Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερις Γεωργιανοί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για εμπλοκή σε μαφιόζικη οργάνωση
  • [02] Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα. «Λευκή νύχτα» αύριο στην Αττική με λειτουργία μέχρι τις 23:00 και πλήθος εκδηλώσεων
  • [03] Θάνατος αλλοδαπού ναυτικού στην Πάτρα
  • [04] Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί από την έκρηξη στη Βηρυτό
  • [05] Κινεζικό παγοθραυστικό αναμένεται να φθάσει απόψε στο παγιδευμένο στους πάγους της Ανταρκτικής ρωσικό ερευνητικό πλοίο
  • [06] Ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό

  • [01] Τέσσερις Γεωργιανοί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για εμπλοκή σε μαφιόζικη οργάνωση

    Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε μαφιόζικη οργάνωση, της οποίας ηγείτο ο προσφάτως καταδικασθείς σε πολυετή ποινή κάθειρξης, γεωργιανής καταγωγής, Λάσα Σουσανασβίλι.

    Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι όλοι γεωργιανής καταγωγής και εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, έχοντας στην κατοχή τους εννέα όπλα, όπως Καλάσνικοφ, Σκόρπιον και πιστόλια, αλλά και ταυτότητες διαφόρων χωρών. Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να ήταν σωματοφύλακας του 52χρονου Σουσανασβίλι.

    Ο τελευταίος, αποκαλούμενος από τις διεθνείς διωκτικές αρχές ως «αρχιμαφιόζος» και «Εσκομπάρ της Ευρώπης» κρατείται στις φυλακές Διαβατών, έχοντας καταδικαστεί τον περασμένο Ιούλιο σε κάθειρξη 14 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

    [02] Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα. «Λευκή νύχτα» αύριο στην Αττική με λειτουργία μέχρι τις 23:00 και πλήθος εκδηλώσεων

    «Λευκή νύχτα» διοργανώνεται αύριο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου.

    Βάσει απόφασης, της 19/12/2013, του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του δήμου Αθηναίων, τη συγκεκριμένη ημέρα, έως ώρα 23:00.

    Ο δήμος Αθηναίων ενισχύοντας τη διοργάνωση, συμμετέχει με μουσικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις πέντε το απόγευμα.

    Συγκεκριμένα:

    Στις 17:00, συναυλία με τους τενόρους Duo Fina.

    Στις 20:00 Εορταστική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων, με τους τενόρους Γιώργο Ζωγράφο, Ντίνο Καλύβα, Μανώλη Λορέντζο. Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.

    Από τις 20:00 μέχρι τις 22:00, παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz.

    Επίσης, επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).

    [03] Θάνατος αλλοδαπού ναυτικού στην Πάτρα

    Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας πρόκειται να μεταφερθεί η σορός 39χρονου αλλοδαπού ναυτικού, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του.

    Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κατάκολου, ότι 39χρονος αλλοδαπός ναυτικός του μότορ βέσελ πλοίου «EVERURBAN», που έπλεε ανοικτά της Ηλείας, έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.

    Άμεσα απέπλευσε από το λιμάνι του Κατάκολου ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ενημερώθηκε και το ρυμουλκό «ΑΛΦΕΙΟΣ» να συνδράμει στη διακομιδή, το οποίο παρέλαβε τον 39χρονο ναυτικό, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο ναυτικός μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Κατάκολου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

    [04] Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί από την έκρηξη στη Βηρυτό

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαναπό τηνέκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Βηρυτού.

    Ο πρώην υπουργός Μοχάμεντ Σάταχ και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι σκοτώθηκε κατά την επίθεση.

    Η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    [05] Κινεζικό παγοθραυστικό αναμένεται να φθάσει απόψε στο παγιδευμένο στους πάγους της Ανταρκτικής ρωσικό ερευνητικό πλοίο

    Το κινεζικό παγοθραυστικό Snow Dragon κατευθύνεται προς το ρωσικό ερευνητικό σκάφος που έχει παγιδευθεί εδώ και τέσσερις ημέρες στους πάγους της Ανατολικής Ανταρκτικής.

    Το παγοθραυστικό, το οποίο αναμένεται να φθάσει απόψε, θα προσπαθήσει να ανοίξει έναν διάδρομο μέσα από τους πάγους ώστε το παγιδευμένο Academic Shokalskiy, με 74 επιβαίνοντες, επιστήμονες και τουρίστες, να κατορθώσει να βγει στην ανοικτή θάλασσα.

    Άλλα δύο παγοθραυστικά έχουν αλλάξει ρότα και κατευθύνονται προς το ρωσικό πλοίο.

    Το ρωσικό σκάφος συνάντησε θυελλώδεις ανέμους και περιορισμένη ορατότητα και παγιδεύθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων σε απόσταση εκατό μιλίων από τη γαλλική βάση Ντιμόν ντ' Ουρβίλ, ανακοίνωσε η αυστραλιανή υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας που συντονίζει την επιχείρηση διάσωσης.

    [06] Ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Βηρυτού και μαύρος καπνός υψώνεται από την περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της προεδρίας της λιβανικής κυβέρνησης και το ξενοδοχείο Phoenicia στον επιχειρηματικό τομέα της πόλης. Η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν φλεγόμενα αυτοκίνητα στους γεμάτους συντρίμμια δρόμους.

    Ασθενοφόρα μεταφέρουν θύματα από το σημείο της έκρηξης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 December 2013 - 9:30:24 UTC