Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουτσούμπας: «Να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση»
  • [02] «Να εμπνευστούμε από την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς»
  • [03] Στήριξη της Συνόδου των Πρυτάνεων στον Θ. Πελεγρίνη
  • [04] Στις 4.000 οι επανασυνδέσεις της ΔΕΗ
  • [05] Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο

  • [01] Κουτσούμπας: «Να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση»

    «Το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο εκφραστής και ενσαρκωτής της λαϊκής θέλησης, και μέσω της ψήφου, για μια άλλη πορεία μακριά από τα ευρωδεσμά και τους αντιλαϊκούς μονόδρομους», ανέφερε μιλώντας απόψε στο Ηράκλειο, σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, ενώ ζήτησε την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως ανέφερε. margin-left:0cm;text-indent:19.85pt;mso-pagination:none;mso-layout-grid-align: Αφού τόνισε ότι το ΚΚΕ, παλεύει για να γίνει πιο δυνατό, υπογράμμισε ότι το κόμμα πρωτοστατεί στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων για να μην περάσει καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, κανένας πλειστηριασμός και κανένας φόρος για το σπίτι της λαϊκής οικογένειας. Ζήτησε να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι «για τη φτωχολογιά», να μειωθούν άμεσα όλα τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, «να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση», και τόνισε ότι δεν πρέπει «να μείνει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση, σε αυτή την λαίλαπα».

    [02] «Να εμπνευστούμε από την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς»

    Η δεύτερη ημέρα στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ σηματοδοτήθηκε από την ομιλία του απερχόμενου γραμματέα, Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος, συγκινημένος, έκανε την αυτοκριτική του για την αδυναμία του στην σωστή λειτουργία του κόμματος και την αποχώρησή του από τη θέση του γραμματέα και τόνισε ότι η φιλία του με τον Φώτη Κουβέλη παραμένει σταθερή.

    Ο κ. Λυκούδης δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τους "58" γιατί, όπως είπε, «μόνο ένας είναι ο δρόμος της Κεντροαριστεράς. Ο άλλος είναι της μη Κεντροαριστεράς, οδηγεί αλλού. Αυτό είναι το δίλημμα. Αν θα μπούμε σε άλλη μια περιπέτεια εθνικής ευθύνης για να δημιουργήσουμε το ανάχωμα στο δικομματισμό και στη συντήρηση ή αν θα κοιτάξουμε να συντηρηθούμε εμείς στο όριο της εκλογικής επιβίωσης», είπε και πρόσθεσε ότι Κεντροαριστερά και τρίτος πόλος είναι η συσπείρωση ενός κρίσιμου μεγέθους, που θα ανακόψει τη δύναμη του δικομματισμού που δεν θα του επιτρέψει να επιφέρει έναν διχασμό, που θα ακυρώσει ό,τι μέχρι σήμερα μάτωσε ο λαός μας για να πετύχει. Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι «δική μας είναι η ευθύνη. Να εμπνευστούμε από τηνυπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας».

    [03] Στήριξη της Συνόδου των Πρυτάνεων στον Θ. Πελεγρίνη

    Την άμεση ανάκληση της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων που συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη ενώ εκφράζει τη διαφωνία της με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    «Η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θεωρεί ότι οι εξασκούμενες άδικες διώξεις θίγουν και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» αναφέρεται στο ψήφισμα της Συνόδου.

    [04] Στις 4.000 οι επανασυνδέσεις της ΔΕΗ

    Στις 4.000 αναμενόταν να έχουν φθάσει μέχρι το βράδυ οι επανασυνδέσεις ευάλωτων καταναλωτών που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα, ύστερα από τις κυβερνητικές αποφάσεις για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία:

    - Από χθες Πέμπτη έως σήμερα το μεσημέρι είχαν επανασυνδεθεί 3.600 ευάλωτοι καταναλωτές, που προέκυψαν από διεξοδικό έλεγχο των στοιχείων που διαθέτει η Επιχείρηση στο μηχανογραφικό της σύστημα, αλλά και από αιτήματα δήμων και περιφερειών.

    - Οι επανασυνδέσεις συνεχίζονται και υπολογίζονται να φτάσουν μέχρι το βράδυ σε περίπου 4.000.

    [05] Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα λύκειο στο Κολοράντο και ο δράστης παραμένει ακόμη εντός του κιτίρου, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις τοπικές αρχές.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε στο Λύκειο Αράπαχο του Σεντένιαλ, στα προάστια του Ντένβερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 December 2013 - 21:30:25 UTC