Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε απολογία αύριο οι βουλευτές της ΧΑ Γ. Γερμενής, Π. Ηλιόπουλος και Ε. Μπούκουρας
  • [02] Ανεξαρτητοποιείται ο Πέτρος Τατσόπουλος
  • [03] Ι. Μιχελάκης: «Εγώ δεν βάζω τις προσωπικές μου επιλογές πάνω απ' όλα»
  • [04] Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος
  • [05] Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη στάση του Π. Τατσόπουλου
  • [06] Η Google ζήτησε συγγνώμη για τη «μετονομασία» μιας πλατείας του Βερολίνου σε «πλατεία Αδόλφου Χίτλερ»

  • [01] Σε απολογία αύριο οι βουλευτές της ΧΑ Γ. Γερμενής, Π. Ηλιόπουλος και Ε. Μπούκουρας

    Ενώπιον των εφετών-ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου καλούνται αύριο σε απολογία, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κ. Γερμενή ?μεταξύ άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές- περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

    Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον κ. Μπούκουρα ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

    Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.

    [02] Ανεξαρτητοποιείται ο Πέτρος Τατσόπουλος

    Με επιστολή του, πριν από λίγο, στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί αποχωρώντας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Ι. Μιχελάκης: «Εγώ δεν βάζω τις προσωπικές μου επιλογές πάνω απ' όλα»

    «Εγώ δεν βάζω τις προσωπικές μου επιλογές πάνω απ' όλα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στον ραδιοσταθμό RealFM απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να διεκδικεί το δήμο της Αθήνας.

    «Αυτά τα θέματα αποφασίζονται κεντρικά από το κόμμα και η τελική απόφαση είναι του πρωθυπουργού -οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι άκαιρη. Η άποψή μου είναι ότι, όταν αποφασίσει κάτι ο πρόεδρος του κόμματος, αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό. Εγώ δεν βάζω τις προσωπικές στρατηγικές πάνω απ? όλα. Δεν ανοίγω, ούτε κλείνω κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

    [04] Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

    Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα, ο κ. Τατσόπουλος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει ένα «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ Τατσόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Τσίπρα.

    Με επιστολή τουστον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.

    [05] Το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη στάση του Π. Τατσόπουλου

    Το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή ανακοίνωσή του αποδοκιμάζει τη στάση του Πέτρου Τατσόπουλου, ωστόσο δεν υπήρξε καμία εξέλιξη όσον αφορά την παραίτησή του, την οποία όπως ο ίδιος ανακοίνωσε έχει υποβάλλει στον κ. Τσίπρα.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος δεν εκλήθη από το προεδρείο της ΚΟ για μεταξύ τους συνάντηση, παρά τη βεβαιότητα που υπήρχε περί του αντιθέτου, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος».

    Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και εκ των πραγμάτων το «θέμα Τατσόπουλου», αλλά και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

    [06] Η Google ζήτησε συγγνώμη για τη «μετονομασία» μιας πλατείας του Βερολίνου σε «πλατεία Αδόλφου Χίτλερ»

    Η αμερικανική εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Google αναγκάστηκε σήμερα να ζητήσει συγγνώμη από τους Γερμανούς επειδή στους χάρτες που παρέχει στους χρήστες της μία πλατεία του Βερολίνου εμφανιζόταν με την ονομασία «Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ».

    Την Πέμπτη, για αρκετές ώρες, ο δρόμος που διασχίζει την Πλατεία Τέοντορ Χόις στη βόρεια πλευρά της μετονομάστηκε στους χάρτες της Google σε «Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ».Την ονομασία αυτή έφερε η συγκεκριμένη περιοχή από το 1933 μέχρι το 1947.

    «Μας υπέδειξαν ότι εμφανιζόταν μια ανακριβής και ανάρμοστη ονομασία στους Google Maps και διορθώσαμε αμέσως το λάθος», ανέφερε μία εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία. «Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος αυτό», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 January 2014 - 17:30:22 UTC