Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτογραφίες του "πυρηνάρχη" της Νίκαιας βρέθηκαν στον υπολογιστή του Ν. Μιχαλολιάκου
  • [02] Στη Ντ. Μπακογιάννη η έκθεση για τη βία σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων
  • [03] «Απογοήτευση από τις δηλώσεις Αλ. Τσίπρα για τη δίωξη εννέα φοιτητών»
  • [04] Άναψαν τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην Αθήνα
  • [05] Επίθεση σε κτίριο όπου στεγάζεται εισπρακτική εταιρεία
  • [06] Χωρίς τέλος επανασύνδεσης η επαναφορά της ηλεκτροδότησης
  • [07] Εργατικό δυστύχημα στη Λακωνία
  • [08] Η κρίση δεν έχει τελειώσει, εκτιμά η Κρ. Λαγκάρντ
  • [09] Κανείς δεν θα παρεκκλίνει από το ενιαίο μισθολόγιο, διαμηνύει ο Χρ. Σταϊκούρας

  • [01] Φωτογραφίες του "πυρηνάρχη" της Νίκαιας βρέθηκαν στον υπολογιστή του Ν. Μιχαλολιάκου

    Αρχείο με φωτογραφίες του αποκαλούμενου πυρηνάρχη της Νίκαιας, προφυλακισμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Πατέλη, εντοπίστηκε από τους ελέγχους της Αντιτρομοκρατικής στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου και βρίσκεται στα χέρια των ανακριτριών της υπόθεσης.

    Το εύρημα θεωρείται σημαντικό και αξιοποιήσιμο από τις δικαστικές λειτουργούς καθώς ο Πατέλης θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της δολοφονίας του 34ρονου μουσικού από τον Γιώργο Ρουπακιά.

    Οι επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να αποδεικνύουν την σχέση του Μιχαλολιάκου με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια που φέρεται να κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου το μοιραίο βράδυ λίγο πριν πέσει νεκρός ο μουσικός. Σχέση που ο αρχηγός του κόμματος φέρεται να είχε αρνηθεί όταν απολογήθηκε παρόλο που υπήρχαν καταγεγραμμένες δεκάδες κλήσεις από τηλέφωνα που ανήκουν στον κ. Μιχαλολιάκο προς το σπίτι του Πατέλη.

    [02] Στη Ντ. Μπακογιάννη η έκθεση για τη βία σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων

    Την απόφαση να συνταχθεί έκθεση για τη βία σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων στον μουσουλμανικό κόσμο - και ιδιαίτερα στη Συρία - πήρε ομόφωνα το Συμβούλιο της Ευρώπης αναθέτοντας τη σχετική ευθύνη στη Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε πάρει πρωτοβουλία για τις διώξεις που υφίστανται χριστιανοί σε διάφορες περιοχές και γενικότερα για τις ταραχές σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο που απειλούν με αφανισμό το χριστιανισμό.

    [03] «Απογοήτευση από τις δηλώσεις Αλ. Τσίπρα για τη δίωξη εννέα φοιτητών»

    Απόφαση, με την οποία προσάπτουν «παράβλεψη διευκρινίσεων» στη δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη δίωξη εννέα φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, εξέδωσαν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστημίου Κρήτης.

    Στο σχετικό κείμενό τους οι καθηγητές του Τμήματος, αρχικά εκφράζουν «απογοήτευση» πληροφορούμενοι τη δήλωση του κ. Τσίπρα, με την οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή του «στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκονται άδικα, γιατί μαζί με όλους τους συμφοιτητές τους διεκδίκησαν το αυτονόητο: να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος μετά τις κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2011. Η νέα γενιά, που τόσα υφίσταται τη Μνημονιακή περίοδο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπλέον με τιμωρητική διάθεση. Στο πρόσωπο των εννιά νέων, φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, στηρίζουμε τη νέα γενιά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο την ίδια τη Δημοκρατία».

    [04] Άναψαν τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην Αθήνα

    Το χριστουγεννιάτικο καράβι που θα στολίζει την Πλατεία Συντάγματος για την περίοδο των εορτών, φωταγώγησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

    Στις 7.30 μ.μ. ο δήμαρχος έδωσε το έναυσμα για τη φωταγώγηση του κέντρου της πρωτεύουσας, δίνοντας το μήνυμα της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει».

    Ο κ. Καμίνης αφού ανέφερε ότι σε πείσμα των καιρών βρισκόμαστε εδώ, παρά τις αντίξοες συνθήκες, για να φωταγωγήσουμε το καράβι, συμπλήρωσε ότι «φέτος ενδεχομένως να έχουμε και χιονισμένα Χριστούγεννα. Ο δήμος, οι άνθρωποι και δομές του βρίσκονται δίπλα σε όσους τον έχουν ανάγκη. Καλά Χριστούγεννα».

    [05] Επίθεση σε κτίριο όπου στεγάζεται εισπρακτική εταιρεία

    Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων σημειώθηκε λίγο πριν τις 18.00 στο ισόγειο πενταώροφου κτιρίου στον Ταύρο, όπου σύμφωνα με την αστυνομία στεγάζονται δικηγορικά γραφεία και εισπρακτική εταιρεία των αδερφών Σιούφα, παιδιών του πρώην προέδρου της Βουλής. Οι δράστες, περίπου 15-20 άτομα, έσπασαν τη τζαμαρία του ισογείου και εισέβαλαν στο κτίριο αλλά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στους παραπάνω ορόφους. Προξένησαν ζημιές σε υπολογιστές και γραφεία στο ισόγειο και στη συνέχεια διέφυγαν.

    Από την αστυνομία γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [06] Χωρίς τέλος επανασύνδεσης η επαναφορά της ηλεκτροδότησης

    Οι καταναλωτές στους οποίους θα γίνει η επαναφορά της ηλεκτροδότησης δεν θα επιβαρυνθούν με το τέλος επανασύνδεσης, όπως διευκρίνισε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων.

    [07] Εργατικό δυστύχημα στη Λακωνία

    Ένας 37χρονος εργάτης στο πυρηνελαιουργείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, λίγο έξω από τη Σπάρτη, έχασε τη ζωή του σήμερα λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, όταν από άγνωστη αιτία έπεσε στο σιλό αποθήκευσης του ελαιοπυρήνα, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τον ελαιοπυρήνα και να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Ο άτυχος 37χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    [08] Η κρίση δεν έχει τελειώσει, εκτιμά η Κρ. Λαγκάρντ

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε σήμερα ότι η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει, πιέζοντας τους Ευρωπαίους να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, κυρίως αυτές που αφορούν την τραπεζική ένωση.

    «Μπορούμε να πούμε πραγματικά ότι η κρίση είναι πίσω μας όταν το 12% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο;», διερωτήθηκε η Λαγκάρντ μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική επιτροπή (CESE) του Ευρωκοινοβουλίου.

    «Υπάρχουν εμφανή σημάδια ότι δεν πάνε όλα καλά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και έχουν γίνει προσπάθειες για να γυρίσει η σελίδα της κρίσης», πρόσθεσε.

    «Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κερδίσαμε. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, καλώντας κυρίως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αφήσει για καιρό ακόμα το βασικό της επιτόκιο σε χαμηλό επίπεδο και να καταπολεμήσει την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

    [09] Κανείς δεν θα παρεκκλίνει από το ενιαίο μισθολόγιο, διαμηνύει ο Χρ. Σταϊκούρας

    Την προειδοποίηση ότι κανείς δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.

    «Όποιοι ελάχιστοι παρεκκλίνουν, θα υποχρεωθούν να εναρμονιστούν με το καθεστώς και να επιστρέψουν τους πόρους», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι οι «έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε κάθε νησίδα απόκλισης από το ενιαίο μισθολόγιο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί».

    Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, από τους έκτακτους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί, εντοπίστηκε μία περίπτωση μη εφαρμογής του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η διοίκηση του οποίου αντικαταστάθηκε για το λόγο αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 December 2013 - 19:30:23 UTC