Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Το 2014 θα είναι καλύτερο από προηγούμενες χρονιές»
  • [02] Γ. Καμίνης: «Ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς ένα πιάτο φαΐ»
  • [03] Κοριτσάκι το πρώτο παιδί του 2014 στα Χανιά
  • [04] Στα 3 ευρώ μηνιαίως το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ
  • [05] Παλαιστίνιος διπλωμάτης τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη στο σπίτι του, στην Πράγα
  • [06] Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ

  • [01] Κ. Παπούλιας: «Το 2014 θα είναι καλύτερο από προηγούμενες χρονιές»

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της καθιερωμένης συνάντησης για ανταλλαγή ευχών με την πολιτική ηγεσία της χώρας, πως το 2014 θα είναι καλύτερο από προηγούμενες χρονιές καθώς, όπως είπε, κάποια πράγματα θα κινηθούν καλύτερα.

    Είχε μακρά συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, για τον οποίο, είπε, πως έχει αισιοδοξία μαχητή και όπως τόνισε σε αυτούς τους μαχητές συγκαταλέγεται και ο ίδιος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει πολιτική ηρεμία καθώς όπως τόνισε, δεν συμφέρει κανέναν η πολιτική αναταραχή ενώ αναφερόμενος στα φαινόμενα διαφθοράς ο ίδιος, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Αθανασίου να πάρει κεφάλια.

    «Πρέπει να χτυπηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς, πρέπει να παίρνονται κεφάλια» ενώ αναφερόμενος για τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου χαρακτήρισε αποκρουστικό το γεγονός της αθώωσης των εμπλεκομένων, αν και όπως είπε, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη».

    Αναφερόμενος στο θέμα των εξοπλιστικών, ο κ. Παπούλιας, είπε «πως πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, τονίζοντας πως δεν μπορεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ότι κάνουν.

    «Και στην Ευρώπη παλαιότερα είχαν το μέλι και έβαζαν ολόκληρο το χέρι μέσα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ευχές με τον Πρόεδρο αντήλλαξαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

    [02] Γ. Καμίνης: «Ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς ένα πιάτο φαΐ»

    «Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουν οι πολίτες της Αθήνας την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά τους», δήλωσε μετά το εορταστικό τραπέζι, που έστρωσε ο δήμος Αθηναίων νωρίτερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

    Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «ο δήμος προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, κυρίως από τα ευρωπαϊκά προγράμματα». «Δεν επιτρέπεται ούτε ένας συμπολίτης μας να μείνει αυτές τις μέρες χωρίς ένα πιάτο φαΐ», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, που εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά.

    «Βλέπω σιγά σιγά να επανέρχεται η ζωή σε κάποια σημεία της πόλης και αυτό δίνει ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με στελέχη του δήμου Αθηναίων, η σημερινή πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ευρύτερης και συστηματικής προσπάθειας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην πρωτεύουσα.

    Εκτός από τα συσσίτια που οργανώνει καθημερινά ο δήμος Αθηναίων από τον Ιούνιο του 2012 ο «Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του δήμου, στηρίζει 4.000 οικογένειες των Αθηνών με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, ενώ 1.300 γεύματα διανέμονται σε σχολεία της πόλης, προκειμένου να υποστηριχθούν παιδιά που έχουν ανάγκη.

    Στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, προσφέρθηκε αρνάκι και γιορτινά εδέσματα.

    Συμμετείχαν περίπου 700 άνθρωποι, από διαφορετικές πολιτισμικά προελεύσεις, οι περισσότεροι Έλληνες, κυρίως ηλικιωμένοι και άνεργοι.

    [03] Κοριτσάκι το πρώτο παιδί του 2014 στα Χανιά

    Γένους θηλυκού ήταν το πρώτο παιδί που γεννήθηκε το 2014 στα Χανιά. Το κοριτσάκι, βάρους 3 κιλών και 400 γραμμαρίων είδε το πρώτο φως της ζωής στις 9 το πρωί, στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χανίων όπου η μητέρα του είχε προσέλθει στις 5 τα ξημερώματα.

    Τόσο το νεογέννητο παιδί όσο και η μητέρα του είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

    [04] Στα 3 ευρώ μηνιαίως το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ

    Στο ποσό των 3 ευρώ μηνιαίως (αντί 4,24 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο για την πρώην ΕΡΤ) ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος που ορίζεται ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας της εταιρείας «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) σύμφωνα με το νόμο 4173/2013.

    Το ανταποδοτικό τέλος ισχύει από 1.1.2014 μετά από σχετική εισήγηση του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκ. ευρώ από τα οποία τα 101 εκ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.

    Το 2012, το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν 245 εκ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος περίπου 300 εκ.

    [05] Παλαιστίνιος διπλωμάτης τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη στο σπίτι του, στην Πράγα

    Ένας Παλαιστίνιος διπλωμάτης τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα, σε έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι μέσα στο διαμέρισμά του στην Πράγα. "Η μοναδική πληροφορία που μπορώ να επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή είναι ότι μια έκρηξη σημειώθηκε στην κατοικία ενός Παλαιστίνιου διπλωμάτη", δήλωσε η εκπρόσωπος της τσεχικής αστυνομίας Αντρέα Ζούλοβα.

    Ο διπλωμάτης, που φέρει βαριά τραύματα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Τσεχίας, πρόκειται για τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πράγα, τον Τζαμάλ αλ Τζαμάλ. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη φαίνεται ότι προκλήθηκε από ένα αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού τη στιγμή που ο διπλωμάτης προσπαθούσε να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [06] Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ

    «Σταθερή» αλλά πάντα «κρίσιμη» θεωρείται η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος έκλεισε 72 ώρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, μετά στο σοβαρό ατύχημα που είχε την Κυριακή, ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

    Η κατάσταση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα ήταν «σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί»και αυτό αποτελεί «καλή είδηση» δήλωσε η εκπρόσωπός του, Σαμπίνε Κεμ, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο. «Δεν θα δοθεί συνέντευξη Tύπου παρά μόνο εάν υπάρξει κάποια αλλαγή» πρόσθεσε η εκπρόσωπος, μιλώντας στα αγγλικά και κατόπιν στα γερμανικά μπροστά σε ένα πλήθος από κάμερες και μικρόφωνα.

    Μέχρι στιγμής οι θεράποντες γιατροί αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε πρόγνωση για την εξέλιξη της υγείας του Σουμάχερ. Την Τρίτη είχαν ανακοινώσει ότι οι επόμενες ώρες θα είναι «κρίσιμες».

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 January 2014 - 13:30:24 UTC