Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μ. Γλέζος για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη
  • [02] Νέα κίνητρα για την αιθαλομίχλη επεξεργάζεται η κυβέρνηση
  • [03] Σύλληψη για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων
  • [04] Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Μιχάλη Λιάπη
  • [05] Στελέχη ΥΠΟΙΚ: Μέχρι αύριο η καταβολή τελών ΙΧ και φόρων
  • [06] Στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης η ελληνική προεδρία στην ΕΕ

  • [01] Ο Μ. Γλέζος για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

    «Η επίθεση εναντίον της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή ποιον ωφελεί; Πάντως όχι τον ελληνικό λαό. Γιατί ούτε από την τραγωδία που περνά τον βγάζει, ούτε από την κρίση τον γλυτώνει» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε δήλωσή του σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι.

    Όπως σημειώνει ο Μ. Γλέζος, «αντίθετα, ωφελεί όσους θέλουν να χαρακτηρίσουν το λαό μας τρομοκράτη για να πάρουν μέτρα εναντίον του. Παράλληλα, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται να μετατρέψει την αναμφισβήτητη οργή του λαού σε πολιτική πράξη».

    [02] Νέα κίνητρα για την αιθαλομίχλη επεξεργάζεται η κυβέρνηση

    Τα νέα κίνητρα προς τους καταναλωτές για τον περιορισμό του φαινομένου της αιθαλομίχλης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [03] Σύλληψη για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων

    Στη σύλληψη εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας που προμηθεύσε το Υπουργείο 'Αμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, προχώρησαν οι αρχές, ύστερα απο ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς.

    Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαχρήστο, τον οποίο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Α. Κάντας.Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750 χιλιάδων ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

    Η εν λογω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001, επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

    Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    [04] Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Μιχάλη Λιάπη

    Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες. Στον πρώην υπουργό, που δεν προσήλθε στη δίκη του, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

    Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

    [05] Στελέχη ΥΠΟΙΚ: Μέχρι αύριο η καταβολή τελών ΙΧ και φόρων

    Κανονικά θα πρέπει να καταβληθούν από τους φορολογούμενους τα τέλη κυκλοφορίας και οι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις των οποίων οι προθεσμίες λήγουν αύριο. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση στις προθεσμίες που λήγουν αύριο, 31/12/2013.

    Επίσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, από 44 υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα στο εξωτερικό ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι έλεγχοι σε 12 στις οποίες βεβαιώθηκε πρόσθετος φόρος 7,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά έχουν εισπραχθεί τα 2,5 εκατ. ευρώ.

    Ένταση και συνωστισμός επικράτησε από νωρίς το πρωί στις περισσότερες ΔΟΥ της χώρας και σε πολλές τράπεζες, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς και να εξοφλήσουν τέλη κυκλοφορίας και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις.

    Χαρακτηριστικά, στην Δ' ΔΟΥ Αθηνών, στα Εξάρχεια, υπήρχε "ουρά" τουλάχιστον 150-200 πολιτών όταν άνοιξαν οι θύρες της στις 8 το πρωί, ενώ οι πρώτοι είχαν σπεύσει από τις 6:30 το πρωί.

    Οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες.

    [06] Στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης η ελληνική προεδρία στην ΕΕ

    Αναφορά στην ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα γίνεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών. Στην ανάρτηση σημειώνεται ότι πρόκειται για την τέταρτη προεδρία της Ελλάδας και αναφέρεται ότι η Αθήνα θέλει, με σχεδιασμένα έξοδα 50 εκατομμυρίων ευρώ, να κρατήσει το κόστος της προεδρίας χαμηλό.

    «Η Ελλάδα έχει θέσει υψηλούς στόχους. Μέχρι τις εκλογες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου του 2014 θέλει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα νομοθετικά σχέδια» επισημαίνεται και παρατίθενται οι βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, για την Τραπεζική Ένωση, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης σε ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα για την απασχόληση και για το ζήτημα της μετανάστευσης, «έναν παραδοσιακά σημαντικό τομέα» για την χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 December 2013 - 13:30:27 UTC