Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία κατέθεσαν οι ΑΝ.ΕΛ.
  • [02] Β. Ντόλντ: «Κάποιοι θέλουν να θέσουν την Ελλάδα εκτός τροχιάς»
  • [03] Αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε στην Πίζα 48χρονη για μεταμόσχευση
  • [04] Έκπτωση στο ρεύμα σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • [05] Η Φαλούτζα βρίσκεται υπό τον έλεγχο μαχητών που συνδέονται με την Aλ Κάιντα
  • [06] Αναβλήθηκε η έναρξη των απευθείας συνομιλιών για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στο Ν. Σουδάν

  • [01] Τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία κατέθεσαν οι ΑΝ.ΕΛ.

    Τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή, για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς που εισάγονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά και του ποσού του 1 ευρώ για κάθε συνταγή που θα εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

    «Οι βουλευτές της μνημονιακής πλειοψηφίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αφού ψήφισαν ανενδοίαστα τον αντισυνταγματικό Ν. 4093/2012 για το Μεσοπρόθεσμο τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρια και διαμαρτύρονται δήθεν για το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ που επέβαλαν στους ασθενείς. Η φαρσοκωμωδία αυτή των βουλευτών της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα πρέπει να λάβει άμεσα τέλος» δήλωσε ο κ. Νότης Μαριάς.

    Και πρόσθεσε:

    «Σε μια φάση που εντείνεται η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού από τα συνεχή μνημονιακά μέτρα και τη μαζική ανεργία, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει την επιβολή και νέων οικονομικών βαρών ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Επομένως οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τις δήθεν διαμαρτυρίες τους. Δεν έχουν παρά να υποστηρίξουν την τροπολογία μας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τα ψέματα τελείωσαν».

    Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσοχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που συζητείται την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 όσο και σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 και με την οποία ζητείται «να καταργηθεί άμεσα το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ καθώς επίσης και η υποχρέωση καταβολής 1 ευρώ εκ μέρους των ασφαλισμένων για κάθε συνταγή που θα εκτελείται από τους φαρμακοποιούς».

    [02] Β. Ντόλντ: «Κάποιοι θέλουν να θέσουν την Ελλάδα εκτός τροχιάς»

    «Επιθέσεις τέτοιου είδους δεν θα καταφέρουν να διαταράξουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις » δηλώνει λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στην πρεσβευτική κατοικία ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντόλντ.

    Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή της Κυριακής» σημειώνει ότι υπάρχουν γερές βάσεις στις σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών, ενώ υπογραμμίζει, με αφορμή την επίθεση, πως «φαίνεται πως υπάρχουν μερικοί εκεί έξω που θα ήθελαν να θέσουν τη χώρα εκτός τροχιάς και πιστεύουν ότι τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους».

    «Θεωρούμε τη χώρα μας έναν από τους στενότερους φίλους της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα, στη δύσκολη πορεία της προς την ανάκαμψη. Η ελληνική προεδρία της ΕΕ μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξή μας» σημειώνει ο Γερμανός πρέσβης και επισημαίνει ότι «η Ελλάδα παράμενει μια ασφαλής χώρα».

    [03] Αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε στην Πίζα 48χρονη για μεταμόσχευση

    Αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πίζα, 48χρονη ασθενή, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Η 48χρονη πάσχει από εγκεφαλική ηπατοπάθεια.

    Την εντολή για την αερομεταφορά έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Την ασθενή συνοδεύει ομάδα ιατρών, ενώ το αεροσκάφος επέστρεψε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα.

    Τα έξοδα της πτήσης του αεροσκάφους καλύπτονται από τον ΕΟΜ.

    [04] Έκπτωση στο ρεύμα σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

    Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στην έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια, που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.

    Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων. Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.

    [05] Η Φαλούτζα βρίσκεται υπό τον έλεγχο μαχητών που συνδέονται με την Aλ Κάιντα

    Η ιρακινή κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της Φαλούτζα που πλέον βρίσκεται στα χέρια μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της επαρχίας αλ Άνμπαρ. «Η Φαλούτζα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ)», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός. Παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι «οι τομείς γύρω από τη Φαλούτζα (που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης) παραμένουν στα χέρια της τοπικής αστυνομίας».

    Τουλάχιστον 32 πολίτες και 71 μαχητές της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στις συγκρούσεις μεταξύ μελών της οργάνωσης από τη μία και τοπικών φυλών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας από την άλλη στην επαρχία αλ Άνμπαρ, το προπύργιο των σουνιτών στο Ιράκ που αντιτίθενται στον σιίτη πρωθυπουργό της χώρας Νούρι αλ Μάλικι.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [06] Αναβλήθηκε η έναρξη των απευθείας συνομιλιών για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στο Ν. Σουδάν

    Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη των απευθείας συνομιλιών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στο Νότιο Σουδάν, όπως ανακοίνωσαν οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών. Ο Νοτιοσουδανός υπουργός Ενημέρωσης Μάικλ Μακουέι, που συμμετέχει στις συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην Αντίς Αμπέμπα, και ο εκπρόσωπος των ανταρτών Γιοχάνις Μούσα Πουκ δήλωσαν ότι οι δύο πλευρές δεν θα συναντηθούν προτού καθοριστεί και εγκριθεί μια ημερήσια διάταξη για τις διαπραγματεύσεις. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα συμβεί αυτό.

    Οι συνομιλίες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στο Νότιο Σουδάν ξεκίνησαν χθες Παρασκευή στην Αντίς Αμπέμπα μεταξύ των διαπραγματευτών του προέδρου Σάλβαρ Κιρ και του αντιπάλου του, του πρώην αντιπροέδρου Ρικ Μάκαρ, υπό την αιγίδα της IGAD, της διακυβερνητικής αρχής για την Ανάπτυξη στην Ανατολική Αφρική.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 January 2014 - 11:30:22 UTC