Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οξύτατη σύγκρουση Π. Καμμένου - Αδ. Γεωργιάδη
  • [02] Συνελήφθησαν δύο ανήλικες για κλοπές, σε Καρδίτσα και Σέρρες
  • [03] Στον εισαγγελέα 21 οπαδοί του ΠΑΟ
  • [04] Πέντε συλλήψεις μετά από αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ
  • [05] Αμερικανικό παγοθραυστικό σπεύδει στην Ανταρκτική για να απεγκλωβίσει ρωσικό και κινεζικό πλοίο
  • [06] Σκιέρ ισχυρίζεται ότι κατέγραψε με smartphone τη μοιραία πτώση του Σουμάχερ
  • [07] Πρώτη πτήση μαχητικού, τμήματα του οποίου κατασκευάστηκαν σε 3D εκτυπωτή

  • [01] Οξύτατη σύγκρουση Π. Καμμένου - Αδ. Γεωργιάδη

    Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση του Πάνου Καμμένου και του Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας χθες στον ΣΚΑΙ ότι και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει -όπως και ο κ. Λιάπης- εξοχικό που έγινε με επιδότηση για τουριστική μονάδα.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αντέδρασε σήμερα έντονα και τον χαρακτήρισε «κότα» ενώ έκανε λόγο για «φασιστοειδή του Σαμαρά». Είπε ότι το σπίτι είναι τουριστική μονάδα 10 δωματίων, ιδιοκτησίας της πεθεράς του. Αυτή η επιχείρηση, είπε ο κ. Καμμένος, έχει κλείσει προ πενταετίας όταν σύμφωνα με τον νόμο έληγε η υποχρεωτική διάρκεια λειτουργίας της.

    Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο έγινε έλεγχος το 2010 και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από τον ΕΟΤ, όταν υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο. «Να σταματήσει να παριστάνει την "κότα" και να ζητήσει την άρση της ασυλίας του (...) με αυτό τον τύπο θα τα πούμε μόνο στη δικαιοσύνη, δεν ασχολούμαι με τα φασιστοειδή του Σαμαρά»... είπε μεταξύ άλλων.

    Απαντώντας, σε παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι όπως και στην περίπτωση Λιάπη, που είχε πάρει την επιδότηση η θεία του, έτσι στην περίπτωση Καμμένου είχε πάρει την επιδότηση το 2004 η πεθερά του. Πρόσθεσε ότι, όταν το 2010 έγινε έλεγχος, η πεθερά του εμφάνισε δύο αποδείξεις, η μια εξ' αυτών είχε κοπεί από τον κ. Καμμένο.

    «Εγώ ήρθα στο δικαστήριο, ο κ. Καμμένος δεν ήρθε, τα περί κότας τού τα επιστρέφω. Σε μια εβδομάδα στη δίκη για το σκάφος του να είναι στο δικαστήριο, όχι να κρυφτεί πάλι. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε να μην αρθεί η ασυλία μου. Έχει περάσει η εποχή που λασπολογούσε τους πάντες. Ο "γενναίος" μόλις με βλέπει το βάζει στα πόδια» είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης.

    [02] Συνελήφθησαν δύο ανήλικες για κλοπές, σε Καρδίτσα και Σέρρες

    'Ενα 13χρονο κορίτσι συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καρδίτσα διότι εισέβαλε σε αρτοποιείο της περιοχής και έκλεψε από την ταμειακή μηχανή, μαζί με 14χρονο συνεργό της, το ποσό των 280 ευρώ. Ο νεαρός αναζητείται από την αστυνομία, ενώ τα χρήματα που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στην 40χρονη ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου.

    Εξάλλου, μια ακόμη ανήλικη συνελήφθη στις Σέρρες κατηγορούμενη για κλοπή. Η 15χρονη, μαζί με μια γυναίκα 30 ετών που επίσης συνελήφθη, μπήκαν στο σπίτι 61χρονης και αφαίρεσαν 65 ευρώ καθώς και τα κλειδιά της οικίας.

    [03] Στον εισαγγελέα 21 οπαδοί του ΠΑΟ

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται 21 οπαδοί του Παναθηναϊκου οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ, μετά από επεισόδιο που δημιούργησαν έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα οπαδών του ΠΑΟ, που επέβαιναν σε δίκυκλα και κατέβαιναν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, λίγο πριν τις 8 χθες το βράδυ, πέταξαν στην είσοδο της ΓΑΔΑ μια κροτίδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε αμέσως από τους αστυνομικούς.

    Λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στον σύνδεσμο φιλάθλων ΠΑΟ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 151, όπου κατά την αστυνομία, κατέφυγαν οι δράστες. Κάτα την επιχείρηση προσήχθησαν συνολικά 29 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

    Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, οι 21 από αυτούς ταυτοποιήθηκαν ως ομάδα που συμμετείχε στο επεισόδιο ή βρέθηκαν στην κατοχή τους παράνομα αντικείμενα, γι΄αυτό συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα.

    [04] Πέντε συλλήψεις μετά από αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

    Στην προσαγωγή 26 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα πέντε, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, τις απογευματινές ώρες, σε χώρους γύρω αλλά και εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης νόμων "περί εξαρτησιογόνων ουσιών", "περί όπλων" και "περί αλλοδαπών".

    Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 19, 36 και 46 ετών, αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες χασίς και δισκία.

    Επίσης, συνελήφθησαν ένας 36χρονος αλλοδαπός διότι κατείχε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ένας 26χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα. Επιπλέον, ερευνάται η νομιμότητα παραμονής στη χώρα δύο ακόμη προσαχθέντων. 'Ολοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [05] Αμερικανικό παγοθραυστικό σπεύδει στην Ανταρκτική για να απεγκλωβίσει ρωσικό και κινεζικό πλοίο

    Ένα παγοθραυστικό των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται καθ΄οδόν για να συνδράμει ρωσικό και κινεζικό πλοία που εγκλωβίστηκαν στον πάγο της Ανταρκτικής, ανέφερε σήμερα η αμερικανική ακτοφυλακή. Το Polar Star θα συντομεύσει τη διαμονή του στο Σίδνεϊ προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις διάσωσης του ρωσικού Akademik Shokalskiy και του κινεζικού Snow Dragon μετά τη βοήθεια που προσέφερε το κινεζικό πλοίο στην εκκένωση 52 επιβατών από το ρωσικό σκάφος, το οποίο όμως στη συνέχεια εγκλωβίστηκε και το ίδιο στον πάγο.

    «Χαιρόμαστε που μαθαίνουμε ότι οι επιβάτες του Akademik Shokalskiy απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το πλοίο» δήλωσε ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Πολ Ζούκουνφτ. «Είμαστε πάντοτε έτοιμοι και δεσμευμένοι από το καθήκον να προσφέρουμε βοήθεια σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα και σκληρά περιβάλλοντα στην επιφάνεια της γης». Το αμερικανικό πλοίο βρισκόταν στην περιοχή για να ανεφοδιάσει τους ερευνητές των ΗΠΑ στην Ανταρκτική.

    [06] Σκιέρ ισχυρίζεται ότι κατέγραψε με smartphone τη μοιραία πτώση του Σουμάχερ

    Ένας Γερμανός αυτόπτης μάρτυρας του τραυματισμού που είχε στις γαλλικές Άλπεις ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Μάικλ Σουμάχερ, ισχυρίζεται ότι έχει καταγράψει... κατά τύχη τη στιγμή του ατυχήματος, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ιστοσελίδα του το βράδυ του Σαββάτου.

    Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση αυτή η μαρτυρία και το βίντεο μπορεί ενδεχομένως να αποσαφηνίσει το ανοιχτό ζήτημα της ταχύτητας με την οποία ο Σουμάχερ κατέβαινε κατά τη μοιραία πτώση του από τα σκι. Η καταγραφή είναι πάντως κάπως θολή και είναι προς το παρόν δύσκολο να ειπωθεί με απόλυτη ασφάλεια ότι ο σκιέρ που διακρίνεται να πέφτει είναι σίγουρα ο Σουμάχερ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] Πρώτη πτήση μαχητικού, τμήματα του οποίου κατασκευάστηκαν σε 3D εκτυπωτή

    Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Tornado πέταξε για πρώτη φορά με μεταλλικά εξαρτήματα τυπωμένα σε 3D εκτυπωτή, ανακοίνωσε την Κυριακή η βρετανική αεροναυπηγική ομάδα της BAE Systems. Η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία » τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Ουόρτον στη βορειοδυτική Αγγλία , σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η βρετανική πολυεθνική εταιρεία άμυνας, ασφάλειας και αεροδιαστημικής.

    Τα τμήματα του αεροπλάνου που δεν ήταν κατασκευασμένα με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά απλώς τυπώθηκαν σε 3D εκτυπωτή, ήταν ένα προστατευτικό κάλυμμα για το πιλοτήριο, ένα τμήμα του συστήματος εισαγωγής αέρα και ένα μέρος στο σύστημα προσγείωσης, σύμφωνα με τη βρετανική ομάδα. Οι 3D εκτυπωτές, οι οποίοι επιτρέπουν την κατασκευή ενός αντικειμένου προσθέτοντας στη σειρά στρώματα υλικού βάσει ενός αριθμητικού μοντέλου σε τρεις διαστάσεις, έχει γίνει το μέλλον της τεχνολογίας για την αεροδιαστημική βιομηχανία.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 January 2014 - 11:30:23 UTC