Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μουσουρούλης: Αξιόπιστο εργαλείο το μητρώο τραπεζικών λογαριασμών
  • [02] Θετικά αποφάνθηκε η Ολομέλεια για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων
  • [03] Δ. Χατζησωκράτης: «Όχι» σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
  • [04] Σχόλιο των ΑΝΕΛ για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης
  • [05] Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
  • [06] Σε ισχύ έως τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση του απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
  • [07] Τρεις χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα «κοκκινίσουν» την πόλη των Χανίων
  • [08] Θα αυξηθεί το 2014 η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου
  • [09] Πυκνή ομίχλη σκέπασε το Λονδίνο

  • [01] Κ. Μουσουρούλης: Αξιόπιστο εργαλείο το μητρώο τραπεζικών λογαριασμών

    Πλήρη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών παρέχει η διαδικασία διασταύρωσης τραπεζικών και φορολογικών μητρώων, που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα, διαβεβαιώνει ο Κωστής Μουσουρούλης, πρώην υπουργός, οικονομολόγος και επί σειρά ετών ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξκη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όπως σημειώνει, η ενεργοποίηση του μητρώου τραπεζικών λογαριασμών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος μέσα από το συνδυασμό τραπεζικών και φοροελεγκτικών πληροφοριών για την επακριβή οικονομική κατάσταση των πολιτών, δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία καθότι η εφαρμογή του έχει κριθεί σε άλλες χώρες της ευρωζώνης με ασφαλή αποτελέσματα για τον πολίτη και το κράτος.

    [02] Θετικά αποφάνθηκε η Ολομέλεια για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων

    Το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων έδωσε σήμερα η Βουλή, ψηφίζοντας και τα άρθρα του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

    Κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας -και με ψήφους 148 «υπέρ» από τους βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης έναντι 118 «κατά» από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων (σε σύνολο 266 ψηφισάντων βουλευτών)- η Ολομέλεια έδωσε την έγκρισή της για την κύρωση των συμφωνιών ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες- παραχωρησιούχους ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα των αυτοκινητόδρομων που είχαν διακοπεί, λόγω της οικονομικής κρίσης.

    [03] Δ. Χατζησωκράτης: «Όχι» σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Η Δημοκρατική Αριστερά λέει «όχι» σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ηγετικό στέλεχος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, την παραμονή της έναρξης του 2ου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

    «Έχουμε καταστήσει σαφές όλο αυτό το διάστημα ένα απλό πράγμα και το συμπυκνώνω σε ένα σύνθημα: Όχι σε κοινό ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.... Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα ευρωψηφοδέλτιο κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, που θα εμπεριέχει ταυτόχρονα και το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ -δύο κόμματα που σήμερα έχουν διαφορετική θέση στο πολιτικό σκηνικό, καθώς το ένα είναι στην κυβέρνηση και το άλλο όχι. Αν αύριο, και το λέω με την χρονική έννοια, δεν υφίσταται αυτό το ζήτημα μπορούμε να δούμε πλέον τη συζήτηση από την αρχή» τονίζει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

    Ερωτηθείς για την παρουσία ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ στη συγκέντρωση των «58», ο Δ. Χατζησωκράτης σημειώνει : «Είναι δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς να εκφράζει την άποψή του κι όχι μόνον να την εκφράζει, αλλά να κάνει και συγκεκριμένες πράξεις πολύ περισσότερο στην περίοδο του συνεδρίου αυτό είναι αναφαίρετο. Βέβαια, η θέση και η στάση, αυτά που λένε κι εκφράζουν, τυχαίνουν μιας πολύ μεγαλύτερης δημοσιότητας, μη αντιστοιχούσας εάν θέλετε στο βάρος που έχουν οι απόψεις αυτές στο κομματικό σώμα».

    [04] Σχόλιο των ΑΝΕΛ για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

    «Η δρομολογούμενη πώληση του «Αστέρα» της Βουλιαγμένης σε αραβοτουρκικά συμφέροντα αντί πινακίου φακής, δεν εγείρει μόνο τεράστια πολιτικά ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει το πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η μνημονιακή συγκυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, αφού παράλληλα με την εκποίηση του «Αστέρα» προωθείται και η τουρκοποίηση της περιοχής - φιλέτο με απρόβλεπτες συνέπειες για τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

    [05] Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

    «Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση από τον κ. δήμαρχο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το συνολικό πρόβλημα. Το ΚΚΕ από θέση αρχής είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σπύρο Πανά.

    «Έχουμε ξεκινήσει ένα αγώνα για να προστατεύσουμε την περιοχή που μεγαλώσαμε, αλλά και την περιοχή που έρχονται όλοι οι Αθηναίοι. Μια περιοχή μοναδική, με μια φυσιογνωμία που δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, και σε αυτόν τον αγώνα έχουμε συμπαραστάτες ανθρώπους, κόμματα και όλο τον λαό» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

    [06] Σε ισχύ έως τις 6 το απόγευμα η απαγόρευση του απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

    Σε ισχύ έως τις 18:00 παραμένει η απαγόρευση του απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

    Στον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Η γραμμή Πέραμα- Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων- Φανερωμένη Σαλαμίνας.

    Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αρκίτσα- Αιδηψός, Βόλος- Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας- Θάσος και Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη. Επίσης, κανονικά λειτουργεί η γραμμή Ρίο- Αντίρριο.

    [07] Τρεις χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα «κοκκινίσουν» την πόλη των Χανίων

    Τρεις χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα κάνουν την πόλη των Χανίων πιο κόκκινη, πιο χαρούμενη και πιο γιορτινή από ποτέ στις 27 Δεκεμβρίου, στην πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, τον αγώνα δρόμου «Santa Run».

    Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών θα φορέσουν τις στολές τους, αλλά και την καλύτερη διάθεσή τους και θα καλύψουν απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.

    Πρωτότυποι σταθμοί ανεφοδιασμού θα στηθούν στα καταστήματα της πόλης, όπου αντί για νερό θα δίνεται στους συμμετέχοντες μπύρα και τσικουδιά.

    Για την υλοποίηση της διοργάνωσης εργάζονται τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 40 εθελοντές.

    [08] Θα αυξηθεί το 2014 η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου

    Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα είναι το 2014 μεγαλύτερη από ότι προβλεπόταν, καθώς η κατανάλωση στις ΗΠΑ ανέκαμψε στο υψηλότερο επίπεδο στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency, IAE) που αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    O Οργανισμός εκτίμησε σήμερα στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου ότι η ζήτηση θα αυξηθεί το επόμενο έτος κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα - ή 1,3% - στα 92,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αυξάνοντας κατά 240.000 βαρέλια την πρόβλεψη που έκανε τον περασμένο μήνα.

    [09] Πυκνή ομίχλη σκέπασε το Λονδίνο

    Χιλιάδες επιβάτες παγιδεύτηκαν στα αεροδρόμια του Λονδίνου νωρίς σήμερα το πρωί καθώς εξαιτίας της πυκνής ομίχλης ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν 80 πτήσεις.

    Στο Χίθροου, λόγω της περιορισμένης ορατότητας, ματαιώθηκαν 60 πτήσεις και δεκάδες αναχωρήσεις καθυστέρησαν.

    Πάνω από 20 πτήσεις ματαιώθηκαν από το αεροδρόμιο Λόντον Σίτι, ενώ με καθυστέρηση πραγματοποιούνται οι πτήσεις από το Γκάτγουικ.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ομίχλη θα διαλυθεί αργότερα σήμερα, αλλά προειδοποίησε ότι προβλήματα είναι πιθανό να υπάρξουν και το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 December 2013 - 13:30:28 UTC