Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης οι ευρωεκλογές»
  • [02] Άκαρπη η συνάντηση για τους πλειστηριασμούς
  • [03] «Μόνο με εντολή εισαγγελέα ο κατ' οίκον φορολογικός έλεγχος»
  • [04] Τουλάχιστον 36 νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Συρία
  • [05] Παραμένει υπουργός Οικονομικών ο Β. Σόιμπλε
  • [06] Η Ιρλανδία βγαίνει από το μνημόνιο
  • [07] Πέθανε o Πίτερ Ο' Τουλ
  • [08] Νίκησαν ΠΑΟΚ, Απόλλων, Αστέρας, Βέροια και ΟΦΗ

  • [01] «Μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης οι ευρωεκλογές»

    Τη θέση ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές δεν είναι μια συμβατική πολιτική αναμέτρηση, αλλά μια κρίσιμη πολιτική μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης και της προοπτικής της για τους λαούς, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

    «Η Ευρώπη και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και τα διλήμματα που έχει μπροστά της είναι υπαρξιακά και αφορούν την κοινωνική συνοχή, το μέλλον των λαών στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει ότι «η Ευρώπη που οικοδόμησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυρίαρχων δυνάμεων της Λαϊκής Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των κοινών οραμάτων της αλληλεγγύης και της προόδου. Είναι μια Ευρώπη που αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ των ισχυρών και των πλουσίων και την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον πόνο, στους φτωχούς και τους αδύναμους. 'Αρα, οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια συμβατική πολιτική αναμέτρηση. Είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης και της προοπτικής της για τους λαούς».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Η πολιτική της Ευρώπης θα αλλάξει και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι

    [02] Άκαρπη η συνάντηση για τους πλειστηριασμούς

    Διατηρείται το αδιέξοδο για τα κριτήρια σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στην απογευματινή συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Η διάσταση απόψεων μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς εντοπίζεται κυρίως στο μεταβατικό καθεστώς που θα ισχύσει για το έτος 2014. Οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι συμφωνία έχει υπάρξει σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των νόμων Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και στους ενήμερους δανειολήπτες. Επίσης αρχική συμφωνία υπάρχει και για το μόνιμο καθεστώς που θα ισχύσει από το 2015.

    Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν σχετικά τους προϊσταμένους τους για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος στόχος είναι να επιτευχθεί αύριο Δευτέρα συμφωνία ώστε να υπάρχει χρόνος να νομοθετήσει η κυβέρνηση πριν τις 20 Δεκεμβρίου που κλείνει η Βουλή. Ωστόσο ακόμη δεν έχει καθοριστεί το αυριανό ραντεβού.

    [03] «Μόνο με εντολή εισαγγελέα ο κατ' οίκον φορολογικός έλεγχος»

    Τη διαβεβαίωση πως θα εξακολουθήσει να ισχύει η διάταξη, που αξιώνει εντολή εισαγγελέα για τις κατ' οίκον έρευνες των φορολογικών αρχών, έδωσε απόψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης.

    Σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο κος Μαυραγάνης δήλωσε πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 46, η οποία έδινε την δυνατότητα φορολογικών ελέγχων χωρίς την άδεια εισαγγελέα, σε οικείες που είχαν δηλωθεί ως τόποι άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας (αλλά μόνον στους χώρους που ασκείται η εν λόγω δραστηριότητα). Δήλωσε δε, πως στη θέση της, θα επανέλθει η διάταξη, «όπως ακριβώς ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, και για να υπάρχει είσοδος ελεγκτικών αρχών στην κατοικία, θα χρειάζεται εντολή εισαγγελέα».

    Διαβάστε επίσης:

    Επικριτικοί οι φορείς για τον ΕΝΦΙΑ

    [04] Τουλάχιστον 36 νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

    Οι αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, στοίχισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Σήμερα δεν έπεσαν χιόνια αλλά βαρέλια με εκρηκτικά που τα έριχναν από ελικόπτερα και αεροπλάνα. Σκότωσαν 36 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, 15 παιδιά και έναν έφηβο σε έξι συνοικίες. Επλήγησαν μεταξύ άλλων οι συνοικίες Χαϊνταρίγιε, Αρντ αλ Χάμα και Σαχούρ" στα βορειοανατολικά της πόλης, δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

    [05] Παραμένει υπουργός Οικονομικών ο Β. Σόιμπλε

    Πέντε υπουργεία και το υπουργείο της Καγκελαρίας θα στελεχώσουν μέλη των χριστιανοδημοκρατών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της 'Αγγελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει υπουργός Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση, όπως και υπουργός Παιδείας και Έρευνας η Γιοχάνα Βάνκα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, το SPD αναμένεται να τοποθετήσει το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ 'Ασμουσεν υφυπουργό στο υπουργείο Εργασίας. Ο ίδιος ο κ. 'Ασμουσεν επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την απόφασή του να εγκαταλείψει την ΕΚΤ.

    [06] Η Ιρλανδία βγαίνει από το μνημόνιο

    Η Ιρλανδία γίνεται και επισήμως σήμερα η πρώτη από τις χώρες της ευρωζώνης που έχουν υπογράψει συμφωνίες διάσωσης, η οποία βγαίνει από το μνημόνιο, όμως η "γιορτή" για την επιτυχία της αυτή αναβάλλεται, δεδομένου ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί.

    Η χώρα των 4,6 εκατομμυρίων κατοίκων ανακτά την οικονομική και δημοσιονομική ανεξαρτησίας της αφού το 2010 χρειάστηκε να προσφύγει σε ένα διεθνές πρόγραμμα βοήθειας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν η στεγαστική φούσκα έπληξε βαθιά τον τραπεζικό τομέα της.

    Η μοναδική "εκδήλωση" που έχει προγραμματιστεί για τη σημερινή, συμβολική ημέρα, είναι το διάγγελμα που πρόκειται να εκφωνήσει ο πρωθυπουργός Έντα Κένι στην τηλεόραση γύρω στις 23.30 το βράδυ.

    [07] Πέθανε o Πίτερ Ο' Τουλ

    Ο Ιρλανδός ηθοποιός Πίτερ Ο' Τουλ, ο κινηματογραφικός "Λόρενς της Αραβίας" άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης του.

    Ο Ο' Τουλ πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, είπε ο ατζέντης Στιβ Κένις. "Η οικογένεια ανακοινώνει σήμερα ότι δυστυχώς ο Πίτερ πέθανε χθες, γαλήνια, στο νοσοκομείο. Ήταν άρρωστος για μεγάλο διάστημα" σημείωσε. "Ήταν μοναδικός, ήταν ένας γίγαντας στον τομέα του" συμπλήρωσε ο Κένις.

    [08] Νίκησαν ΠΑΟΚ, Απόλλων, Αστέρας, Βέροια και ΟΦΗ

    Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Μια εβδομάδα μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος» του Βορρά συνέτριψε 5-2 την -τυπικά γηπεδούχο- Καλλονή στη Νέα Σμύρνη, σε αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική. Οι νησιώτες προηγήθηκαν με το πέναλτι του Περόνε στο 6΄, οι Θεσσαλονικείς ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τα τέρματα των Ολίσε (14΄), Σαλπιγγίδη (29΄, 54΄), Αναστασιάδη (56΄, αυτογκόλ) και Βούκιτς (59΄), ενώ η ΑΕΛΚ μείωσε με τον Μανούσο στο 87΄.

    Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός 3-2

    Τρεις εξαιρετικά σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, πήρε απόψε ο Απόλλωνας Σμύρνης, καθώς σε αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ,νίκησε εντός έδρας τον Πανθρακικό με 3-2. Τα τέρματα της «ελαφράς ταξιαρχίας» πέτυχαν οι Κόρμπος (45` πέναλτι και 58`) και Αργυρόπουλος (82`), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσαν ο Χασομέρης στο 90` και ο Ρομέου στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-0

    Επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου σε αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπαράλες με πέναλτι.

    Βέροια-Παναιτωλικός 1-0

    Σπουδαία νίκη στην προπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία σημείωσε σήμερα η Βέροια, που επικράτηε εντός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Μοχάμεντ στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Πολύτιμη νίκη για τον ΟΦΗ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 December 2013 - 19:30:28 UTC