένα αντίο, θα συναντηθούμε ξανά» τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που έλαβε χώρα στο γήπεδο της Μποταφόγκο και πρόσθεσε: «Όλη η εμπειρία που πήρα σε αυτόν τον 1,5 χρόνο στην Μποταφόγκο θα με βοηθήσει στο επόμενο εγχείρημά μου, που θα είναι ως προπονητής της Μίλαν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 January 2014 - 17:30:27 UTC