Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κονδύλι 51,5 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση νοσοκομείων και σχολείων και το επίδομα
  • [02] «Πρωταθλητής» το Χρηματιστήριο Αθηνών στην παγκόσμια αγορά μετοχών
  • [03] Αυξήθηκε η απασχόληση σε εννέα βιομηχανικούς κλάδους
  • [04] Αποφυλακίστηκαν οι Pussy Riot

  • [01] Κονδύλι 51,5 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση νοσοκομείων και σχολείων και το επίδομα

    Τη χορήγηση κονδυλίων συνολικού ύψους 51,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, για τις ανάγκες θέρμανσης νοσοκομείων και σχολείων της χώρας, καθώς και για προκαταβολές για το επίδομα θέρμανσης, ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας:

    - Χορηγούνται στο υπουργείο Υγείας, 10 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης νοσοκομείων του ΕΣΥ, κυρίως σε ορεινές περιοχές της χώρας.

    - Στο υπουργείο Εσωτερικών, χορηγούνται 4 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων (συνολικά εφέτος έχουν διατεθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό 12 εκατ. ευρώ, έναντι 7 εκατ. ευρώ πέρυσι).

    - Χορηγούνται επιπλέον 37,5 εκατ. ευρώ ως προκαταβολές σε δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Σημειώνεται, ότι πριν από ένα μήνα χορηγήθηκαν ακόμη 22 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό εφέτος να ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ.

    [02] «Πρωταθλητής» το Χρηματιστήριο Αθηνών στην παγκόσμια αγορά μετοχών

    Στις σημαντικές αποδόσεις του χρηματιστηρίου της Αθήνας, το οποίο από τις 27 Νοεμβρίου συγκαταλέγεται στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρεται με άρθρο της υπό τον τίτλο «Greek Markets reflect recovery of developed world's economies» η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

    Σύμφωνα με τους δείκτες της Morgan Stanley Capital International (MSCI), στην Ελλάδα καταγράφηκε η καλύτερη απόδοση στην παγκόσμια αγορά μετοχών, με δολαριακή απόδοση άνω του 45%, τη στιγμή που σύμφωνα με τον παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή μετοχών της UBS, Νικ Νέλσον, η επιστροφή της Ελλάδας οφείλεται εν μέρει και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    [03] Αυξήθηκε η απασχόληση σε εννέα βιομηχανικούς κλάδους

    Αύξηση της απασχόλησης σε εννέα βιομηχανικούς κλάδους κατεγράφη το τρίτο τρίμηνο του 2013, σε μια ακόμη ένδειξη ότι έχει ανακοπεί, αν και δεν έχει ακόμη τερματιστεί, η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία, που ανέρχεται σε 38,1% μεταξύ 2008- 2013, καθώς στην πενταετία αυτή στον μεταποιητικό τομέα χάθηκαν 206.500 θέσεις εργασίας.

    Ενώ το σύνολο των θέσεων εργασίας στον τομέα κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μειώθηκε κατά 5,8%, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του 2012, σημειώθηκε αύξηση της απασχόλησης σε ορισμένους μεγάλους βιομηχανικούς κλάδους βαρύνουσας σημασίας για τον τομέα, καθώς και σε ορισμένους κλάδους συγκριτικά ήσσονος σημασίας.

    Η αύξηση αυτή, πάντως, συνδέεται πιθανότατα όχι μόνο με τις διαφαινόμενες τάσεις σταθεροποίησης ή και ανάκαμψης του όγκου της παραγωγής ορισμένων κλάδων λόγω εξαγωγικής επέκτασης, αλλά και, κυρίως, με τη διεύρυνση της μερικής απασχόλησης με ωρομίσθιο και της εκ περιτροπής εργασίας, που μπορεί να οδηγούν στο επίπεδο επιχειρήσεων και κλάδων σε αύξηση του εργατικού δυναμικού, με παράλληλη μείωση του αριθμού των σταθερά και πλήρως απασχολουμένων. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων σημειώνεται ακόμη και σε κλάδους που εξακολουθούν να φθίνουν παραγωγικά. Η ΕΛΣΤΑΤ, ως γνωστόν, καταμετρά ως απασχολούμενους ακόμη και όσους εργάζονται έστω μία ώρα εβδομαδιαίως.

    Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εργαζομένων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2012, στους εννέα από τους 24 βιομηχανικούς κλάδους.

    [04] Αποφυλακίστηκαν οι Pussy Riot

    Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, μέλος του πανκ συγκροτήματος Πούσι Ράιοτ, αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή όπου είχε εγκλειστεί μετά την καταδίκη της για μια πράξη διαμαρτυρίας μέσα σε μια εκκλησία, όπως ανέφερε ο Πιοτρ Βερζίλοφ, ο σύζυγός της, σε μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    «Η Νάντια είναι ελεύθερη», ανέφερε στον δικό της λογαριασμό η οργάνωση Βόινα, με την οποία συνδέεται η ακτιβίστρια αυτή, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα μια φωτογραφία της ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε δημοσιογράφους.

    Η Τολοκονίκοβα, το δεύτερο μέλος του συγκροτήματος που αποφυλακίστηκε βάσει του νέου νόμου περί αμνηστίας, φώναξε το σύνθημα «Ρωσία χωρίς Πούτιν» μετά την απελευθέρωσή της από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης δύο ετών, στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

    Η Μαρία Αλιόχινα, άλλο ένα μέλος του συγκροτήματος, απελευθερώθηκε μερικές ώρες νωρίτερα από άλλη φυλακή. Η Αλιοχίνα απέρριψε την αμνηστία, κάνοντας λόγο περί προπαγανδιστικού τεχνάσματος από μέρους της κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 December 2013 - 13:30:28 UTC