Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δοκιμαστική πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους
  • [02] Βλάβη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος
  • [03] Δ. Αβραμόπουλος: Δεν συνιστά απειλή για κανέναν η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ
  • [04] Έως τις 15 Ιανουαρίου οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] ΕΕ και ΔΝΤ καλούν τη Μαδρίτη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [06] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς

  • [01] Δοκιμαστική πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους

    Δοκιμαστική πτήση πραγματοποιεί αυτή την ώρα το κυβερνητικό αεροσκάφος, και εφόσον κριθεί ασφαλές από χειριστές και τεχνικούς, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συμμετάσχει στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2».

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί και η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ μεταξύ του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και του Προέδρου της Socar κ. Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

    [02] Βλάβη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος

    Βλάβη στα όργανα παρουσίασε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα, ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

    Αυτή την ώρα διεξάγεται έλεγχος στο αεροσκάφος, και μόλις επιτραπεί, αυτό θα αναχωρήσει και πάλι για το Μπακού, όπου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί και η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ μεταξύ του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και του Προέδρου της Socar κ. Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης.

    [03] Δ. Αβραμόπουλος: Δεν συνιστά απειλή για κανέναν η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ

    Η βούληση της Ελλάδας και του Ισραήλ να συνεργαστούν για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη.

    «Αυτή η στρατηγική συνεργασία δεν συνιστά απειλή για κανέναν. Φέρνουμε τα δύο αμυντικά συστήματα πιο κοντά το ένα στο άλλο, με σκοπό να αναλάβουμε νέο ρόλο, στο πλαίσιο των στόχων μας για την περιοχή, που είναι η ειρήνη, η συνεργασία και η σταθερότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ισραηλινός ομόλογός του, Mose Ya'alon, υπογράμμισε: «Η στρατηγική σχέση που έχει εδραιωθεί μεταξύ των χωρών μας δεν τίθεται εναντίον κανενός, αλλά εξυπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου».

    [04] Έως τις 15 Ιανουαρίου οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

    Έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δημοσίου να ετοιμάσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «η αδικαιολόγητα μη έγκαιρη σύνταξη ή η σύνταξη μεροληπτικής έκθεσης αξιολόγησης ή η σύνταξη έκθεσης με κρίσεις ή χαρακτηρισμούς που δεν εξειδικεύονται με αναφορά συγκεκριμένων στοιχείων, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα».

    Επίσης, προστίθεται ότι «για την αξιολόγηση ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών -πλην των εκπαιδευτικών λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι εκθέσεις συντάσσονται τον Ιανουάριο κάθε έτους για τους υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, με εξαίρεση τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΥΕ, για τους οποίους συντάσσονται κάθε δύο χρόνια».

    [05] ΕΕ και ΔΝΤ καλούν τη Μαδρίτη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρέτισαν σήμερα την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ισπανία, η οποία θα βγει στις 23 Ιανουαρίου από το πρόγραμμα στήριξης του τραπεζικού τομέα της, ωστόσο κάλεσαν ταυτόχρονα τη Μαδρίτη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική λιτότητα.

    "Η διαδικασία αναδιάρθρωσης των τραπεζών που έλαβαν κρατική βοήθεια έχει προχωρήσει" εκτιμά στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή ενώ το ΔΝΤ υπογραμμίζει, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ότι "οι προσπάθειες στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης μεταμόρφωσαν το τραπεζικό σύστημα σε ένα σύστημα πιο σταθερό, πιο ασφαλές, πιο λογικού μεγέθους".

    [06] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας για τους πλειστηριασμούς θα έχει αργότερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης καθώς στη συνάντηση που προηγήθηκε το απόγευμα υπήρξε μεν πρόοδος αλλά όχι και οριστική συμφωνία.

    «Ήρθαν αρκετά βήματα πιο κοντά στις δικές μας θέσεις αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία. Υπάρχουν θέματα προς συζήτηση και η συνάντηση θα επαναληφθεί το βράδυ» ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου.

    Η συνάντηση για τους πλειστηριασμούς θα επαναληφθεί όταν ολοκληρωθεί η αντίστοιχη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 December 2013 - 17:30:23 UTC