Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ
  • [02] Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στη Σύρο
  • [03] Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα
  • [04] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα
  • [05] Αύριο ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο φόρο στα ακίνητα
  • [06] Επανέρχεται το θέμα της πώλησης χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
  • [07] Η Βουλή υιοθέτησε εγκαίρως τον προϋπολογισμό, ο οποίος παραπέμπεται τώρα στη Γερουσία
  • [08] Η τελευταία βροχή διαττόντων αστέρων του 2013
  • [09] Το διπλό νόημα της ζωής: Ανακάλυψαν έναν δεύτερο κώδικα «κρυμμένο» μέσα στο DNA

  • [01] Ένταση μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

    Ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία οικονομικων υπηρεσιών του πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Χρήστου Λαδά, στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα εργαζομένων που τάσσονται υπέρ της απεργίας επιχείρησαν να εμποδίσουν συναδέλφους τους να προσέλθουν στην εργασία τους.

    Σημειώνεται ότι το ΔΣ του συλλόγου ανακοίνωσε χθες τη λήξη της απεργίας, ενώ η λεγόμενη απεργιακή επιτροπή, που δεν αναγνωρίζει πλέον το προεδρείο, υποστηρίζει από την πλευρά της ότι η απόφαση θα ληφθεί στη σημερινή γενική συνέλευση.

    Σύμφωνα με μέλη του ΔΣ του συλλόγου, η πλειονότητα των εργαζομένων στο 'Ιδρυμα φαίνεται ότι επιθυμεί πλέον η κινητοποίηση να λήξει και να ξεκινήσει ο διάλογος με το υπουργείο.

    Στη Χρήστου Λαδά κλήθηκε η αστυνομία, η οποία και έκανε συστάσεις στους συγκεντρωθέντες.

    [02] Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στη Σύρο

    Προσάραξε τη νύχτα το δεξαμενόπλοιο «ALIAKMON» με σημαία Λιβερίας και 23 μέλη πληρώματος, όλοι αλλοδαποί, σε αμμώδη αβαθή 1,5 ναυτικό μίλι νοτιοανατολικά του λιμανιού της Σύρου.

    Στην περιοχή έσπευσαν για βοήθεια, ρυμουλκό και ναυαγοσωστικό πλοία. Το πλοίο που έχει προορισμό το Νεώριο της Σύρου, είναι κενό φορτίου και από την εξέταση από δύτη διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ρήγμα και κατά συνέπεια κίνδυνος ρύπανσης. Σε λίγο θα αρχίσει η διαδικασία αποκόλλησής του.

    [03] Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα

    «Σήμερα, υπάρχει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Μπορνόζης, πρόεδρος της εταιρείας Capital Link, η οποία την ερχόμενη Τρίτη διοργανώνει το 15ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν, με θέμα: «Η εποχή της ευκαιρίας».

    Ο κ. Μπορνόζης τόνισε επίσης ότι «η προσωπική ανάμειξη του πρωθυπουργού ήταν οπωσδήποτε καταλυτική για την προώθηση των προσπαθειών, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

    Στην ερώτηση αν βλέπει διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της χώρας μας από τη Γουόλ Στριτ και τους επενδυτικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με πέρυσι, ο κ. Μπορνόζης ανέφερε: «υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυτή την στιγμή. Παρά τις τελευταίες διακυμάνσεις που υπάρχουν, η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά και περνάει το μήνυμα στους επενδυτές ότι υπάρχουν επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες.

    [04] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτή την ώρα, συνάντηση του οικονομού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Εν τω μεταξύ, ηαναφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ότι θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους το καλοκαίρι του 2014, δεν ήταν απάντηση σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά σε μια γενική ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της συνολικής αναλυτικής εργασίας του Ταμείου για το ζήτημα των αναδιαρθρώσεων χρέους από «εμπειρίες σε όλο τον κόσμο». Αυτό αναφέρεται σε διευκρινιστικό σημείωμα της εκπροσώπου του ΔΝΤ, 'Αντζελα Γκαβίρια.

    [05] Αύριο ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο φόρο στα ακίνητα

    Αύριο το πρωί εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για τη φορολογία στα ακίνητα.

    Η Επιτροπή Οικονομικών έχει προγραμματίσει τέσσερις συνεδριάσεις για την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, πρωί και απόγευμα Σαββάτου και Κυριακής.

    Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου θα γίνει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με σύντμηση του προβλεπόμενου χρόνου την προσεχή Τρίτη. Το νομοσχέδιο, συνεπώς, αναμένεται να τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας και πάντως προτού η Ολομέλεια διακόψει τις εργασίες της για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

    [06] Επανέρχεται το θέμα της πώλησης χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

    Επί τάπητος τίθεται και πάλι η πιθανότητα πώλησης μέρους των αποθεμάτων χρυσού που διαθέτει η Κεντρική Τράπεζα (Κ.Τ.), καθώς η κυπριακή κυβέρνηση της ζητά 400 εκατ. ευρώ για κάλυψη αναγκών του προγράμματος για το 2014. Το θέμα, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα «StockWatch», τέθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση στην Κ.Τ., το Δ.Σ. της οποίας καλείται να εξετάσει το αίτημα το επόμενο διάστημα. Με βάση τη συμφωνία που έγινε με τους πιστωτές, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τη «διανομή κερδών από την Κ.Τ. ύψους 400 εκατ. ευρώ, που θα δοθούν το 2014.

    Λόγω της δυστοκίας που υπάρχει στην εξεύρεση των 400 εκατ. ευρώ, μία από τις επιλογές είναι η πώληση του χρυσού που διαθέτει η Τράπεζα. Με τις σημερινές τιμές στις διεθνείς αγορές τα αποθέματα χρυσού στην Κ.Τ. ανέρχονται στα 440 εκατ. ευρώ.

    [07] Η Βουλή υιοθέτησε εγκαίρως τον προϋπολογισμό, ο οποίος παραπέμπεται τώρα στη Γερουσία

    Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε σήμερα ένα προϋπολογισμό για το 2014 και το 2015 που, αν επικυρωθεί από τη Γερουσία, θα απομακρύνει το φάσμα των επαναλαμβανόμενων κρίσεων που χαρακτήρισαν τα τρία τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

    Οι βουλευτές, οι οποίοι συνεδρίαζαν για τελευταία φορά φέτος, υιοθέτησαν επίσης το μεγάλο ετήσιο νόμο για την Άμυνα, ο οποίος χαλαρώνει τους περιορισμούς στη μεταφορά στο εξωτερικό κρατουμένων του Γκουαντάναμο και μεταρρυθμίζει το χειρισμό υποθέσεων βιασμού στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων.

    Η Γερουσία θα πραγματοποιήσει την τελευταία συνεδρίασή της για φέτος την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η Βουλή, στην οποία κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (332 ψήφοι έναντι 94), τον προϋπολογισμό, τον οποίο διαπραγματευόταν επί εβδομάδες μετά το ψυχόδραμα της παράλυσης της ομοσπονδιακής διοίκησης τον Οκτώβριο. Το Κογκρέσο είχε ορίσει τότε ως καταληκτική ημερομηνία αυτή την εβδομάδα για να συμφωνήσει σ' ένα προϋπολογισμό και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για να υιοθετήσει τους οριστικούς νόμους για τα δημόσια οικονομικά. Το χρονοδιάγραμμα αυτό φαίνεται μέχρι τώρα ότι θα γίνει σεβαστό.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει το συμβιβασμό, παρόλο που είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, ατελής και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χθεσινή ψηφοφορία.

    [08] Η τελευταία βροχή διαττόντων αστέρων του 2013

    Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, που θα είναι η τελευταία του έτους, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, 14 Δεκεμβρίου.

    Οι Διδυμίδες, που έκαναν αραιά την εμφάνισή τους ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου και θα είναι ορατοί έως τις 19 Δεκεμβρίου, συνήθως παράγουν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα διαττόντων μέσα στο έτος και ο ρυθμός που θα πέφτουν τα ορατά μετέωρά τους (πεφταστέρια), αναμένεται να είναι 30 έως 60 την ώρα, με ταχύτητα γύρω στα 35 χιλιόμετρα την ώρα. Οι Διδυμίδες, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα μέσα του 1800, έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων, από όπου φαίνεται να προέρχονται.

    [09] Το διπλό νόημα της ζωής: Ανακάλυψαν έναν δεύτερο κώδικα «κρυμμένο» μέσα στο DNA

    Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, καθηγητή γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA. O κώδικας αυτός περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες «διαβάζουν» τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας.

    Η σημασία της ανακάλυψης είναι δυνητικά μεγάλη για το πεδίο της ιατρικής και της φαρμακευτικής. «Το γεγονός ότι ο γενετικός κώδικας μπορεί να γράφει ταυτόχρονα δύο είδη πληροφοριών, σημαίνει ότι πολλές αλλαγές στο DNA που φαίνονται να μεταβάλουν τις αλληλουχίες των πρωτεϊνών, μπορεί επίσης στην πραγματικότητα να διαταράσσουν τα προγράμματα ελέγχου των γονιδίων και έτσι να προκαλούν ασθένειες», δήλωσε ο Σταματογιαννόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 December 2013 - 9:30:24 UTC