Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Yποτονική ήταν η κίνηση στα ανοικτά καταστήματα στα Χανιά
  • [02] Ανταποκρίθηκαν οι καταναλωτές στη «λευκή νύχτα»
  • [03] Εφιάλτης για τους Έλληνες η ανεργία, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [04] «Εθνική ανάγκη να διαφυλάξουμε όσα έχουμε ήδη πετύχει»
  • [05] Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Ρωσία
  • [06] Απεβίωσε ο συνθέτης Βόιτσεκ Κίλαρ

  • [01] Yποτονική ήταν η κίνηση στα ανοικτά καταστήματα στα Χανιά

    Υποτονική, ήταν σήμερα η κίνηση στην αγορά των Χανίων, όπου άνοιξαν πολλά καταστήματα, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

    Αρκετοί έμποροι, παρά το ότι η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη δεν προέβλεπε λειτουργία των καταστημάτων για την τελευταία Κυριακή του έτους, άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους, αλλά οι καταναλωτές που βρέθηκαν στο κέντρο, δεν έδωσαν την οικονομική ανάσα, που όλοι προσδοκούσαν. Τα περισσότερα καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης λειτουργούν, σε αντίθεση με άλλα, περιφερειακά σημεία της πόλης, όπου οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να απέχουν.

    Κλειστά ήταν όλα τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών εταιρειών ενώ μέσα στην δημοτική αγορά τα καταστήματα που τελικώς άνοιξαν, ήταν πολύ λίγα. Κλειστά έμειναν τελικά και τα κρεοπωλεία.

    [02] Ανταποκρίθηκαν οι καταναλωτές στη «λευκή νύχτα»

    Tα καταστήματα με παιδικά παπούτσια, τα είδη δώρων και τα καταστήματα με είδη ρουχισμού, ήταν εκείνα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, χθες κατά τη διάρκεια της «λευκής νύχτας», στο κέντρο της Αθήνας, με τα καταστήματα να είναι ανοικτά έως τις 11 το βράδυ.

    Αν και δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες, η οδός Ερμού και οι γύρω δρόμοι γέμισαν με κόσμο, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, όταν στις 20:00 έκλεισε το πολυκατάστημα «Άττικα», οι καταναλωτές χτυπούσαν τις πόρτες, ζητώντας να ανοίξει και να λειτουργήσει έως τις 23:00.

    Όπως σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, σχετικά με τη συζήτηση που αναπτύχθηκε για το αν θα πρέπει να παραμείνουν τα καταστήματα ανοικτά και σήμερα, 29 Δεκεμβρίου: «Πρέπει να ακολουθείς τον καταναλωτή και όχι να τον περιμένεις. Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρχει εγκαίρως η σχετική απόφαση, καθώς τώρα δημιουρείται εμπλοκή με τον νόμο».

    Διαβάστε επίσης: Υποτονική ήταν η κίνηση στα ανοικτά καταστήματα στα Χανιά

    [03] Εφιάλτης για τους Έλληνες η ανεργία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Η ανεργία είναι το ζήτημα, που τρομάζει περισσότερο τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας ΚΑΠΑResearchγια λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα».

    Με εντυπωσιακή διαφορά (61,2%) το θέμα της ανεργίας είναι πρώτο στην αξιολόγηση των Ελλήνων για «το σημαντικότερο γεγονός του απερχόμενου έτους» (σσ. έπεται το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, με ποσοστό 24,7%, και ακολουθεί η σύλληψη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 14,1%).

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στον ελληνικό πληθυσμό είναι διάχυτη απαισιοδοξία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 69% πιστεύουν ότι τα χειρότερα έρχονται, σε αντίθεση με εκείνους που εκτιμούν ότι πέρασαν (25%). Περισσότεροι, δε, από 70 στους 100 (71%) θεωρούν ότι η λέξη, που περιγράφει καλύτερα την εξέλιξη της χώρας είναι «καταστροφή», 25% «στασιμότητα» και 18,5% «κρίση». Ωστόσο, σε ποσοστό 56% δηλώνουν πως θα έφευγαν από τη χώρα, αν τους δινόταν η ευκαιρία, σε αντίθεση με το 39% που απαντούν κατηγορηματικά αρνητικά.

    [04] «Εθνική ανάγκη να διαφυλάξουμε όσα έχουμε ήδη πετύχει»

    Ουσιαστική πρόοδο στην ελληνική οικονομία και επιστροφή, σύντομα, της χώρας στην ανάπτυξη, διακρίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος, ωστόσο σημειώνει πως, δεδομένου ότι το 2014 είναι έτος εκλογικών αναμετρήσεων και οι θετικές προβλέψεις «μπορεί να αποδυναμωθούν, αν δεν ακυρωθούν» σε περίπτωση που η πολιτική αντιπαράθεση οξυνθεί περαιτέρω, απαιτείται «η σύμπλευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε ένα θετικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

    Ο κ. Προβόπουλος αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «κουρέματος» των καταθέσεων και υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

    [05] Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Ρωσία

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τις αρχές ασφαλείας για τις εξελίξεις στο Βόλγογκραντ (σ.σ. το ιστορικό Στάλινγκραντ), μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκε στις 12:45 ώρα Μόσχας (10:45 ώρα Ελλάδας) και μελετά ήδη τις πρώτες εκθέσεις για την τραγωδία.

    Για το συντονισμό της επιχείρησης μεταβαίνει εκτάκτως στο Βόλγογκραντ ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του προέδρου της χώρας στο νότιο διαμέρισμα και πρώην γενικός εισαγγελέας Βλαντίμιρ Ουστίνοφ, ενώ ήδη έχει απογειωθεί ειδικό αεροσκάφος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων με ιατρικό υλικό και ειδικούς, ιατρικό προσωπικό και ψυχολόγους. Τηλεφωνική επικοινωνία με την τοπική ηγεσία είχε και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.

    Στην περιοχή κηρύχθηκε τριήμερο πένθος από την 1η έως την 3η Ιανουαρίου, ενώ γενικευμένη είναι η αμηχανία, καθώς κανείς δεν φαίνεται να είχε διανοηθεί ότι θα πραγματοποιούνταν οποιαδήποτε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση κατά την περίοδο των εορτών.

    Μεταξύ των 15 μέχρι στιγμής νεκρών, που έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως (σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου οι νεκροί ανέρχονται σε 18), υπάρχει τουλάχιστον ένα παιδί, ενώ μεταξύ και των 27 τραυματιών, ένα 9χρονο κορίτσι νοσηλεύεται με πολύ βαριά τραύματα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η καμικάζι βομβιστής προκάλεσε τις υποψίες των αστυνομικών αμέσως μετά την είσοδό της στο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού και φέρεται ότι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε μαζί της, όταν κινήθηκε προς το μέρος της ένας αστυνομικός από τη φρουρά που πραγματοποιούσε τον έλεγχο στους ανιχνευτές μετάλλων της κεντρικής εισόδου.

    [06] Απεβίωσε ο συνθέτης Βόιτσεκ Κίλαρ

    Ο Βόιτσεκ Κίλαρ, ο πολωνός συνθέτης που συνέθεσε τη μουσική για ταινίες σκηνοθετών του κινηματογράφου όπως ο Αντρέι Βάιντα, ο Ρομάν Πολάνσκι και ο Φράνσις Κόπολα, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 81 ετών, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοσταθμός της Πολωνίας.

    Η μουσική του για τον «Πιανίστα» του γαλλο-πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι κέρδισε το 2002 το βραβείο Σεζάρ καλύτερης μουσικής γραμμένης για ταινία.

    Το 1992, η Αμερικανική Ένωση Συνθετών και Συγγραφέων στο Λος Άντζελες τον τίμησε για τη μουσική του στην ταινία «Δράκουλας» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 December 2013 - 13:30:27 UTC