Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τη μορφή του κατεπείγοντος η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα προσφέρει «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες
  • [03] Την Πέμπτη θα δικαστεί ο Μιχάλης Λιάπης
  • [04] Ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα στον Μ. Λιάπη
  • [05] Φ. Γεννηματά: Με σκληρή διαπραγμάτευση καταλήξαμε στη συμφωνία για τα ΕΑΣ
  • [06] Εντός των ημερών η συμφωνία για τον ΔΕΣΦΑ
  • [07] Ι. Στουρνάρας: Τελείωσε μια δύσκολη φάση
  • [08] Κλειστή η θύρα 7 στον αγώνα με τον Μάντσεστερ Γ.

  • [01] Με τη μορφή του κατεπείγοντος η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή

    Με τη μορφή του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές άρθρο θα κατατεθεί -πιθανότατα την Πέμπτη- το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του σώματος.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα προσφέρει «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες

    Η Ελλάδα προσφέρει «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας μπαίνει πλέον σε περίοδο ανάκαμψης, έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης.

    Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ, του Μανχάταν, με θέμα:«Μία Εποχή Ευκαιριών» και απευθυνόμενος σε εκατοντάδες συνέδρους που εκπροσωπούν μεγάλους επενδυτικούς οίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, τράπεζες και επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «χειροπιαστά αποτελέσματα» των προσπαθειών του λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας.

    Μεταξύ άλλων, επισήμανε τα «επιτεύγματα» για την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος, προσφέροντας πλέον η χώρα σε όσους θέλουν να επενδύσουν «red carpet» και όχι «red tape».

    [03] Την Πέμπτη θα δικαστεί ο Μιχάλης Λιάπης

    Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί, χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.

    Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε νωρίτερα ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

    [04] Ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα στον Μ. Λιάπη

    Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα, ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες.

    Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

    [05] Φ. Γεννηματά: Με σκληρή διαπραγμάτευση καταλήξαμε στη συμφωνία για τα ΕΑΣ

    «Με σκληρή διαπραγμάτευση και επιμονή καταλήξαμε στη σημερινή συμφωνία. Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν, δεν μπαίνουν σε εκκαθάριση, δεν προχωρούν σε απολύσεις και εξασφαλίζεται ο εξαγωγικός τους χαρακτήρας. Με τη συμφωνία αυτή καλύπτουμε τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και την ασφάλεια του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στη συμφωνία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

    Πρόσθεσε ότι «όπως είχαμε δεσμευθεί, προχωράμε σε αναδιάρθρωση με την εταιρεία σε λειτουργία, χωρίς να πληρώνει πλέον ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, ούτε ένα ευρώ. Με προστασία πολλών θέσεων εργασίας και εθελουσία έξοδο για όσους αποχωρήσουν».

    Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «είναι στο χέρι μας, το Δεκέμβριο του 2014 η εταιρεία να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και έχει σοβαρές προοπτικές. Αρκεί να μη χάσουμε ούτε μια ημέρα. Θα σταθούμε στο πλάι της διοίκησης και των εργαζόμενων. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί» κατέληξε.

    [06] Εντός των ημερών η συμφωνία για τον ΔΕΣΦΑ

    Τις επόμενες ημέρες, πιθανώς το Σάββατο αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία της αζέρικης εταιρείας φυσικού αερίου SOCAR για να υπογραφεί η συμφωνία μετόχων με το ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Συστήματος Φυσικού Αερίου ). Η συμφωνία επρόκειτο να υπογράφει σήμερα στο Μπακού αλλά η υπογραφή αναβλήθηκε λόγω της ματαίωσης της επίσκεψης στο Αζερμπαιτζάν μετά τη βλάβη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η αζερικη εταιρεία θα εξαγοράσει το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

    Στο ίδιο ποσοστό παραμένει το ποσοστό αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με το νομοσχέδιο που έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το ΥΠΕΚΑ.

    [07] Ι. Στουρνάρας: Τελείωσε μια δύσκολη φάση

    Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking Group) εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    «Τελείωσε μια δύσκολη φάση για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά τα προαπαιτούμενα ήταν «πρωτόγνωρα» για τη χώρα, με δυσκολότερο όλων τα ΕΑΣ. Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε, επίσης, ότι σημαντικό ρόλο για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων έπαιξε η άριστη συνεργασία με όλα τα υπουργεία.

    Συνεχίζοντας, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μεταξύ 10-20 Ιανουαρίου, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση της επόμενης δόσης, ύψους 4,9 δισ. ευρώ. Σημείωσε ότι έχουν γίνει «βήματα σύγκλισης» σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν στην τέταρτη αξιολόγηση, παραδέχθηκε ωστόσο ότι πολλά από αυτά παραμένουν ανοιχτά.

    Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, η τελική συμφωνία με την τρόικα για τα ΕΑΣ προβλέπει αναδιάρθρωση που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας τους με 3 εργοστάσια ως το τέλος του 2014 και τη δυνατότητα εξαγωγών. Το σχέδιο που συμφωνήθηκε προβλέπει τη διάσπαση της εταιρείας, έως τον Μάιο, σε πολιτικό και σε στρατιωτικό σκέλος. Το πολιτικό θα οδηγηθεί σε άμεση εκκαθάριση, ενώ το στρατιωτικό θα συνεχίσει να λειτουργεί. Επιπλέον, συμφωνήθηκε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης (από περίπου 800 υπάλληλοι θα παραμείνουν οι 500), το κλείσιμο ενός εργοστασίου και η μετεγκατάσταση ενός δεύτερου χωρίς απολύσεις. Αν ως το τέλος Δεκεμβρίου 2014 κριθεί ότι η εταιρεία δεν είναι βιώσιμη, τότε θα ακολουθήσει τη λύση ΕΛΒΟ, δηλαδή εκκαθάριση εν λειτουργία.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέσα στην εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης

    [08] Κλειστή η θύρα 7 στον αγώνα με τον Μάντσεστερ Γ.

    Κλειστή λόγω τιμωρίας από την UEFA θα παραμείνει η θύρα 7 στο «Γ.Καραϊσκάκης» στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 25/2 για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε τους «ερυθρόλευκους» με πρόστιμο ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

    Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου οι κυρώσεις αυτές επιβλήθηκαν στους πρωταθλητές Ελλάδας για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στον αγώνα με την Άντερλεχτ στις 10/12. Συγκεκριμένα η UEFA κατηγορεί τον Ολυμπιακό για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του, για χρήση λέιζερ και πυροτεχνημάτων, αλλά και για ελλειπή οργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το δικαίωμα έφεσης κι αναμένεται να το ασκήσουν στα προσεχή 24ωρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 December 2013 - 19:30:25 UTC