Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή ο μεσάζων που κατονόμασε ο Αντ. Κάντας
  • [02] Σε εξέλιξη, επιχείρηση περισυλλογής παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας
  • [03] Άντρας πυροβόλησε τη φίλη του και αυτοπυρπολήθηκε
  • [04] Η Fiat εξαγόρασε το υπόλοιπο μερίδιο της Chrysler
  • [05] Μέχρι και αύριο η καταβολή των τελών κυκλοφορίας
  • [06] Δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορά ενός ... έτους, στον Καναδά
  • [07] Με ελικόπτερο η διάσωση των επιβαίνοντων στο ρωσικό πλοίο στην Ανταρκτική
  • [08] Μεθυσμένος οδηγός σκόρπισε τον θάνατο στην Πολωνία
  • [09] Πέθανε ο Τζέιμς 'Ειβερι, ο «θείος Φιλ» της σειράς «Ο πρίγκιπας του Μπελ Ερ»
  • [10] Εκκενώνονται οι περιοχές γύρω από το ηφαίστειο Τσαπαραστίκ στο Ελ Σαλβαντόρ

  • [01] Στον ανακριτή ο μεσάζων που κατονόμασε ο Αντ. Κάντας

    Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων θα βρεθεί σήμερα ο 83χρονος μεσάζων που κατονομάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ως ο άνθρωπος που του έδωσε «μαύρα χρήματα».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής, απέστειλε κλήση σε απολογία στον μεσάζοντα, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο- «κλειδί» για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    [02] Σε εξέλιξη, επιχείρηση περισυλλογής παράνομων μεταναστών νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας

    Σε εξέλιξη είναι το πρωί, από το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, επιχείρηση περισυλλογής παράνομων μεταναστών 5,6 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας.

    Οι μετανάστες, που σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, ανέρχονται σε 83, επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου τα ξημερώματα.

    Μετά από πολύωρη έρευνα το σκάφος με τους παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε και στο σημείο έχουν σπεύσει τέσσερα πλωτά του λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

    [03] Άντρας πυροβόλησε τη φίλη του και αυτοπυρπολήθηκε

    Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της Ερμιονίδας από το αναπάντεχο συμβάν, που σημειώθηκε το πρωί της πρωτοχρονιάς, όταν ένας 39χρονος, για άγνωστο λόγο, πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο την 32χρονη φίλη του, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο.

    Ακολούθως ο ίδιος προσπάθησε να καεί ζωντανός, μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του και βάζοντας φωτιά, αλλά με την παρέμβαση κάποιων που αντιλήφθηκαν το περιστατικό και προσπάθησαν να σβήσουν το φλεγόμενο όχημα, ο 39χρονος βγήκε έχοντας σοβαρά εγκαύματα.

    Η άτυχη γυναίκα με το τραύμα από το πυροβόλο όπλο στο πρόσωπο, διακομίστηκε νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου κι αφού σταθεροποιήθηκε η κατάστασή της στα επείγοντα περιστατικά, στη συνέχεια διακομίστηκε για νοσηλεία σε νευροχειρουργική μονάδα νοσοκομείου της Αθήνας.

    Ο δράστης διακομίστηκε κι αυτός στο νοσοκομείο Ναυπλίου με σοβαρά εγκαύματα και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ το απόγευμα διακομίστηκε σε μονάδα πλαστικής χειρουργικής στην Αττική.

    Θύμα και δράστης νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο από τις αστυνομικές αρχές.

    [04] Η Fiat εξαγόρασε το υπόλοιπο μερίδιο της Chrysler

    Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat S.p.A. ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του μεριδίου της αμερικανικής εταιρείας Chrysler Group LLC, που δεν κατείχε έως τώρα, δίνοντας τέλος στις σκληρές διαπραγματεύσεις και επιτρέποντας στον Διευθύνων σύμβουλο, Σέρτζιο Μαρτσιόνε, να κυνηγήσει το στόχο του για τη δημιουργία της έβδομης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η Fiat θα κατέχει πλέον το 41,46 τοις εκατό του μεριδίου της Chrysler, η οποία από τη συμφωνία αυτή θα λάβει χρηματικό ποσό ύψους 3,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μεγάλη νίκη για τον Μαρτσιόνε, στόχος του οποίου είναι να συγχωνεύσει τη Fiat και την Chrysler και να δημιουργήσει μια πιο ανταγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο επίπεδο. Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [05] Μέχρι και αύριο η καταβολή των τελών κυκλοφορίας

    Παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας έως και αύριο, Παρασκευή, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης με δήλωσή του στη σημερινή πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ διευκρίνισε οτι η παραλαβή των τελών κυκλοφορίας από τους ενδιαεφερόμενους θα γίνεται από τις τράπεζες μέχρι κα αύριο 3 Ιανουαρίου χωρίς πρόστιμο.

    Επίσης, με εγκύκλιό του ογγ Εσόδων Χ. Θεοχάρης δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ) σήμερα και αύριο, 3 Ιανουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Από 20 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

    [06] Δίδυμα γεννήθηκαν με διαφορά ενός ... έτους, στον Καναδά

    Μια 28χρονη γυναίκα από τον Καναδά γέννησε την Πρωτοχρονιά τα δίδυμα μωρά της με διαφορά μόλις λίγων λεπτών το ένα από το άλλο, αλλά σε δύο διαφορετικές χρονιές. Το ένα από τα δύο κοριτσάκια γεννήθηκε 8 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, το 2013 ενώ το δεύτερο γεννήθηκε 1 λεπτό αργότερα, την Τετάρτη του 2014.

    Η Γκαμπριέλα και η Σοφία, που γεννήθηκαν δύο εβδομάδες πριν από το αναμενόμενο, χαίρουν άκρας υγείας όπως και η μητέρα τους. Η 28χρονη έχει και δύο γιους.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] Με ελικόπτερο η διάσωση των επιβαίνοντων στο ρωσικό πλοίο στην Ανταρκτική

    Η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του παγιδευμένου πάνω από μια εβδομάδα στους πάγους της Ανταρκτικής ρωσικού ερευνητικού πλοίου MV Akademik Chokalskii, η οποία καθυστέρησε αρκετές φορές, άρχισε σήμερα με την άφιξη στην περιοχή ενός κινεζικού ελικοπτέρου, ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής της αποστολής. «Το κινεζικό ελικόπτερο έφθασε στο Chokalskii. Φεύγουμε, αυτό είναι βέβαιο 100%» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κρις Τέρνι.

    Οι 74 άνθρωποι που επιβαίνουν στο ρωσικό MV Akademik Shokalskiy έχουν εγκλωβιστεί από τις 24 Δεκεμβρίου, περίπου 2.800 χιλιόμετρα νότια του Χόμπαρτ της Τασμανίας.

    Η διάσωση μέσω ελικοπτέρου αποτελούσε την τελευταία επιλογή που είχε απομείνει στα τρία παγοθραυστικά -γαλλικό, κινέζικο, αυστραλιανό- τα οποία είχαν πραγματοποιήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σπάσουν τον πάγο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το MV Akademik Shokalskiy.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση, Κ. Λευτάκη

    [08] Μεθυσμένος οδηγός σκόρπισε τον θάνατο στην Πολωνία

    Ένας άνδρας, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό την επήρεια του αλκοόλ, μπήκε σε μια πεζοδρομημένη ζώνη στη βορειοδυτική Πολωνία, προκαλώντας το θάνατο έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και τριών μελών της ίδιας οικογένειας.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στην πολωνική τηλεόραση ότι τα θύματα πετάχτηκαν αρκετά μέτρα στον αέρα όταν το αυτοκίνητο τους χτύπησε, στην πόλη Κάμιν Πομόρσκι.

    Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας αστυνομικός, η σύζυγός του και ο 9χρονος γιος τους. Ακόμα δύο παιδιά, μέλη της ίδιας οικογένειας τραυματίστηκαν σοβαρά. Η οικογένεια περπατούσε στον πεζόδρομο του κέντρου της πόλης μαζί με 3 φίλους τους όταν το αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε επάνω τους.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [09] Πέθανε ο Τζέιμς 'Ειβερι, ο «θείος Φιλ» της σειράς «Ο πρίγκιπας του Μπελ Ερ»

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς 'Ειβερι, γνωστός από το ρόλο του θείου Φιλ στην τηλεοπτική σειρά «Ο πρίγκιπας του Μπελ Ερ» η οποία προβλήθηκε με επιτυχία στη δεκαετία του 1990, πέθανε σε ηλικία 68 ετών, ανακοίνωσε χθες η εκπρόσωπός του.

    Ο 'Ειβερι έπαιξε ρόλους δικαστών, καθηγητών και γιατρών, αλλά έγινε περισσότερο γνωστός από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Γουίλ Σμιθ.

    Ο ηθοποιός πέθανε από επιπλοκές ύστερα από την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί τον Νοέμβριο.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [10] Εκκενώνονται οι περιοχές γύρω από το ηφαίστειο Τσαπαραστίκ στο Ελ Σαλβαντόρ

    Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ συνεχίζουν να εκκενώνουν τις περιοχές γύρω από το ηφαίστειο Τσαπαραστίκ στην ανατολική χώρα, απομακρύνοντας από αυτές εκατοντάδες κατοίκους, καθώς από το ηφαίστειο εξακολουθούν να εκλύονται τοξικά αέρια.

    Ο υφυπουργός Υγείας Εντουάρντο Εσπινόζα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Σαλβαδόρ ότι παραμένει ο κίνδυνος από την εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα ή του διοξειδίου του θείου. Ο Εσπινόζα επέκρινε τη διστακτικότητα των κατοίκων να απμακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη γύρω από το ύψους 2.130 μέτρων ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται 140 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.

    Πάνω από 2.200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις γύρω περιοχές την Κυριακή μετά την έκρηξη του ηφαιστείου αυτού, την πρώτη αυτού του μεγέθους έκρηξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ωστόσο, μόνο 200 παραμένουν στα προσωρινά καταλύματα που διέθεσαν οι αρχές. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 January 2014 - 7:30:25 UTC