Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην ανακρίτρια διαφθοράς απολογείται ο Χ. Τομπούλογλου
  • [02] Μήνυμα στον Πάπα έστειλε ο Άσαντ
  • [03] Ερντογάν: Σύμμαχοι "εγκληματικών οργανώσεων" ορισμένοι δικαστές
  • [04] Οι πτυχές της έρευνας που απειλεί την τουρκική κυβέρνηση
  • [05] Στη Μέση Ανατολή την ερχόμενη εβδομάδα ο Τζον Κέρι

  • [01] Στην ανακρίτρια διαφθοράς απολογείται ο Χ. Τομπούλογλου

    Ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς Ρέας Κατσίβελη απολογείται ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου για την υπόθεση χρηματισμού από εταρεία, την οποία φέρεται να εκβίαζε αν και η εταιρεία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του Νοσοκομείου.

    Στην ανακρίτρια απολογείται σήμερα και ο 40χρονος που συνελήφθη μαζί με τον Τομπούλογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στις πράξεις του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου.

    [02] Μήνυμα στον Πάπα έστειλε ο Άσαντ

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει στείλει ιδιωτικό μήνυμα στον Πάπα Φραγκίσκο, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο του μηνύματος.

    Είναι η πρώτη φορά, απ' ό,τι είναι γνωστό, που ο Άσαντ στέλνει απευθείας μήνυμα στον ποντίφικα αφότου ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση, την τελευταία ανήμερα τα Χριστούγεννα.

    Πηγές του Βατικανού δήλωσαν πως το μήνυμα είναι πιθανό να περιλαμβάνει τη θέση της Συρίας ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών που αναμένεται να αρχίσουν στις 22 Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

    [03] Ερντογάν: Σύμμαχοι "εγκληματικών οργανώσεων" ορισμένοι δικαστές

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε και πάλι σήμερα τους δικαστές, από τους οποίους ξεκίνησε η αποκάλυψη ενός χωρίς προηγούμενο πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που απειλεί την κυβέρνησή του, κατηγορώντας τους ότι εργάζονται μαζί "με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις" για να "κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους".

    "Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα" κατήγγειλε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Μανίσα (δυτική Τουρκία).

    "Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία" επέμεινε ο Ερντογάν, "δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται".

    [04] Οι πτυχές της έρευνας που απειλεί την τουρκική κυβέρνηση

    Το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που απειλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέκυψε από μια πολυσχιδή έρευνα για διαφθορά, απάτη και ξέπλυμα χρημάτων, την οποία άρχισε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.

    Η πρώτη πτυχή των ερευνών αφορά παράνομες πωλήσεις χρυσού από την Τουρκία προς το Ιράν, το οποίο τελεί υπό διεθνές εμπάργκο εξαιτίας του επίμαχου πυρηνικού προγράμματός του.

    Δύο άλλες έρευνες έχουν στόχο καταχρήσεις και παρατυπίες που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο δημοσίων διαγωνισμών για ακίνητα.

    [05] Στη Μέση Ανατολή την ερχόμενη εβδομάδα ο Τζον Κέρι

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Μέση Ανατολή για μια νέα ειρηνευτική αποστολή, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη παλαιστινιακή πηγή.

    Θα είναι το 10ο ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη που πραγματοποιεί από τον Μάρτιο ο Κέρι. Η προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε την περιοχή ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Ο Κέρι επιχειρεί να συμβιβάσει τις ισραηλινές και τις παλαιστινιακές θέσεις, οι οποίες εξακολουθούν να απέχουν πολύ μεταξύ τους, ώστε να επιτύχει μια "συμφωνία πλαίσιο" που να καθορίζει τις μεγάλες γραμμές μιας οριστικής διευθέτησης μεταξύ των δύο πλευρών, ει δυνατόν πριν από το τέλος της περιόδου των εννέα μηνών που ορίσθηκε κατά την έναρξη των συνομιλιών στα τέλη Ιουλίου 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 December 2013 - 17:30:29 UTC