Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιές σε δύο ATM στο Χαλάνδρι
  • [02] Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια
  • [03] Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, σήμερα και αύριο
  • [04] Δώστε χρόνο στα παιδιά σας να κατανοήσουν τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης
  • [05] «Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο» λέει ο Τζον Κάλαμος
  • [06] Παραμένουν οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία
  • [07] Αισιοδοξία για έγκριση της δόσης από το Eurogroup
  • [08] Δικαστήριο στις ΗΠΑ έκρινε παράνομες τις παρακολουθήσεις της NSA
  • [09] Γιαννιώτης, Νικολαΐδου, Σάντος και Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου οι κορυφαίοι του 2013

  • [01] Πυρκαγιές σε δύο ATM στο Χαλάνδρι

    Δυο πυρκαγιές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Χαλάνδρι. Η πρώτη εκδηλώθηκε περίπου στις 02:50 σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται σε σουπερμάρκετ στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου. Κοντά στο σημείο, βρέθηκαν υπολείμματα προσανάματος τζακιού.

    Λίγες ώρες αργότερα, στις 04:40, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε άλλο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται μέσα σε σουπερ μάρκετ στην οδό Χίου 50.

    [02] Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια

    Νεκρός ανασύρθηκε ένας 58χρονος από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, που κλήθηκαν να σβήσουν πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη λεωφόρο Ιωνίας 129 στα Κάτω Πατήσια, τα ξημερώματα.

    Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

    [03] Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, σήμερα και αύριο

    Στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και συγκεντρώσεις στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας στις 12:30 και τις δύο ημέρες, με πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την Τετάρτη, κήρυξε ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων των Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ.

    «Πρόσφατα, ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που υπάγεται στο ΥΔΜΗΔ και δεν είναι "Ανεξάρτητη Αρχή" ήρθαν στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με εντολή να ελέγξουν "τη διαδικασία υπαγωγής στο ΠΔ 164/2004" (ΠΔ Παυλόπουλου) όλων των συναδέλφων ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) όλων των κλάδων για όλο το υπουργείο και τα νομικά πρόσωπα που αυτό εποπτεύει. Με πρόσχημα επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, αποφάσισε να γενικεύσει τον έλεγχο, να ελέγξει συνολικά τη διαδικασία, δηλ. όλους τους φακέλους των 2.700 περίπου συναδέλφων, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε ΙΔΑΧ με τη διαδικασία του ΠΔ 164/2004» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Στις στάσεις εργασίας συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

    [04] Δώστε χρόνο στα παιδιά σας να κατανοήσουν τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης

    Ένα βασικό πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τους γονείς, είναι η συμπεριφορά των παιδιών τους μέσα στην κρίση και εν συνεχεία, η δική τους συμπεριφορά απέναντι σ' αυτά. Για το πόσο ικανά είναι τα παιδιά να κατανοήσουν το άγχος των γονιών τους που βιώνουν την οικονομική κρίση, μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ψυχολόγος και υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου, Middlesex, Λονδίνου, Διονύσης Σουρέλης.

    Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, πολλές φορές οι γονείς αποφεύγουν να μιλούν για θέματα, όπως αυτό της κρίσης, με τα παιδιά τους. Νομίζουν πως έτσι τα προστατεύουν από επίπονα συναισθήματα, νιώθοντας, οι ίδιοι, θλίψη ή ακόμα και ντροπή γ' αυτά που δεν μπορούν να τους προσφέρουν. «Αυτή η συμπεριφορά όμως επιφέρει συχνά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν» είπε ο κ. Σουρέλης και πρόσθεσε: «Τα παιδιά βιώνουν άγχος και πιθανώς να αισθάνονται αρνητικά συναισθήματα, όπως απόρριψη, αφού κανείς δεν βρίσκεται εκεί να εκπληρώσει τις ανάγκες τους, συναισθηματικές ή υλικές».

    [05] «Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο» λέει ο Τζον Κάλαμος

    «Ο ελληνικός λαός έχει μακρά παράδοση και ένδοξη ιστορία σε θέματα δημιουργίας, καινοτομίας και αποφασιστικότητας. Και υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο. Πραγματικά, οι ενδείξεις και οι προοπτικές είναι ενθαρρυντικές» τόνισε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος, ο οποίος τιμήθηκε στο πλαίσιο του 15ου ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου για την Ελλάδα.

    Σε εκδήλωση μετά δείπνου, στο New York Yacht Club, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), ο πρέσβης της χώρας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος, απένειμε στον κ. Κάλαμο (πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Calamos Investments) το «Capital Link Leadership Award» για το 2013, ένα βραβείο το οποίο δίδεται ετησίως σε ένα άτομο ή οργανισμό για την «εξαιρετική συμβολή» του, όπως επισημάνθηκε, στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας.

    Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί το 15ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, με θέμα: «Μία Εποχή Ευκαιριών» και με συμμετοχή 1.000 και πλέον συνέδρων.

    [06] Παραμένουν οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία

    Παρά τα σημαντικά βήματα που γίνονται για αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, παραμένουν οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία από απρόβλεπτους ή εξωγενείς παράγοντες και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, προειδοποιεί η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) στο οικονομικό δελτίο για το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

    Η ΚΤ τονίζει ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, αν και αυστηρό και επώδυνο, αποτελεί τη μόνη επιλογή της Κύπρου, για έξοδο από την κρίση. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία για διόρθωση πολλών δομικών στρεβλώσεων, που υπάρχουν στην οικονομία, καθώς και για δημιουργία των προϋποθέσεων επιστροφής σε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και πλήρους απασχόλησης.

    [07] Αισιοδοξία για έγκριση της δόσης από το Eurogroup

    «Έχοντας στις αποσκευές του» τη θετική εισήγηση των επικεφαλής της τρόικας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και, κατ' επέκταση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, μετέβη στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά «βεβαίως αισιοδοξούμε» για έγκριση από το Eurogroup. Θέλησε, πάντως, να κρατήσει χαμηλούς τόνους και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε να μην υπάρξει βέτο από κάποιον εταίρο».

    Την αισιοδοξία των κυβερνητικών στελεχών, ενισχύει και η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν (κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών), ότι «κάναμε κάποια πρόοδο. Θα είμαι πίσω τον Ιανουάριο».

    Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει έως την Παρασκευή σε νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς της α΄ κατοικίας και τον ΦΠΑ στην εστίαση, με την ανοχή έστω της τρόικας, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στα δύο συγκεκριμένα ζητήματα.

    [08] Δικαστήριο στις ΗΠΑ έκρινε παράνομες τις παρακολουθήσεις της NSA

    Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε χθες για πρώτη φορά, ότι το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) που συνέλεγε μαζικά δεδομένα τηλεφωνημάτων παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

    Ο δικαστής Ρίτσαρντ Λίον, εξετάζοντας το αίτημα ακτιβιστών που ζητούν να σταματήσουν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, χαρακτήρισε τη συλλογή δεδομένων (αριθμοί τηλεφώνων, διάρκεια των κλήσεων κ.λπ.) χωρίς προηγούμενη απόφαση της δικαιοσύνης «πλήγμα στην ιδιωτική ζωή». Ο Λίον απαγόρευσε στην αμερικανική κυβέρνηση να συλλέγει τηλεφωνικά δεδομένα των εναγόντων Λάρι Κλέιμαν και Τσαρλς Στρέιντζ και διέταξε να καταστραφούν όσα έχουν ήδη συλλεχθεί.

    Ωστόσο, το πρόγραμμα παρακολουθήσεων θα συνεχιστεί κανονικά, δεδομένου ότι ο δικαστής είπε ότι η απόφασή του δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η έφεση της κυβέρνησης.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [09] Γιαννιώτης, Νικολαΐδου, Σάντος και Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου οι κορυφαίοι του 2013

    Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η ετήσια εκδήλωση του ΠΣΑΤ, από την οποία αναδείχθηκαν κατόπιν ψηφοφορίας των μελών του Συνδέσμου, οι κορυφαίοι του Αθλητισμού για το 2013. Ενας θεσμός που φέτος έκλεισε 60 χρόνια ζωής.

    Κορυφαίος αθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης, κορυφαία αθλήτρια η Κατερίνα Νικολαΐδου, κορυφαία ομάδα η εθνική ανδρών ποδοσφαίρου και κορυφαίος προπονητής ο Φερνάντο Σάντος.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 December 2013 - 7:30:25 UTC