Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Έχουμε το ισχυρότερο πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών
  • [02] Ανδρ. Παπαδόπουλος: Δεν αποδεχόμαι την κατηγορία της «πατροκτονίας» του Φ. Κουβέλη
  • [03] Να ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ προτίθεται η Ραχήλ Μακρή
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Απογοητεύονται όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία
  • [05] «Ναι» στα νομοσχέδια για τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς
  • [06] Σύσταση για περιορισμό στη χρήση τζακιών το Σαββατοκύριακο
  • [07] Mετανάστες έραψαν το στόμα τους σε κέντρο προσωρινής κράτησης της Ρώμης

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Έχουμε το ισχυρότερο πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών

    «Έχουμε και θα έχουμε το ισχυρότερο προστασίας, για τους δανειολήπτες σε όλη την Ευρώπη», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του, λίγη ώρα, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών. Ταυτοχρόνως εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του αναξιοπιστία και καταστροφολογία, συμπληρώνοντας όμως, ότι ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν τον ακούει.

    «Παρότι για καιρό διακινούνταν κάποια καταστροφολογικά σενάρια, έχει καταστεί σαφές ότι έχουμε και θα έχουμε το ισχυρότερο προστασίας για τους δανειολήπτες σε όλη την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας το γιατί: πρώτον, ισχύει το σύστημα δικαστικής προστασίας δύο νόμων για τους ανήμπορους και τους φτωχούς, δεύτερον τίθενται οι βάσεις για ένα πλαίσιο αποφόρτισης του προβλήματος, από την 1η Ιανουαρίου του 2015, κατά το ιρλανδικό μοντέλο και τρίτον δημιουργείται ένα μεταβατικό σύστημα, εξωδικαστικής προστασίας, το οποίο θα ισχύει επιπροσθέτως των νόμων 3869 και 4161 το οποίο σε καθ΄ένα από τα κριτήρια που θέτει καλύπτει το 90% των δανειοληπτών και παράλληλα κινητροδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών.

    «Από την μία πλευρά θα έχουμε αποφυγή των πλειστηριασμών - πράγμα που ανησυχεί τους καταστροφολόγους και από την άλλη θα έχουμε μια ελάχιστη πληρωμή όσων μπορούν - γιατί αυτοί που δεν μπορούν θα πάνε στους άλλους δύο νόμους για να σταματήσουν τα δάνειά τους να είναι κόκκινα» είπε αναφερόμενος στην ουσία των ρυθμίσεων ο κ. Χατζηδάκης.

    [02] Ανδρ. Παπαδόπουλος: Δεν αποδεχόμαι την κατηγορία της «πατροκτονίας» του Φ. Κουβέλη

    Δεν αποδέχεται το ρόλο του πατροκτόνου,το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, με αφορμή τη διαφωνία του με τον Φώτη Κουβέλη, για την συμπόρευση με την κίνηση των «58».

    Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο εκπροσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ ,που εξελέγη στη νέα Κεντρική Επιτροπή στο πρόσφατο συνέδριο με τη λίστα της μειοψηφίας αναφέρει:

    " Δεν έχω καμία τέτοια διάθεση (σ.σ πατροκτονίας), πολύ περισσότερο όταν με συνδέουν πάρα πολλά με τον πρόεδρο. Η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη παραμένει στο ακέραιο. Αλλοίμονο,αν μια πολιτική διαφωνία σε μια συγκεκριμμένη στιγμή, αλλάζει τη σχέση δυο ανθρώπων".

    [03] Να ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ προτίθεται η Ραχήλ Μακρή

    Σε ανεξαρτητοποίησή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προτίθεται να προχωρήσει η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, όπως είπε η ίδια στους δημοσιογράφους στη Βουλή.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Απογοητεύονται όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία

    Για πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας και για σκληρές διαπραγματεύσεις, που έγιναν απέναντι σε άκαμπτες θέσεις εταίρων και πιστωτών, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παράλληλα επιτέθηκε σε όσους αντιπολιτεύονται με λαϊκισμούς και χωρίς πρόταση επενδύοντας στην καταστροφολογία της χώρας.

    «Απογοητεύονται με την ρύθμιση που ψηφίζουμε σήμερα ,όλοι εκείνοι που έχουν μόνη σημαία ευκαιρίας τους την προσδοκία καταστροφής της οικονομίας. Η ελληνική κοινωνία έχοντας χειροπιαστό δείγμα τους πλειστηριασμούς, αισθάνονται πιο κοντά την έξοδο από την κρίση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να βγει σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι «η πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο», ενώ τόνισε ότι η τελική ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση ήταν το αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων που έκανε ενώ απέναντι της είχε άκαμπτες θέσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς

    [05] «Ναι» στα νομοσχέδια για τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς

    Με ψήφους 152 «Ναι» και 141 «Κατά» ψηφίστηκε, από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο αναστέλλονται μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργείται καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών. Την ονομαστική ψηφοφορία,που διεξήχθη στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κατά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

    Διαβάστε επίσης

    Τρεις αλλαγές στο άρθρο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

    Νέες αλλαγές στο παρά πέντε για εμπόρους και οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα

    Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

    Κ. Χατζηδάκης: Έχουμε το ισχυρότερο πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών

    [06] Σύσταση για περιορισμό στη χρήση τζακιών το Σαββατοκύριακο

    Σύσταση προς τους πολίτες «να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών»,προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων ,απηύθυναν απόψε με κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

    [07] Mετανάστες έραψαν το στόμα τους σε κέντρο προσωρινής κράτησης της Ρώμης

    Τέσσερις Tυνήσιοι μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Πόντε Γκαλέρια, κοντά στην Ρώμη έραψαν το στόμα τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την μακρά τους κράτηση και για το πώς αντιμετωπίζονται από τους ιταλικούς θεσμούς.

    Οι μετανάστες είναι ηλικίας, είκοσι έως σαράντα ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 December 2013 - 19:30:25 UTC