Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Αντ. Σαμαρά αύριο στο Στρασβούργο για την ελληνική Προεδρία
  • [02] Σε διακανονισμό για ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τη ΔΕΗ έχει προχωρήσει η ΝΔ
  • [03] Έλεγχο στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα, ζητάει ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Στην Ουάσιγκτον αύριο ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Σε 266 πρόσωπα ο μέχρι στιγμής έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ
  • [06] Εκδικάστηκε το ζήτημα επιμέλειας της μικρής Μαρίας
  • [07] Επιδείνωση του καιρού από αύριο
  • [08] Παρατείνεται η διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων
  • [09] Πήγε στο Άγιο Όρος για να... προσευχηθεί και έκλεψε εικόνα
  • [10] Απολογήθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς
  • [11] Συμψηφίζονται επιστροφές φόρου με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία
  • [12] «Παγώνουν» τα τιμολόγια της ΔΕΗ για το 2014
  • [13] Με τον Γ. Καμίνη συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης
  • [14] Οι χάκερ απειλούν πλέον από online ψυγεία έως «έξυπνες» οδοντόβουρτσες
  • [15] Οι παιδικές αναμνήσεις αρχίζουν να σβήνουν γρήγορα

  • [01] Ομιλία Αντ. Σαμαρά αύριο στο Στρασβούργο για την ελληνική Προεδρία

    Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ο οποίος θα μιλήσει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, παρόντος του προέδρου της Επιτροπής, Ζ. Μ. Μπαρόζο.

    Ο κ. Σαμαράς θα αναπτύξει τις προτεραιότητες και τους στόχους της ελληνικής προεδρίας και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών.

    Θα ακολουθήσει συνέντευη Τύπου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο και του προέδρου του ΕΚ Μ. Σουλτς.

    [02] Σε διακανονισμό για ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τη ΔΕΗ έχει προχωρήσει η ΝΔ

    Σε διακανονισμό ληξιπρόθεσμης οφειλής της προς τη ΔΕΗ προχώρησε η ΝΔ, όπως γίνεται γνωστό με έγγραφο του προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρου Ζερβού, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο.

    [03] Έλεγχο στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα, ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

    Έλεγχο στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών, ειδικά προς επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα, ζητάει με επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το αμαρτωλό τρίγωνο τράπεζες- κόμματα εξουσίας-επιχειρηματικά εκδοτικά συμφέροντα» και ότι «αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία».

    Ο κ. Τσίπρας καλεί επίσης τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν «αληθεύει η πρόθεση για επαναϊδιωτικοποίηση -πραγματικό ξεπούλημα των τραπεζών στους ιδιώτες μετόχους- αφού από τα 40 δισ. ευρώ που μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί από τις συστημικές τράπεζες θα αναμένεται να επιστραφούν πίσω το πολύ 15 με 18 δισ.» και «ποιος θα αναλάβει την πολιτική αλλά και την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου».

    [04] Στην Ουάσιγκτον αύριο ο Ευ. Βενιζέλος

    Συνεχίζεται η διήμερη επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στο Παρίσι.

    Χθες, συναντήθηκε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

    Σήμερα θα συναντηθεί με τον ΓΓ του Σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ το απόγευμα θα ενημερώσει τη γαλλική Γερουσία, για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

    Την Πέμπτη ο Ευ. Βενιζέλος θαμεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του.

    [05] Σε 266 πρόσωπα ο μέχρι στιγμής έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ

    Στις 266 ανέρχονται οι εντολές ελέγχου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τα 1700 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Από τις 266 εντολές ελέγχου, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος για 155 πρόσωπα και για κάποιους από αυτούς θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα υπάρχουν αποτελέσματα ίσως και μέσα στο μήνα.

    Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στον φόρτο εργασίας που είχε το ΣΔΟΕ το καλοκαίρι.

    Η διαβίβαση των στοιχείων από όλες τις τράπεζες ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι και γι΄ αυτό όπως εξήγησε καθυστέρησε ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι επειδή τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ είναι πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές και άρα τα πορίσματα του ΣΔΟΕ θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένα ώστε να μην καταπέσουν στην πορεία.

    Ο κ. Στασινόπουλος ρωτήθηκε και για τη λίστα των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, και είπε ότι και εκεί η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά έτσι και αλλιώς ο βασικός έλεγχος γίνεται από τις Δ.Ο.Υ. Για τη λίστα του Λουξεμβούργου οι λογαριασμοί είναι 17 ή 18 και ακολουθείται ελεγκτική διαδικασία όμοια με τη διαδικασία της λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα του Λιχτενστάϊν πήγε στο αρχείο από το 2011 με πράξη των ελεγκτών και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει τι τελικά θα γίνει. Για τη λίστα με τα εμβάσματα των 54.000 φορολογουμένων που είχαν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, είπε ότι αυτό το πακέτο ελέγχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    [06] Εκδικάστηκε το ζήτημα επιμέλειας της μικρής Μαρίας

    Εκδικάστηκε, σήμερα, στο δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας το σε εκκρεμότητα ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Μαρίας, η περίπτωση της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο.

    Όπως είναι γνωστό, μετά την αποκάλυψη και τροπή της υπόθεσης με τους δυο αθίγγανους "γονείς" να είναι προφυλακισμένοι- ο άνδρας στις φυλακές Λάρισας και η γυναίκα στις φυλακές Κορυδαλλού -από την Εισαγγελία είχε προσωρινά ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού στο "Χαμόγελο του Παιδιού".

    Στην παρούσα φάση, η διαδικασία αφορά την οριστική ανάθεση της επιμέλειας στο "Χαμόγελο του Παιδιού" προκειμένου στην συνέχεια να έχει τη δικαιοδοσία να διαχειριστεί το μέλλον του μικρού κοριτσιού. Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

    [07] Επιδείνωση του καιρού από αύριο

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα αύριο Τετάρτη 15-01-2014 και από τα δυτικά.

    Πιο αναλυτικά:

    Αύριο Τετάρτη (15-01-2014) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την Πελοπόννησο και το απόγευμα πιθανόν στην ανατολική Στερεά και τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

    Την Πέμπτη (16-01-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στην Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

    [08] Παρατείνεται η διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων

    Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2015 η διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς και η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους, ενώ οι γιατροί των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας θα υπάγονται, πλέον, σε ειδικό σώμα και όχι στον ΕΟΠΠΥ.

    [09] Πήγε στο Άγιο Όρος για να... προσευχηθεί και έκλεψε εικόνα

    Πήγε στο Άγιο Όρος για να προσευχηθεί, όμως τελικά συνελήφθη για κλοπή εικόνας. Πρόκειται για έναν άνδρα 41 ετών, υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος αφαίρεσε από κατάστημα 63χρονου στις Καρυές του Αγίου Όρους μια εικόνα αξίας 90 ευρώ.

    Ο δράστης έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς.

    Προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Ορους, ενώ ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [10] Απολογήθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς

    Απολογία, από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται, έδωσε για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

    Στην κλινική μετέβησαν το πρωί ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, καθώς και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων ο επιχειρηματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα.

    Ο κ. Κοντομηνάς κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι η κατηγορία της απάτης έχει απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

    Η απολογία του επιχειρηματία, ο οποίος παρέδωσε στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικο υπόμνημα, διήρκεσε περίπου δυόμισι ωρες, ενώ η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση θα πραγματοποιηθεί στην Ευελπίδων.

    [11] Συμψηφίζονται επιστροφές φόρου με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία

    Υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου (ή ΦΠΑ) με τις βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από επιχειρήσεις που δεν έχουν μπει σε διαδικασία ρύθμισης, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

    Στο μεταξύ, σε εφαρμογή του νόμου για τη δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μεταφέρθηκαν στο Κέντρο οφειλές περίπου 270.000 ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.

    Εξάλλου, με νομοθετική ρύθμιση καθιερώνονται η μηνιαία καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αντί για κάθε δίμηνο που ισχύει σήμερα, και η υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό για παράλληλη μισθωτή απασχόληση υπολειπόμενη των 25 ημερών ασφάλισης μηνιαίως.

    [12] «Παγώνουν» τα τιμολόγια της ΔΕΗ για το 2014

    Σε «πάγωμα» των τιμολογίων της για το 2014 προχωρά η ΔΕΗ, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της επιχείρησης που επισημαίνουν ότι για το ανταγωνιστικό κομμάτι των χρεώσεων (που περιλαμβάνουν το κόστος παραγωγής, εμπορίας κλπ.) εφέτος δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

    Τα τιμολόγια της ΔΕΗ διαμορφώνονται ελεύθερα από πέρυσι τον Ιούλιο, δηλαδή δεν υπόκεινται στην έγκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπως ίσχυε παλαιότερα, αλλά ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η ΔΕΗ έκτοτε δεν έχει προχωρήσει σε ανατιμήσεις και όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη της επιχείρησης χθες, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα δεν πρόκειται να κάνει ανατιμήσεις κατά τη φετινή χρονιά.

    [13] Με τον Γ. Καμίνη συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης

    Η πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Αθήνα με ευθύνη του δήμου και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ καθώς και για το ρόλο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του Δήμου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

    Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

    [14] Οι χάκερ απειλούν πλέον από online ψυγεία έως «έξυπνες» οδοντόβουρτσες

    Οι χάκερ που ως τώρα «είχαν στο μάτι» υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να στρέφουν την προσοχή τους σε όλο το λεγόμενο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων», δηλαδή σε κάθε «έξυπνη» συσκευή διασυνδεμένη στο Ίντερνετ, από το ψυγείο της κουζίνας μέχρι την οδοντόβουρτσα του μπάνιου και τα ψηφιακά γυαλιά που θα φοράμε στο μέλλον. Η προειδοποίηση έρχεται από ειδικούς στο χώρο της κυβερνο-ασφάλειας με αφορμή την φετινή μεγάλη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, που μόλις ολοκληρώθηκε και στην οποία το «Ίντερνετ των Πραγμάτων» κατείχε κεντρική θέση.

    Οποιαδήποτε συσκευή, τώρα ή στο μέλλον, έχει online διασύνδεση (πέρα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταμπλέτες ή «έξυπνα» κινητά), αποτελεί μέρος του συνεχώς διευρυνόμενου «διαδικτύου των πραγμάτων». Όσο τα ρούχα, τα σπίτια, οι χώροι εργασίας (γραφεία και εργοστάσια), γενικότερα οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι χώροι γίνονται όλο και πιο «έξυπνοι», τόσο το «διαδίκτυο των πραγμάτων» θα επεκτείνεται και η ψηφιακή επικράτειά του θα καλύπτει ολοένα μεγαλύτερη έκταση, γεγονός που θα την καθιστά όλο και πιο θελκτικό στόχο για τους χάκερ.

    [15] Οι παιδικές αναμνήσεις αρχίζουν να σβήνουν γρήγορα

    Όλοι ξέρουμε ότι ελάχιστα πράγματα μπορούμε να θυμηθούμε από την παιδική μας ηλικία - και πολλά από αυτά είναι αμφίβολο κατά πόσο αποτελούν αυθεντικές και αξιόπιστες αναμνήσεις. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μνήμη των παιδιών αρχίζει να ξεθωριάζει με επιταχυνόμενο ρυθμό από την ηλικία περίπου των επτά ετών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 January 2014 - 11:30:28 UTC