Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε η επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές
  • [02] Πρώτη επανασύνδεση ρεύματος στη Λάρισα
  • [03] Απευθείας καθημερινή πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη από τις 18 Μαΐου
  • [04] Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου από Πειραιά
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις με την τρόικα
  • [06] «Σύγκλιση απόψεων για τους πλειστηριασμούς»
  • [07] Ν. Αναστασιάδης: Οι προσπάθειες για διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο

  • [01] Ξεκίνησε η επανασύνδεση ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές

    Η ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έχει κινήσει από σήμερα τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, ενώ αναμένονται από τους Δήμους οι καταστάσεις των πολιτών που ήταν καταγεγραμμένοι ως την 1η Νοεμβρίου στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι καταστάσεις αυτές θα πρέπει να κοινοποιηθούν στις επιτροπές που πρέπει να συσταθούν ανά Δήμο για να αποφασίζουν για την επανασύνδεση ή τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες ομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρώτη επανασύνδεση ρεύματος στη Λάρισα

    Πού θα απευθυνθούν οι δημότες Αθήνας για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

    [02] Πρώτη επανασύνδεση ρεύματος στη Λάρισα

    Στην επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών, προχωρά ήδη ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεννόηση με τον διευθυντή της τοπικής οργάνωσης της ΔΕΗ και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η πρώτη επανασύνδεση μάλιστα έγινε το μεσημέρι ενώ από αύριο Πέμπτη οι πολίτες στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και κατεγράφησαν ήδη από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, θα είναι σε θέση να παρουσιαστούν στη ΔΕΗ και να επανασυνδέσουν το ρεύμα, κάνοντας χρήση των διατάξεων που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

    [03] Απευθείας καθημερινή πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη από τις 18 Μαΐου

    Καθημερινή εποχική απευθείας πτήση που θα συνδέει την Αθήνα με την Νέα Υόρκη θα ξεκινήσει πάλι από τις 18 Μαΐου 2014 η Delta Air Lines.

    Η πτήση θα πραγματοποιείται, καθ' όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, με αεροσκάφος Airbus A330-300, 292 θέσεων, σε συνεργασία με τους εταίρους της, Air France, KLM και Alitalia.

    [04] Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου από Πειραιά

    Μετά τις 12 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία για την Κρήτη, καθώς αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων που τοπικά σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

    Πρόκειται για τα πλοία «blue star 1» και «faistos Palace» για το Ηράκλειο και το «ΛΑΤΩ» για τα Χανιά. Δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «blue star 2» από Πειραιά για Σύρο, Λέρο, Κώ και Ρόδο.

    Από τη Ραφήνα και το Λαύριο δεν υπάρχουν δρομολόγια αυτή τη στιγμή, ενώ σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου για τον Αργοσαρωνικό.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις με την τρόικα

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

    "Θα φανεί" πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για τα ΕΑΣ είπε ότι επίσης γίνονται συζητήσεις.

    [06] «Σύγκλιση απόψεων για τους πλειστηριασμούς»

    Βρέθηκε πεδίο συμφωνίας σε ορισμένες θέσεις της τρόικας και της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς, όπως δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η σύγκλιση απόψεων που προέκυψε στη σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα «δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και συμφωνία».

    Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε επίπεδο κορυφής, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης η συζήτηση εστιάζεται σε τρεις παραδοχές. Δηλαδή, η προστασία από τους πλειστηριασμούς να ισχύσει και για όλο το 2014, να διατηρηθεί ο Νόμος Κατσέλη και το ισχύον πλαίσιο για τους ενήμερους δανειολήπτες, ενώ από το 2015 να ισχύσει σύστημα εξωδικαστικής διαχείρισης κατά το Ιρλανδικό μοντέλο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο ο δανειολήπτης θα πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και των αποδεκτών ορίων διαβίωσης.

    [07] Ν. Αναστασιάδης: Οι προσπάθειες για διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η τουρκική αδιαλλαξία μοιάζει να αποτρέπει την επιθυμητή έναρξη διαλόγου το συντομότερο.

    Ο πρόεδρος, σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αίγυπτο, είπε ότι μετά την επιστροφή του θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για να χαράξει πορεία.

    «Μετά λύπης μου πραγματικά, πάρα το γεγονός ότι δεν θα το επιθυμούσα, (πρέπει) να πω πως η τουρκική αδιαλλαξία δυστυχώς δεν οδηγεί στο επιθυμητό (αποτέλεσμα), την έναρξη το συντομότερο δυνατόν ενός διαλόγου που θα μας επέτρεπε να απαλλαγούμε από τα κατοχικά στρατεύματα, (θα οδηγούσε) στην απελευθέρωση, στην επανένωση, στην ειρηνική συμβίωση" είπε ο κ. Αναστασιάδης.

    Οδηγούμαστε δυστυχώς σε αδιέξοδο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής αδιαλλαξίας, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 December 2013 - 19:30:24 UTC