Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ των συνεργιών ΕΕ - ΝΑΤΟ ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
  • [03] Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 4.413 θέσεις κοινωφελούς εργασίας
  • [04] Ξεκινά αύριο η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα
  • [05] Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1
  • [06] Συνέχισε το αήττητο σερί του ο Ολυμπιακός
  • [07] Ανανέωσε ο Μήτρογλου μέχρι το 2017

  • [01] Υπέρ των συνεργιών ΕΕ - ΝΑΤΟ ο Αντ. Σαμαράς

    Υπέρ της ανάπτυξης των συνεργιών της ΕΕ με το ΝΑΤΟ στον τομέα της ασφάλειας και της πολιτικής άμυνας στην Ευρώπη τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής που είναι σε εξέλιξη.

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η χώρα μας δαπανά το 6% του προϋπολογισμού της για την Άμυνα και υποστήριξε ότι η ανάπτυξη των συνεργιών μπορεί να μειώσει τις δαπάνες αλλά και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα.

    Συζητείται επίσης η διεύρυνση της έννοιας των κινδύνων για την ασφάλεια της Ευρώπης που μπορεί να συμπεριλάβει τους θαλάσσιους κινδύνους, θέμα που ενδιαφέρει την χώρα μας. Στο ίδιο πλαίσιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνούν στην ανάγκη τόνωσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας θέμα που μπορεί να ευνοήσει την Ελλάδα μετά την συμφωνία για τα ΕΑΣ.

    Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί το μεταναστευτικό με την αυξημένη πίεση που δέχονται χώρες όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία λόγω των εξελίξεων στην Συρία.

    Τρίτο θέμα είναι η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη μετά και την χθεσινή απόφαση του Ecofin, ζήτημα που θα κληθεί να χειριστεί η Ελληνική προεδρία το επόμενο εξάμηνο. Η συζήτηση για την τραπεζική ένωση θα γίνει στο δείπνο των ηγετών στο οποίο θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    Η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί αύριο που θα γίνει ο απολογισμός της προεδρίας της ΕΕ από την Λιθουανία ενώ ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

    Με αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).Ο βουλευτής της ΝΔ, Πρ. Παυλόπουλοςπρότεινε να υπάρξει γενικευμένη καθιέρωση της ένστασης συμψηφισμού οφειλών μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένου.Το θέμα του συμψηφισμού έθεσαν επίσης, οι Δ. Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Κεφαλογιάννης (ΝΔ) και Κ. Γιοβανόπουλος (ΑΝ.ΕΛ.).«Με το παρόν νομοσχέδιο προβλέπεται ρητά στο άρθρο 48 ο συμψηφισμός απαιτήσεων» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Αργότερα, ο Μάκης Βορίδης επετέθη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «η Αριστερά έχει μια ιδεολογική θέση εναντίον της περιουσίας» και ως εκ τούτου, «αποτελεί βασική ασυνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχετε βγει στα κάγκελα ενάντια σε έναν φόρο στην περιουσία».«Οι απόψεις της Αριστεράς είναι σύνθετες» απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας: «Η φορολογική πολιτική πρέπει να έχει τον ταμειακό στόχο, τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό».

    «Θέλετε να μας πείσετε ότι τσακώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, κι αν είναι δίκαιος ο φόρος της Αριστεράς ή δίκαιος ο φόρος της Δεξιάς; αναρωτήθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ).Ενστάσεις για την απουσία αφορολόγητου ορίου, εξέφρασε ο Ν. Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ).Το σχέδιο νόμου αποδεικνύει πόσο ψεύτικες και απατηλές είναι οι διαβεβαιώσεις των κομμάτων, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, υποστήριξε ο Ν. Μωραΐτης (ΚΚΕ).«Οι ρυθμίσεις του εν λόγω νομοσχεδίου δεν ανταποκρίνονται στις δικές μας αρχές» παρατήρησε η Ασημίνα Ξηροτύρη.

    [03] Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 4.413 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

    Δημοσιεύτηκε σήμερα από τον ΟΑΕΔ η τελευταία δημόσια πρόσκληση, για 4.413 θέσεις κοινωφελούς εργασίας ανέργων. Η πρόσκληση αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δημόσιους φορείς της χώρας και η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

    Η υποβολή των αιτήσεων των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης, ξεκίνησε σήμερα και λήγει στις 27/12/2013 στις 12.00 το μεσημέρι. Η υποβολή γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

    [04] Ξεκινά αύριο η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα

    Σε εφαρμογή θέτει η Εθνική Τράπεζα - στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της - το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης. Όπως ανακοινώθηκε, οι λεπτομέρειες του προγράμματος γνωστοποιήθηκαν στο σύνολο των εργαζομένων της.

    Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει από την Παρασκευή 20 τρέχοντος μηνός και λήγει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, με τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον και θα γίνουν αποδεκτές, να λυθούν την 31η Δεκεμβρίου 2013.

    [05] Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1

    Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και στον Αστέρα Τρίπολης (1-1), με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Ο Σέτι στο 37΄ έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες, ενώ στο 65΄ ο Αγκάνθο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    [06] Συνέχισε το αήττητο σερί του ο Ολυμπιακός

    Αήττητος ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας, μετά το άνετο πέρασμα του από την Πολωνία με 91-80 επί της Ζιέλονα Γκόρα, στην 10η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

    Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν στον 5ο όμιλο της φάσης των «16», όπου μπορεί να προκύψει ελληνικός εμφύλιος, αν ο Παναθηναϊκός καταλάβει τη 2η ή 4η θέση του 4ου ομίλου.

    [07] Ανανέωσε ο Μήτρογλου μέχρι το 2017

    Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Κώστα Μήτρογλου σε Ελλάδα και Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να «δεσει» με καινούργιο συμβόλαιο τον διεθνή επιθετικό, αφού τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους.

    Συγκεκριμένα, ο Μήτρογλου υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας με αυξημένες αποδοχές και ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 (το προηγούμενο έληγε το 2016).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 December 2013 - 19:30:24 UTC