Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Μιχελάκης: Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές
  • [02] Ονομαστική ψηφοφορία για τα οδικά έργα
  • [03] Επιστολή παραίτησης του βουλευτή Παύλου Σιούφα, για λόγους υγείας
  • [04] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με ευρωβουλευτές
  • [05] «Ανυπόστατο» χαρακτηρίζει τουρκικό δημοσίευμα το Λιμενικό, περί νέας τραγωδίας με λαθρομετανάστες
  • [06] Τσουχτερό κρύο και δυνατοί βοριάδες το σκηνικό του καιρού
  • [07] Ι. Μανιάτης: Καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα, με 50 λεπτά επιβάρυνση τον χρόνο στους καταναλωτές
  • [08] Στην έδρα της κυβέρνησης μεταφέρθηκε η σορός του Μαντέλα
  • [09] Σε επίθεση αυτοκτονίας οφείλεται η έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
  • [10] Επαναλειτουργεί η Σχολή Δυτών στην Κάλυμνο
  • [11] Σήμερα στις 15:00 θα συνεχιστεί το ματς Γαλατασαράι - Γιουβέντους

  • [01] Ι. Μιχελάκης: Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές

    Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

    Όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί. Άρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.

    Σε ότι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

    [02] Ονομαστική ψηφοφορία για τα οδικά έργα

    Με ονομαστική ψηφοφορία που διεξάγεται στις 12 το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να ψηφίσει - και στα άρθρα - του το νομοσχέδιο, με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων.

    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τα κόμματα της συμπολίτευσης, ενώ η ψήφιση τεσσάρων άρθρων εκκρεμεί για σήμερα, μετά το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που έθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

    Οι εισηγητές της ΝΔ, προέβαλλαν την αναγκαιότητα της επανεκκίνησης των έργων και τις θετικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ενώ οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων καταψήφισαν καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε ώστε να πετύχει τα μεγαλύτερα οφέλη για το Δημόσιο με αποτέλεσμα οι συμβάσεις να είναι ετεροβαρείς προς την πλευρά των παραχωρησιούχων.

    Ο υπουργός κατέθεσε νομοθετική βελτίωση με την οποία τίθενται χρονοδιαγράμματα στο έργο του άξονα Ε65 για το οποίο διαβεβαίωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί πλήρως στη νέα περίοδο.

    [03] Επιστολή παραίτησης του βουλευτή Παύλου Σιούφα, για λόγους υγείας

    Επιστολή παραίτησης απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Παύλος Σιούφας επικαλούμενος λόγους υγείας.

    Την θέση του καταλαμβάνει, ο πρώτος επιλαχών, Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

    Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Παύλο Σιούφα εκφράζοντάς του τις ευχαριστίες του για την καλή συνεργασία. Καλή δύναμη ευχήθηκε ο κ. Σαμαράς στον Γ. Αναγνωστόπουλο.

    [04] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με ευρωβουλευτές

    Συναντήσεις με τον επίτροπο Όλι Ρεν και ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας, θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το επόμενο διήμερο, στο Στρασβούργο.

    Σήμερα,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ).

    Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους, Φιλίπ Λαμπέρ.

    Αύριο, στις 12:00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν.

    [05] «Ανυπόστατο» χαρακτηρίζει τουρκικό δημοσίευμα το Λιμενικό, περί νέας τραγωδίας με λαθρομετανάστες

    Την έντονη αντίδραση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχει προκαλέσει δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο, που κάνει λόγο περί νέας τραγωδίας με λαθρομετανάστες κοντά στις ακτές του Τσεσμέ, με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.

    Στο δημοσίευμα, που χαρακτηρίζεται από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ψευδές και ανυπόστατο, παρουσιάζει μαρτυρία παράνομου μετανάστη, που αναφέρει ότι το «Ελληνικό Λιμενικό Σώμα αφού συνέλαβε ορισμένους λαθρομετανάστες, τους έβαλε χειροπέδες και τους έριξε στη θάλασσα σε απόσταση 150 μ. από τη ξηρά».

    [06] Τσουχτερό κρύο και δυνατοί βοριάδες το σκηνικό του καιρού

    Τσουχτερό το κρύο από το πρωί, καθώς ο καιρός σημειώνει επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Χιόνια έπεσαν ακόμα και στα ορεινά της Αττικής.

    Παγετός επικρατεί στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου απο το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αρκίτσα-Αιδηψός. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Ανοιχτό είναι το Ρίο-Αντίριο.

    [07] Ι. Μανιάτης: Καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα, με 50 λεπτά επιβάρυνση τον χρόνο στους καταναλωτές

    Με επιβάρυνση 50 λεπτά τον χρόνο στους καταναλωτές της ΔΕΗ δεν θα είναι καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου θα ενταχθούν οι περίπου 10.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων ή της Εκκλησίας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από αυτές τις οικογένειες, με μοναδικό τίμημα για όλους τους υπόλοιπους μόνο μισό ευρώ.

    «Η απόφαση είναι, αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης» ανέφερε.

    [08] Στην έδρα της κυβέρνησης μεταφέρθηκε η σορός του Μαντέλα

    Μία νεκρώσιμη πομπή μετέφερε νωρίς σήμερα το πρωί μέσα από τους δρόμους της Πρετόρια το φέρετρο με τη σορό του Νέλσον Μαντέλα, σκεπασμένο με τη σημαία της Νότιας Αφρικής, στην έδρα της κυβέρνησης, στο Union Buildings, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία στους πολίτες της χώρας να αποχαιρετήσουν τον θεμελιωτή της νέας Νότιας Αφρικής, πριν από τον ενταφιασμό του την Κυριακή στη γενέτειρά του, το χωριό Κούνου.

    Στην είσοδο της έδρας της κυβέρνησης, ουρά εκατοντάδων ανθρώπων είχε ήδη σχηματισθεί κατά την άφιξη της πομπής. Το μνημείο για τους πεσόντες των δύο παγκοσμίων πολέμων έχει σχεδόν καλυφθεί από μία θάλασσα λουλουδιών, σημειώματα και λούτρινα αρκουδάκια που έχει αφήσει το πλήθος.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [09] Σε επίθεση αυτοκτονίας οφείλεται η έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

    Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σήμερα εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε Γερμανούς στρατιώτες, χωρίς να προκληθούν θύματα, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας Καμπούλ, ανακοίνωσε αξιωματούχος του στρατού. Η επιβεβαίωση της επίθεσης από τη Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) έγινε λίγο μετά από τη δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο Ρόιτερς ότι σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη κοντά στις αυστηρά φρουρούμενες εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται από πολίτες και στρατιώτες.

    Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν με γραπτό μήνυμά τους που έστειλε ο εκπρόσωπός τους, ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ. Εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από τετρακίνητο όχημα στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου, δήλωσε μέσω Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν, ο στρατηγός Αγιούμπ Σαλάνγκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν θύματα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] Επαναλειτουργεί η Σχολή Δυτών στην Κάλυμνο

    Τους πρώτους 23 μαθητές, απ΄όλη την Ελλάδα, υποδέχθηκε φέτος η Δημόσια Σχολή Δυτών Καλύμνου, η οποία ξεκίνησε να επαναλειτουργεί τον Νοέμβριο, καθώς το 2005 είχε διακόψει τη λειτουργία της λόγω αδυναμίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου υπάγεται, να τη χρηματοδοτήσει. Με αποκλειστικό χρηματοδότη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τις προσπάθειες πολλών παραγόντων όπως του Συλλόγου Σφουγγαράδων Καλύμνου και της Δημοτικής Αρχής, έμπειροι εκπαιδευτές θα διδάξουν στους μαθητές της Σχολής τις βασικές αρχές της αυτόνομης επαγγελματικής κατάδυσης.

    «Κυρίως με τις δικές μας προσπάθειες και τη χρηματοδότηση της περιφέρειας καταφέραμε να ξαναλειτουργήσει αυτό το κόσμημα για το νησί και τη χώρα μας. Το επίπεδο είναι υψηλό και χαιρόμαστε να βλέπουμε καταρτισμένους δύτες, καθώς στα παλιά χρόνια επικρατούσε άγνοια» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Σφουγγαράδων Καλύμνου, Παντελής Γεωργαντής. Ο κ. Γεωργαντής, εν ενεργεία σφουγγαράς, είναι χτυπημένος από τη νόσο των δυτών. Αρχικά δούλευε ως τραπεζικός υπάλληλος, αλλά παραιτήθηκε για να εκπληρώσει το όνειρό του, να γίνει σφουγγαράς.

    [11] Σήμερα στις 15:00 θα συνεχιστεί το ματς Γαλατασαράι - Γιουβέντους

    Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 θα συνεχιστεί το παιχνίδι Γαλατασαράι-Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Το παιχνίδι διακόπηκε χθες στο 33ο λεπτό, όταν οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Κωνσταντινούπολη (έντονη χιονόπτωση) ανάγκασαν τον Πορτογάλο διαιτητή, Πέδρο Προένσα, να σταματήσει τον αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 0-0. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι (καιρού επιτρέποντος, βέβαια...), όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (UEFA).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 December 2013 - 9:30:28 UTC