Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Rass: Προβάδισμα 0,4% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση που έγινε για την εφημερίδα Ελ. Τύπος
  • [02] Στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας ο Γιώργος Μαυραγάνης για μικροεπέμβαση
  • [03] Πλέκουν τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα
  • [04] Πέντε παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Συρία
  • [05] Δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική, λέει ο Χοντορκόφσκι
  • [06] Υπέκυψε στα τραύματά της η 17χρονη που είχε πυροβοληθεί σε λύκειο στις ΗΠΑ
  • [07] Πώς θα συνδεθεί το λιμάνι του Πειραιά με τις ενάλιες αρχαιότητες
  • [08] «Δεν είχαμε τρόπο να διαγνώσουμε ότι το πλοίο κατευθυνόταν στα βράχια»

  • [01] Rass: Προβάδισμα 0,4% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση που έγινε για την εφημερίδα Ελ. Τύπος

    Προβάδισμα 0,4% στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής.

    Το ντέρμπι μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται σύμφωνα με την εφημερίδα, και όπως προκύπτει από τις αναλύσεις, ενώ διαφαίνεται σαφής υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και στους δείκτες εμπιστοσύνης.

    Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 48,9% και η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 44,3%.

    Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού προηγείται του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς κατά 12,4 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 47,6% και ο Αλέξης Τσίπρας 35,2%.

    [02] Στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας ο Γιώργος Μαυραγάνης για μικροεπέμβαση

    Στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας εισήχθη χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με κολικό του νεφρού.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υφυπουργός επρόκειτο τις πρωϊνές ώρες σήμερα να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση για την αφαίρεση λίθου από τον αριστερό νεφρό και στη συνέχεια να αναχωρήσει για το σπίτι.

    [03] Πλέκουν τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα

    «Φωτιά» έπιασαν από τις αρχές Δεκεμβρίου οι βελόνες πλεξίματος γυναικών του Δήμου Θέρμης οι οποίες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στην πρωτοβουλία του υπεύθυνου της πολιτικής προστασίας για την περιοχή, Κώστα Κουγιουμτζίδη, για τη δημιουργία της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης πλεκτής κάλτσας.

    Η προσπάθεια έχει κοινωνικό χαρακτήρα καθώς στόχος είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά και για ιδρύματα της περιοχής. Παράλληλα οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε επαφή με τα γραφεία του βιβλίου Γκίνες, ώστε να γίνει η καταμέτρηση και η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη πλεκτή κάλτσα να συμπεριληφθεί στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ.

    Όπως λέει ο κ. Κουγιουμτζίδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η «συνταγή» του εγχειρήματος περιλαμβάνει πολλή καλή διάθεση, δώδεκα συλλόγους της περιοχής, 58 γυναίκες που πλέκουν καθημερινά τέσσερις με πέντε ώρες αλλά και 450 κουβάρια κόκκινο και λευκό μαλλί, προσφορά του Γεωργίου Κουνιά από την Αθήνα.

    [04] Πέντε παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Συρία

    Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην κεντρική επαρχία Χομς της Συρίας, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

    «Πέντε μαθητές και δύο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο δημοτικό σχολείο της περιοχής Ουμ αλ-Αμάντ στην επαρχία Χομς» προσθέτει το πρακτορείο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική, λέει ο Χοντορκόφσκι

    Ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου και επικριτής του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος πριν από δύο μέρες πήρε χάρη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ύστερα από δεκαετή παραμονή στη φυλακή, ανέφερε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική ούτε θα διεκδικήσει τα περιουσιακά στοιχεία της πετρελαϊκής πρώην εταιρείας του, της Yukos.

    Σε συνέντευξή του στο ρωσικό περιοδικό The New Times, ο ίδιος είπε ότι η χάρη που έλαβε από τον πρόεδρο Πούτιν δεν συνοδευόταν από όρους, αλλά διευκρινίζει ότι στην επιστολή του προς τον Ρώσο πρόεδρο ανέφερε: «Δεν σκοπεύω να ανακατευτώ με την πολιτική και δεν σκοπεύω να δώσω μάχη για την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων της Yukos».

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Υπέκυψε στα τραύματά της η 17χρονη που είχε πυροβοληθεί σε λύκειο στις ΗΠΑ

    Μία 17χρονη μαθήτρια, η οποία στις αρχές του μήνα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από μαθητή του σχολείου όπου φοιτούσε στο Κολοράντο των ΗΠΑ, υπέκυψε χθες στα τραύματά της, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν και της οικογένειάς της.

    Η Κλερ Ντέιβις ήταν το μοναδικό άτομο που τραυματίστηκε από τα πυρά του 18χρονου Καρλ Πίρσον στο Λύκειο Αραπαχόε στην πόλη Σεντένιαλ του Κολοράντο. Ο 18χρονος εισέβαλε στο σχολείο στις 13 Δεκεμβρίου κι άνοιξε πυρ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Πίρσον πυροβόλησε την Ντέιβις στο πρόσωπο, ενώ εκείνη καθόταν έξω από την βιβλιοθήκη μαζί με φίλους της, ανακοίνωσε η αστυνομία .Ο 18χρονος αυτοκτόνησε μέσα στη βιβιλιοθήκη ενώ τον είχε εντοπίσει ο ένοπλος φρουρός ασφαλείας του σχολείου, ανέφερε η ίδια πηγή. Στόχος της επίθεσής του ήταν ένας καθηγητής.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Πώς θα συνδεθεί το λιμάνι του Πειραιά με τις ενάλιες αρχαιότητες

    Μια εξαιρετική μελέτη, γεμάτη έμπνευση και συναρπαστικές ιδέες, που όταν υλοποιηθεί θα συνδέσει μοναδικά το λιμάνι του Πειραιά με τις ενάλιες αρχαιότητες, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Συμβούλιο Μουσείων. Πρόκειται για τις προτάσεις που κέρδισαν το πρώτο βραβείο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού σχετικά με τον ανασχεδιασμό του κτιρίου του αποθηκευτικού σταθμού σιτηρών (SILO) και του περιβάλλοντος χώρου του σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στην «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά». Το μοναδικό στον κόσμο, όπως επισημάνθηκε στο Συμβούλιο.

    Έξι νέοι αρχιτέκτονες, οι Ευάγγελος Αντωνόπουλος, Θάλεια Βέττα, Γιώργιος Γαβαλάς, Μάρω Ρήγα, Αναστασία Σταμούλη και Μαρία Πυλαρινού, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος ευοδώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της παρουσίασης ήταν το βίντεο που αφορούσε στο νέο κτίριο, έτσι όπως θα διαμορφωθεί με τις νέες επεμβάσεις, οι οποίες του προσδίδουν μια εικόνα πελώριου καραβιού. Μια εξπρεσιονιστική διάθεση διαπνέει τη νέα σύλληψη για το κέλυφος του Μουσείου, που θα στεγαστεί σε ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του '30 και τοπόσημο του Πειραιά.

    [08] «Δεν είχαμε τρόπο να διαγνώσουμε ότι το πλοίο κατευθυνόταν στα βράχια»

    «Δεν είχαμε τρόπο να διαγνώσουμε ότι το πλοίο κατευθυνόταν στα βράχια. Εκείνοι που διασπάθιζαν το δημόσιο χρήμα, παρίσταναν τους προστάτες των τεχνών και μας διαβεβαίωναν ότι τα πάντα πάνε κατ' ευχήν».

    Αυτό δηλώνει ο Χρήστος Χωμενίδης, μιλώντας για την τελευταία δεκαετία πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Προσθέτοντας πως κάθε μεταπολίτευση έμεινε στην Ελλάδα ατελής, ο Χρ. Χωμενίδης λέει για τη στάση που κρατάει με το πεζογραφικό του έργο απέναντι στην πραγματικότητα: «Εκείνο που εσκεμμένα ή ασυνείδητα κάνουμε όλοι εμείς οι αφηγητές είναι να δίνουμε ένα σχήμα στον κόσμο. Μια συνοχή στην αλληλουχία των ασύνδετων, θραυσματικών, τυχαίων εν πολλοίς συμβάντων, από τα οποία απαρτίζεται ο ιδιωτικός αλλά και ο δημόσιος βίος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 December 2013 - 9:30:28 UTC