Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτική ηγεσία
  • [02] Αποφασισμένο το υπ. Υγείας να πετύχει ο αντικαπνιστικός νόμος
  • [03] Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΑΔΜΗΕ από τεχνικούς της ΔΕΗ
  • [04] Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο η β' δόση του επιδόματος θέρμανσης
  • [05] Πρόσκρουση αεροσκάφους της ΒΑ σε κτίριο του αεροδρομίου του Γιοχάνεσμπουργκ
  • [06] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ταϊλάνδη

  • [01] Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτική ηγεσία

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ψάλλουνσήμερα η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας,τα παιδιά του Ιδρύματος Χατζηκώνστα και ο Όμιλος βρακοφόρων Κρήτης.

    Στοναντιπρόεδρο της κυβέρνησηςκαιυπουργό ΕξωτερικώνΕυάγγελο Βενιζέλο θα ψάλουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα τα παιδιά των Αστυνομικών και οι Πρόσκοποι.

    [02] Αποφασισμένο το υπ. Υγείας να πετύχει ο αντικαπνιστικός νόμος

    Αποφασισμένη να πετύχει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και στην Ελλάδα εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ήδη, η εντολή για την εφαρμογή του νόμου έχει δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να τεθεί ο νόμος εκ νέου σε εφαρμογή, ξεκινώντας τους ελέγχους σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Αρχικά δίνοντας συστάσεις και εν συνεχεία «μοιράζοντας» πρόστιμα.

    Η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν τηρείται η απαγόρευση καπνίσματος, ενώ ακόμα και στην Τουρκία εφαρμόζεται αντικαπνιστικός νόμος.

    Η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «θέλουμε να εφαρμοστεί σωστά, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Αν οι πολίτες γνωρίζουν πως υπάρχει ένας νόμος και λειτουργεί ορθά, μπορούν να συμμορφωθούν. Είναι πια θέμα πολιτικής βούλησης η λειτουργία του». Ο νόμος θα είναι και πάλι ο ίδιος, χωρίς αλλαγές διότι, όπως επισημαίνει η κ. Μακρή, είναι επαρκής.

    [03] Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΑΔΜΗΕ από τεχνικούς της ΔΕΗ

    Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) προχώρησε το πρωί η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, η οποία έχει κηρύξει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

    Αίτημα της κινητοποίησης, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΤΕ Μανώλης Τωμαδάκης, είναι η ματαίωση της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

    Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, το 66% των μετοχών της εταιρίας θα ιδιωτικοποιηθεί ύστερα από διαγωνισμό ενώ το 34% θα παραμείνει στο Δημόσιο το οποίο διατηρεί τον καταστατικό έλεγχο.

    [04] Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο η β' δόση του επιδόματος θέρμανσης

    Πιστώνεται, πιθανότατα, αύριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων, η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης «twitter», ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι ήδη η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι το θέμα χειρίζονται πλέον οι τράπεζες, με πιθανότερη ημερομηνία πίστωσης του σχετικού ποσού την 24 τρέχοντος. «Η διαδικασία τρέχει. Είναι πια σε τράπεζες. 24/12 αν κατάλαβα καλά η πληρωμή», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

    Συνολικά, ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης, επί των 560.000 που υποβλήθηκαν, ανέρχεται στις 490.000.

    Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα έχουν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του επιδόματος, τα οποία πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

    [05] Πρόσκρουση αεροσκάφους της ΒΑ σε κτίριο του αεροδρομίου του Γιοχάνεσμπουργκ

    Ενα Μπόινγκ 747 της British Airways με 202 επιβάτες και πλήρωμα προσέκρουσε με το πτερύγιό του σε ένα μικρό κτίριο του διεθνούς αεροδρομίου 'Ολιβερ Τάμπο του Γιοχάνεσμπουργκ χθες το βράδυ, ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο διάδρομο απογείωσης.

    Το Boeing 747-400, το οποίο είχε προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, μπήκε σε ένα τροχόδρομο πολύ στενό για τις διαστάσεις του και το δεξιό πτερύγιο χτύπησε πάνω σε ένα μικρό κτίριο γραφείων.

    Τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο τραυματίσθηκαν. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των 185 επιβατών και των 17 μελών του πληρώματος.

    [06] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ταϊλάνδη

    Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ενίσχυσαν σήμερα την κινητοποίησή τους ώστε να διαταράξουν τη διοργάνωση των προσεχών εκλογών, επιχειρώντας να μπλοκάρουν την κατάθεση υποψηφιοτήτων προκειμένου να απομακρύνουν από το πολιτικό παιχνίδι την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα και την οικογένειά της.

    Το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο αντιπολίτευσης, που δεν έχει αποσπάσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τα τελευταία 20 χρόνια, υποσχέθηκε να μποϊκοτάρει την ψηφοφορία της 2ας Φεβρουαρίου, τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα στις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να τερματιστεί η πολιτική κρίση, ύστερα από εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων και τη μαζική παραίτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης.

    Την ίδια ώρα η αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι ύποπτοι «μπορεί να συλληφθούν, να καταδικαστούν σε φυλάκιση έως δύο ετών ή να πληρώσουν πρόστιμο 40.000 μπατ (1.223 δολάρια ΗΠΑ) ή και τα δύο. Μπορεί επίσης να τους απαγγελθούν κατηγορίες για παραβίαση των προσωπικών ελευθεριών αυτών που εμποδίζονται να εγγραφούν ως υποψήφιοι στις εκλογές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 December 2013 - 9:30:23 UTC