Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Κάλεσμα σε διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις
  • [02] H Ιταλία πρέπει να παραμείνει στην οδό της μείωσης του χρέους, λέει ο Πέτερ Πρετ της ΕΚΤ
  • [03] Φυλακίζουν σύμβολα της εξέγερσης του 2011 στην Αίγυπτο
  • [04] Πενήντα Κύπριοι καταθέτες και μέτοχοι τραπεζών ενάγουν το Eurogroup
  • [05] Ο Χοντορκόφσκι δεν μπορεί να επιστρέψει στη Ρωσία εξαιτίας μιας καταδίκης του από αστικό δικαστήριο
  • [06] Τουλάχιστον έξι τραυματίες από εκτροχιασμό φορτηγού τρένου στο Ναϊρόμπι

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Κάλεσμα σε διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις

    Σε όλα τα θέματα εσωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος, δίνοντας απαντήσεις σε ζητήματα που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων και ορισμένα εσωκομματικά, που τέθηκαν είτε με επιστολές μελών του οργάνου, είτε μέσω δημοσίων δηλώσεων και συμπεριφορών.

    Περνώντας στην αντεπίθεση για τις επικρίσεις που δέχεται, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ που αγωνιά, αγωνίζεται και πετυχαίνει, θρυμματίζεται επικοινωνιακά. Και επισήμανε ότι από τον Μάρτιο του 2012, που ανέλαβε την ηγεσία, δεν εφαρμόστηκε ούτε μια απόφαση, ακέραια και ολοκληρωμένα, παρότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν συλλογικά.

    Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι σε όσους αμφισβητούν τη στρατηγική του, υπεραμυνόμενος της πολιτικής επιλογής της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με τη ΝΔ και επιτιθέμενος, παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προσπάθεια εκτσογλανισμού του δημοσίου βίου.

    Αναφέρθηκε στην κεντροαριστερά και στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι οι «58» δεν συγκροτούν κόμμα, αλλά πήραν μια πρωτοβουλία για να γίνουν ο καταλύτης των εξελίξεων για την ανασυγκρότηση του χώρου της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Και πρόσθεσε ότι το κάλεσμα που είχε απευθύνει για συμμετοχή στον διάλογο ισχύει και σήμερα για όλους και για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν από αυτό.

    Απαντώντας, ουσιαστικά, σε όσους αμφισβητούν τη στρατηγική του, τόνισε ότι ο ίδιος έχει μεγάλα αποθέματα αντοχής και ότι θα «συναντηθούμε με εκείνους που μοιράζονται μαζί μας το ίδιο ιστορικό αίσθημα ευθύνης».

    [02] H Ιταλία πρέπει να παραμείνει στην οδό της μείωσης του χρέους, λέει ο Πέτερ Πρετ της ΕΚΤ

    Η Ιταλία πρέπει να κρατήσει υπό έλεγχο τους δημόσιους λογαριασμούς της και να παραμείνει στην οδό που ακολουθεί για να μειώσει το χρέος της την ώρα που η οικονομία βγαίνει από την ύφεση, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πέτερ Πρετ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».

    Ο Πρετ δήλωσε πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία δεν έχει καταγράψει ανάπτυξη μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, αναδύεται από την ύφεση, όμως η ανάκαμψη αυτή είναι εύθραυστη και εξαρτάται από το αν η χώρα θα προβεί σε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Για να παραμείνουμε σ' ένα βιώσιμο δρόμο, είναι ουσιώδες η κυβέρνηση να επιμείνει στις δεσμεύσεις της» δήλωσε ο Πρετ στη συνέντευξή του στη «Λα Στάμπα». «Δεν μπορεί να υπάρξει η πολυτέλεια οποιασδήποτε παρέκκλισης στους δημοσιους λογαριασμούς».

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Φυλακίζουν σύμβολα της εξέγερσης του 2011 στην Αίγυπτο

    Τρεις εξέχοντες Αιγύπτιοι ακτιβιστές καταδικάσθηκαν σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών έκαστος για το ρόλο τους σε πρόσφατες διαμαρτυρίες, γεγονός που σηματοδοτεί μια κλιμάκωση της καταστολής των διαφωνούντων από την υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση.

    Οι Άχμεντ Μάχερ, Άχμεντ Ντούμα και Μοχάμεντ Αντέλ είναι σύμβολα του κινήματος διαμαρτυρίας που πυροδότησε την ιστορική εξέγερση του 2011 εναντίον του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον καθένα τους πρόστιμο ύψους 50.000 αιγυπτιακών λιρών (5.300 ευρώ). Κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, φράσεις όπως «Κάτω η στρατοκρατία! Είμαστε σε κράτος, όχι σε στρατόπεδο!» ακούστηκαν από το ακροατήριο. Η υπόθεση αφορά διαδηλώσεις που οργανώθηκαν κατά παράβαση ενός νόμου τον οποίο πέρασε το Νοέμβριο η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση και ο οποίος περιόριζε αυστηρά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Πενήντα Κύπριοι καταθέτες και μέτοχοι τραπεζών ενάγουν το Eurogroup

    Αποζημιώσεις από το «κούρεμα» των καταθέσεών τους, ζητούν με αγωγή εναντίον του Eurogroup και άλλων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.ά.) 50 Κύπριοι καταθέτες και μέτοχοι των κυπριακών τραπεζών.

    Η ομαδική αγωγή καταχωρήθηκε μέσω του δικηγορικού γραφείου Κύπρου Χρυσοστομίδη, το οποίο για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεργάζεται με καθηγητές και άλλους νομομαθείς του εξωτερικού. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το Γενικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλείται να αποφασίσει, αν πράξεις του Eurogroup μπορούν να καταλογιστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να θεμελιωθεί δικαίωμα καταβολής αποζημιώσεων σε αιτητές.

    [05] Ο Χοντορκόφσκι δεν μπορεί να επιστρέψει στη Ρωσία εξαιτίας μιας καταδίκης του από αστικό δικαστήριο

    Ο πρώην ολιγάρχης και επικριτής του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος πήρε χάρη και επιβιβάσθηκε την Παρασκευή σ' ένα αεροπλάνο για το Βερολίνο, δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στη Ρωσία επειδή αστικό δικαστήριο τον έχει καταδικάσει να καταβάλει ποσό ύψους 550 εκατ. δολαρίων και η καταδίκη του αυτή εξακολουθεί να ισχύει.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως, αν αρθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η καταδίκη του να καταβάλει 17 δισ. ρούβλια, η οποία χρονολογείται από την καταδίκη του το 2005 για φοροδιαφυγή, θα το θεωρήσει «ένδειξη ότι μπορεί να επιστρέψει στη Ρωσία». Ο πρώην δισεκατομμυριούχος, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιστότοπου Gazeta.ru έχει ακόμη στην κατοχή του εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, δήλωσε πως δεν γνωρίζει προς το παρόν το ποσό στο οποίο ανέρχεται η περιουσία που του απομένει.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Τουλάχιστον έξι τραυματίες από εκτροχιασμό φορτηγού τρένου στο Ναϊρόμπι

    Μια αμαξοστοιχία εμπορευμάτων εκτροχιάσθηκε σήμερα το πρωί σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι που είναι μια από τις πιο πολυάνθρωπες της Αφρικής, και έπεσε πάνω σε παράγκες τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές και τον κενυατικό Ερυθρό Σταυρό. Έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο κενυάτης υπουργός Μεταφορών Μάικλ Καμάου, ο οποίος έφθασε επιτόπου.

    Περίπου 250.000 άνθρωποι συνωστίζονται στην παραγκούπολη Κιμπέρα, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που μελέτησε τον πληθυσμό. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, η κυβέρνηση έχει από καιρό προειδοποιήσει τους κατοίκους της Κιμπέρα ότι είναι επικίνδυνο να κατασκευάζουν καταλύματα δίπλα στις γραμμές του τρένου που περνούν μέσα από την παραγκούπολη.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 December 2013 - 13:30:26 UTC